ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση το 1ο Γυμνάσιο Βόλου

τίμησε-τα-200-χρόνια-από-την-επανάσταση-τ-656064

Με τη γαλανόλευκη που κυμάτιζε περήφανα ντύθηκε το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, στο συγκρότημα του Παγκύπριου Διδακτηρίου. Το σχολείο, αν και σε αναστολή λειτουργίας όπως το σύνολο των σχολικών μονάδων στη Μαγνησία, τίμησε με ξεχωριστό τρόπο την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, για την οποία το πρωί, παραμονή της επετείου, έγιναν και διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Με μεράκι, προσωπική δουλειά και τη συγκινησιακή φόρτιση για την ξεχωριστή επέτειο που τιμήθηκε σε όλον τον κόσμο, ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου, Γιάννης Καραφέρης, η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ελένη Χρηστίδη και ο φύλακας του σχολείου και πολύτιμος συνεργάτης των εκπαιδευτικών σε ζητήματα τεχνολογίας, Θανάσης Χρυσόμαλλος, σημαιοστόλισαν το σχολικό προαύλιο, έστω κι αν οι μαθητές δεν θα μπορούσαν να το απολαύσουν από κοντά εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Πήραν τρεις μεγάλες ελληνικές σημαίες που τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία και ένα πανό για τα 200 χρόνια της Επανάστασης. Με μία μπαλαντέζα από το εσωτερικό του σχολείου έδωσαν ρεύμα σε λαπ τοπ που είχε συνδεθεί με βιντεοπροβολέα και η πλευρά του σχολικού κτιρίου που «βλέπει» στην οδό Κύπρου, ντύθηκε στα χρήματα της γαλανόλευκης. Σε όλη την πλευρά του σχολείου κυμάτιζε η γαλανόλευκη, με το σχολείο να στέλνει το δικό του γιορτινό μήνυμα για την ξεχωριστή επέτειο.

Ο στολισμός έγινε παραμονή της 25ης Μαρτίου και παρέμεινε και ανήμερα της επετείου. Ο κ. Καραφέρης τράβηξε ολιγόλεπτο βίντεο το οποίο ανάρτησε στην ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Βόλου και ταυτόχρονα έστειλε στα e-mail όλων των μαθητών προκειμένου να γιορτάζουν όλοι μαζί έστω και εξ αποστάσεως.

Το ίδιο βίντεο απέστειλε και στα αδελφοποιημένα με το 1ο Γυμνάσιο Βόλου σχολεία, στο Γυμνάσιο της Νυρεμβέργης όπου οι μαθητές διδάσκονται την αρχαία ελληνική και το Γυμνάσιο της Λευκωσίας Παγκύπριο.

Ο σημαιοστολισμός του σχολείου δεν πέρασε απαρατήρητος. Πολίτες που διέρχονταν από το σημείο, σταματούσαν έξω από το σχολείο για να δουν την όμορφη εικόνα της γαλανόλευκης να κυματίζει περήφανα στον φωτισμένο τοίχο του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου