ΤΟΠΙΚΑ

Covid – free το νησί Τρίκερι

covid-free-το-νησί-τρίκερι-650983

Εμβολιαστικό κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή για τον εμβολιασμό των κατοίκων – «Είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στη ζωή μας» ανέφερε κάτοικος του απομακρυσμένου νησιού

Η πρώτη περιοχή στη Μαγνησία, που «απελευθερώνεται» από τα… δεσμά της πανδημίας του κορονοϊού, γίνεται το νησί Τρίκερι. Χθες, στο νησάκι μετέβη εμβολιαστικό κλιμάκιο για τον εμβολιασμό των κατοίκων που δήλωσαν συμμετοχή.

Το Τρίκερι συμμετέχει στο πλαίσιο προγράμματος εμβολιασμού σε νησιά πληθυσμού κάτω των 1.000 κατοίκων, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στο νησάκι, η τελευταία απογραφή κατέγραψε συνολικά 86 κατοίκους. Και πάλι όμως δεν βρίσκονται όλοι μόνιμα στην περιοχή, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Από όσους βρίσκονται αυτή την περίοδο στο νησί και είναι καταγεγραμμένοι ως μόνιμοι κάτοικοι, δήλωσαν ότι θα εμβολιάζονταν οι 26. Τελικώς εμβολιάστηκαν 30. Πρόκειται για κατοίκους όλων των ηλικιών, που επιθυμούν να θωρακίσουν την υγεία τους και να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Ο εμβολιασμός έγινε από τριμελές κλιμάκιο με επικεφαλής τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου, Ηλία Καραμέτο. Το «παρών» έδωσε ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Βασίλης Μανέτας.

Στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Γιάννη Γερογιάννη, στο νησί Τρίκερι, στήθηκε το εμβολιαστικό κέντρο και οι κάτοικοι προσέρχονταν ένας – ένας για το… τσίμπημα ελευθερίας. Ανάμεσά τους και ολόκληρη η οικογένεια του κ. Γερογιάννη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι. Εμβολιάστηκα κι εγώ κι ολόκληρη η οικογένεια και όταν με το καλό ανοίξουμε και το προσωπικό. Στο νησί πλέον έχει εμβολιαστεί πάνω από το 90% του πληθυσμού. Αλλοι νωρίτερα, μέσω των άλλων εμβολιαστικών προγραμμάτων, άλλοι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος που αφορά σε νησιά κάτω των χιλίων κατοίκων», ανέφερε ο κ. Γερογιάννης.

«Κι εγώ στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός απέναντι στον ιό. Στο Τρίκερι δεν είχαμε κάποιο κρούσμα. Οταν όμως άκουσα για φίλους και γνωστούς που νόσησαν, άρχισα να συνειδητοποιώ τον κίνδυνο. Και η όποια επιφυλακτικότητα για το εμβόλιο ξεπεράστηκε. Αν δεν εμβολιαστούμε δεν πρόκειται να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Οι γιατροί ξέρουν καλύτερα. Κι εμείς κάναμε ένα βήμα για να ξανακερδίσουμε την ελευθερία μας και μόλις μας επιτραπεί να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα, πάντα με προσοχή και τήρηση των μέτρων», είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γερογιάννης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Μανέτας, σημείωσε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για την «απελευθέρωση» της κοινωνίας από τα δεινά της επιδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι ήδη τα πρώτα μικρά νησιά έως χιλίων κατοίκων, συμπεριλαμβάνονται στη διεθνή τουριστική ειδησεογραφία ως Covid- Free τουριστικοί προορισμοί για το καλοκαίρι, καθώς στο πλαίσιο του σχεδίου με την κωδική ονομασία «Ελευθερία», έχει εμβολιαστεί ακόμη και το 100% του πληθυσμού τους.

Καστελλόριζο, Μεγανήσι, Κάστος, Θύμαινα, Ψαρά, Κάλαμος, Φούρνοι, Οινούσσες είναι οι νησιωτικοί προορισμοί κάτω των 1000 κατοίκων που έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός, ενώ την πρώτη δόση έχουν ολοκληρώσει τα νησιά, Ερεικούσσα, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Γαύδος, Χάλκη, Μαθράκι, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος, Αρκοί.

Από χθες, στον κατάλογο μπήκε και το Τρίκερι. Μέσω της «θωράκισης» του τοπικού πληθυσμού, οι νησιωτικοί προορισμοί προσδοκούν σε τόνωση της τουριστικής κίνησης και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου