Τελεφερίκ από Πορταριά προς Χάνια

Τελεφερίκ από Πορταριά προς Χάνια

Το μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που συμφώνησαν Μπέος - Γεωργιάδης

Η κατασκευή τελεφερίκ, που θα ξεκινά από την Πορταριά και θα φθάνει σε πρώτη φάση στα Χάνια, είναι το μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που συμφώνησαν στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Βόλου, στα τέλη Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Στον απόηχο της συνάντησης ο κ. Μπέος είχε μιλήσει τότε για τη συμφωνία ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου, το οποίο δεν είχε αποκαλύψει. Χθες, φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» στην TRT, αποκάλυψε ότι το έργο είναι το τελεφερίκ. Πρόκειται για μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Μπέος, πολλοί οραματίστηκαν, κανείς όμως δεν πήρε σοβαρά. «Εγώ θα κυνηγήσω αυτό το έργο, που θα δώσει μεγάλη τουριστική ώθηση στην περιοχή και θα είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βόλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο το τελεφερίκ θα ξεκινά από την Πορταριά και σε πρώτη φάση θα φθάνει μέχρι τα Χάνια. Ωστόσο θα εκτιμηθούν το κόστος και ο τρόπος χρηματοδότησης με στόχο το έργο να επεκταθεί μέχρι τον Αη Γιάννη.

«Ο κ. Γεωργιάδης γνωρίζει την περιοχή του Πηλίου και έχει δεσμευτεί για την εκτέλεση του έργου. Εχουμε τη στήριξή του», σημείωσε ο κ. Μπέος. Το 2021 θα υπάρχει όπως είπε ο πρώτος σχεδιασμός. Θα εξεταστούν το κόστος και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου θα προωθηθεί. Σημειώνεται ότι η ιδέα της δρομολόγησης τελεφερίκ χρονολογείται τη δεκαετία του ’90. Μάλιστα το 1998 η τότε Νομαρχία Μαγνησίας είχε εκπονήσει μελέτη για τελεφερίκ που θα συνέδεε τον Βόλο με τον Αγιο Γιάννη, μέσω σταθμών σε Γορίτσα, Αλυκόπετρα, Χιονοδρομικό Κέντρο, Αηδονάκι, Ζαγορά, Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και από Κισσό προς Αη Γιάννη.

Ενδιαφέρον για την υλοποίηση του πολυσυζητημένου έργου που αναμένεται εφόσον γίνει να αλλάξει τα δεδομένα μετακίνησης στο Πήλιο είχαν εκδηλώσει προς τη δημοτική αρχή Βόλου και εκπρόσωποι επενδυτών την περασμένη άνοιξη, όμως οι όποιοι σχεδιασμοί ναυάγησαν.

ΕΛ. ΧΑΝ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ