ΤΟΠΙΚΑ

Σε δυο προγράμματα Erasmus το 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας

σε-δυο-προγράμματα-erasmus-το-9ο-δημοτικό-νέα-843123

Από τη σχολική χρονιά 2020-21, το 9ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας, συμμετέχει σε δυο προγράμματα Erasmus + KA2 στα πλαίσια της συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία με σχολικές μονάδες του εξωτερικού η οποία προάγει την παιδαγωγική επιστήμη, ανοίγει ορίζοντες στους μικρούς μας μαθητές και στηρίζει οικονομικά το σχολείο μας», επισημαίνεται από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Τα δυο νέα προγράμματα έχουν ως θέματα:

-Το πρώτο έχει τίτλο little farmers meet fields (μικροί καλλιεργητές) και αφορά την επαφή των μικρών μαθητών με τη φύση, τη δημιουργία σχολικού λαχανόκηπου, κάτι που προϋπήρχε παλαιότερες δεκαετίες και δυστυχώς εγκαταλείφθηκε, την ώθηση των παιδιών προς την υγιεινή διατροφή, την παραγωγή ίδιων προϊόντων, τη χαρά της δημιουργίας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπονται και επισκέψεις σε γειτονικούς λαχανόκηπους, ενημέρωση και συζήτηση με παραγωγούς. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άλλα τέσσερα σχολεία από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

-Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τίτλο think and create your own hobbies (Εύρεση και ανάδειξη προσωπικών ενδιαφερόντων). Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του σχολείου για το συγκεκριμένα πρόγραμμα «Στην εποχή μας ο χρόνος είναι λιγοστός. Οι καταστάσεις στην ζωή είναι ικανές να χωρέσουν μόνο τις βασικές μας υποχρεώσεις. Είναι όμως γεγονός αναμφισβήτητο ότι αν κάτι δεν αλλάξει στη ζωή μας για να ξεφύγει το μυαλό, η καθημερινότητα γίνεται πληκτική και αφόρητη. Μια αποσύνδεση από την ρουτίνα μόνο ένα απολαυστικό χόμπι μπορεί να προσφέρει. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν κλίσεις που πιθανόν δε γνωρίζουν, να δώσουν ενδιαφέρον στη ζωή τους, να ωφελήσουν τη σωματική και τη ψυχική τους υγεία, να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άλλα πέντε σχολεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Στα πλαίσια του προγράμματος θα γίνουν επισκέψεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Θα διοργανωθούν δράσεις, θα γίνουν δημοσιεύσεις που αφορούν τα αποτελέσματα των δράσεων. Τέλος, σημειώνεται ότι επειδή στην παρούσα φάση υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα για την υλοποίηση των προγραμμάτων που οφείλεται στην πανδημία του κορονοϊού και το πιο πιθανόν είναι να υπάρξει παράταση στο χρόνο ολοκλήρωσής τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου