ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑΜΒ στην είσοδο της Ν. Αγχιάλου για την αποφυγή πλημμυρών

παρεμβάσεις-από-τη-δευαμβ-στην-είσοδο-653692

Σε άρση του κινδύνου πλημμύρας στο τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού στην είσοδο της Νέας Αγχιάλου προχώρησε ο Δήμος Βόλου.

Ο αντιδήμαρχος Περιφερειακών Ενοτήτων και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, από το σημείο των εργασιών, όπου βρέθηκε την τελευταία εβδομάδα μαζί με την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, Βάσω Πυργάνη-Παρασκευοπούλου και την αντιδήμαρχο Παιδείας, Γιούλη Μποντού-Τοκαλή, έκανε λόγο για «ακόμη μια σημαντική παρέμβαση της δημοτικής αρχής με το σχεδιασμό και την επίβλεψη των στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ» και συνέχισε λέγοντας:

«Επί της εθνικής οδού, στην είσοδο της Νέας Αγχιάλου, στην στροφή απέναντι από τις παλαιές αποθήκες, κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων συγκεντρώνονταν μεγάλες ποσότητες υδάτων, που δεν απέρρεαν και δεν απομακρύνονταν από το οδόστρωμα. Τα νερά των βροχών κάλυπταν τον δρόμο, ιδίως το ρεύμα από Αγχίαλο προς Βόλο, γεγονός, που έθετε σε κίνδυνο την ομαλή διέλευση των οχημάτων. Με την κατασκευή 8 φρεατίων συλλογής των υδάτων και αγωγού μεταφοράς αυτών, ευελπιστούμε ότι το οδόστρωμα πλέον θα παραμένει καθαρό, χωρίς λιμνάζοντα νερά, ακόμη και σε συνθήκες έντονης βροχόπτωσης, έτσι ώστε η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται ανεμπόδιστα και χωρίς τον κίνδυνο πρόκλησης τυχόν ατυχημάτων.

Επίσης, από το τμήμα Ηλεκτροφωτισμού αποκαταστάθηκε σοβαρή βλάβη του οδοφωτισμού από τις σιταποθήκες έως την γέφυρα του καζανορέματος».

Ο κ. Κοπάνας επισήμανε ότι «η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο έργο ενίσχυσης και επέκτασης του δικτύου ομβρίων υδάτων της Νέας Αγχιάλου, που υλοποιείται από τη ΔΕΥΑΜΒ. Εγκαταστάθηκαν νέοι αγωγοί μεταφοράς των υδάτων και κατασκευάσθηκαν πάνω από 100 καινούρια φρεάτια υποδοχής και υδροσυλλογής σε θέσεις, στις οποίες προκαλούνταν πλημμυρικά φαινόμενα. Τα σημεία παρέμβασης μέχρι σήμερα είναι στις οδούς Ελευθερίας, Αγίου Γεωργίου, Ράλλη, Πατριάρχου Βασιλείου, 30ης Ιουλίου, Παπαδοπούλου, Δραγούμη, Αμυρά, Ζλατάνου, Διαμαντοπούλου, Ευλογημένου, Χριστάκη.

«Οπως αντιλαμβάνεστε η δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου δίνει λύσεις σε μια προσπάθεια να περιορίσουμε το μείζον πρόβλημα πλημμυρισμού, που αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες η Νέα Αγχίαλος», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου