ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σοκ στο Βελεστίνο για τον θάνατο του 59χρονου χωρίς νοσήματα από κορονοϊό

σοκ-στο-βελεστίνο-για-τον-θάνατο-του-59χ-649346

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία στο Βελεστίνο, που θρηνεί τον θάνατο 59χρονου συμπολίτη της από κορονοϊό. Πρόκειται για τον Αθανάσιο (Σούλη) Πατουσιά, ο οποίος νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο Βόλου και χθες τα ξημερώματα «έσβησε» από ανακοπή καρδιάς.

Ο άτυχος 59χρονος δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ούτε είχε υποκείμενα νοσήματα.

Μέχρι πριν από 20 ημέρες έχαιρε άκρας υγείας. Οι συγχωριανοί τον έβλεπαν ακμαίο. Αν και ήταν άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, που δεν έβγαινε συχνά στην πιάτσα, όλοι μιλούν για εκείνον με τα πλέον θερμά λόγια.

Οι περισσότεροι τον γνώριζαν ως δυναμικό αγόρι. Ετσι τον είχαν βαπτίσει οι φίλοι του από την εποχή που λειτουργούσε τον δικό του ραδιοπειρατικό ερασιτεχνικό σταθμό, με τον οποίο ήταν συντονισμένο όλο το Βελεστίνο.

Του άρεσε η λαϊκή μουσική και είχε βρει τον τρόπο να διασκεδάζει και τους γύρω του.

Εργαζόταν στην υπηρεσία της Αρχαιολογίας στο Βελεστίνο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ νόσησε από κορονοϊό πριν από έναν μήνα περίπου, όταν κόλλησε τον ιό από συνάδελφό του που είχε βρεθεί θετικός νωρίτερα.

Τις πρώτες μέρες η κλινική του εικόνα ήταν καλή. Βρισκόταν σε καραντίνα στο σπίτι, ωστόσο σταδιακά η αναπνευστική του λειτουργία επιβαρύνθηκε.

Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να παραμείνει για νοσηλεία.

Αρχικά είχε μεταφερθεί στην απλή κλινική covid, όμως πριν από λίγες μέρες διακομίστηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης για ενισχυθεί με οξυγόνο η αναπνευστική του λειτουργία.

Ο οργανισμός του όμως ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος και τα ξημερώματα χθες κατέληξε, βυθίζοντας τους δικούς του ανθρώπους στο πένθος.

Το άγγελμα του θανάτου του «πάγωσε» χθες το Βελεστίνο και τα γύρω χωριά.

Συντετριμμένοι είναι επίσης οι συνάδελφοί του.

Κατέλειπε μία αδερφή και τον γιο του.

Η κηδεία του τελέστηκε χθες το απόγευμα στον Βόλο με όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για τους νεκρούς από κορονοϊό.

Επρόκειτο για το 199ο θύμα της πανδημίας στο Νοσοκομείο από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στο Αχιλλοπούλειο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου