ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνει ο δρόμος προς Ζαγορά

κλείνει-ο-δρόμος-προς-ζαγορά-604218

Για την ολοκλήρωση της νέας γέφυρας στην είσοδο του χωριού – Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που θα προκαλέσει η διακοπή της κυκλοφορίας

Στο κλείσιμο του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στη Ζαγορά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ολοκλήρωση της γέφυρας του χωριού. Πρόκειται για αναγκαίο έργο, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και το οποίο ζητούσε επί σειρά η τοπική κοινωνία. Ωστόσο, η έναρξη των εργασιών θα προκαλέσει προβλήματα τόσο στη διακίνηση αγαθών και εμπορευμάτων, όσο και στη μετακίνηση των μαθητών.

Οι εργασίες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αρχίσουν μεθαύριο, Τρίτη 11 Μαΐου και ο δρόμος στο σημείο ανάμεσα από Καράβωμα και Ζαγορά αναμένεται να κλείσει για διάστημα περίπου 20 ημερών. Το κλείσιμο του δρόμου θεωρείται αναγκαίο, καθώς απαιτούνται να γίνουν εγκάρσιες τομές για την τοποθέτηση αποστραγγιστικών σωλήνων.

Προχθές, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκληθούν από τη διακοπή της κυκλοφορίας, που ουσιαστικά θα «απομονώσει» τη Ζαγορά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Κοντογιώργο, αυτή την περίοδο δεν διακινούνται μόνο αγαθά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς. Υπάρχει κίνηση μεγάλων φορτηγών οχημάτων για το έργο του λιμανιού στο Χορευτό που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα προκληθούν αρρυθμίες στην τροφοδοσία του χωριού, ενώ ένα από τα κυριότερα προβλήματα θα είναι η μετακίνηση των μαθητών από άλλα χωριά προς τα σχολεία της Ζαγοράς.

Για τη συνέχιση της διακίνησης των αγαθών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, καθώς δεν θα μπορούν πλέον να διέρχονται φορτηγά, αποφασίστηκε η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης στη Μακρυράχη, μέσω της οποίας θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες.

Το πρόβλημα όμως παραμένει για τη διακίνηση των υλικών στο υπό κατασκευή λιμάνι του Χορευτού αλλά και για την τροφοδοσία. Ο μοναδικός δρόμος πρόσβασης στη Ζαγορά θα είναι μέσω του Χορευτού, απ’ όπου όμως δεν μπορούν να διέρχονται μεγάλα οχήματα.

«Εξετάζεται η λύση σε συνεργασία και με τον εργολάβο, να ανοίγει ο δρόμος μετά τις 4 το απόγευμα για να καλύπτονται ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το έργο προέχει. Είναι απολύτως απαραίτητο για την περιοχή και θα χρειαστεί να κάνουμε όλοι λίγο υπομονή», σημείωσε ο κ. Κοντογιώργος.

Ο ίδιος έθεσε και ζήτημα με τη μετακίνηση των μαθητών, με την δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων από αύριο, Δευτέρα. «Οι μαθητές ή θα πρέπει να εξυπηρετηθούν με λεωφορείο μέσω Χορευτού ή το λεωφορείο από Μακρυράχη να σταματά στο σημείο των εργασιών, οι μαθητές να περνούν από εκεί με τα πόδια και στην άλλη πλευρά να τους περιμένει άλλο λεωφορείο για να τους πάει στο σχολείο. Θα το εξετάσουμε», ανέφερε ο κ. Κοντογιώργος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου