ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βολιώτης Γ. Αποστολίνας αν. Διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

ο-βολιώτης-γ-αποστολίνας-αν-διοικητής-294405

Ο Βολιώτης Γιάννης Ντόκος αναλαμβάνει το τιμόνι του Νοσοκομείου Βόλου. Διορίζεται διοικητής στη θέση του Μάνθου Δραμητινού με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Κρίθηκε ο καταλληλότερος, καθώς διαθέτει «βαρύ βιογραφικό» στα οικονομικά της υγείας, αλλά και πολύχρονη εμπειρία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Διατέλεσε αναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο Βόλου από το 2010 έως το 2013 με διοικητή τον Αρη Ζαχαρόπουλο. «Αρωμα Μαγνησίας» και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου αναπληρωτής διοικητής αναλαμβάνει ο Γιώργος Αποστολίνας, γιατρός από τον Βόλο.

Το Υπουργείο Υγείας έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη λίστα με τους νέους διοικητές και υποδιοικητές που θα κληθούν να στελεχώσουν Νοσοκομεία όλων των ΥΠΕ.

Με θητεία στο Αχιλλοπούλειο

Ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου είναι διοικητικός διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Εχει 34 χρόνια προϋπηρεσία στο ΕΣΥ και έχει θητεύσει σε θέσεις ευθύνης.

Διετέλεσε αναπληρωτής διοικητής στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου από το 2010 μέχρι το 2013 με αρμοδιότητα στα οικονομικά. Ο κ. Ντόκος κατάγεται από τη Σούρπη, αλλά εδώ και χρόνια εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Η απόφαση του διορισμού του αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ την ερχόμενη εβδομάδα. Υπολογίζεται πως μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ορκιστεί κιόλας, ώστε να αναλάβει καθήκοντα αμέσως μετά.

«Περιμένω πρώτα την επίσημη ανακοίνωση στο ΦΕΚ και μετά θα είμαι σε θέση να μιλήσω με τη νέα μου ιδιότητα», επισήμανε χθες το απόγευμα ο κ. Ντόκος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση του Υπ. Υγείας.

Βολιώτης και στο Πανεπιστημιακό

Τη θέση του αναπληρωτή διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας αναλαμβάνει ο γιατρός Γιώργος Αποστολίνας με καταγωγή από το Βελεστίνο. Ο κ. Αποστολίνας είναι ιατρός ακτινολόγος και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Υγιεινή και στην Ασφάλεια της Εργασίας. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας ιατρός αλλά και ως μισθωτός του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Στις δημοτικές εκλογές τον περασμένο Μάιο ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα.

Στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ με απόφαση του Υπουργείου Υγείας διορίζονται διοικητές και αναπληρωτές οι παρακάτω:

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας διορίζεται διοικητής ο Δημ. Κατσικονούρης, με αναπληρωτή τον Γ. Αποστολίνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας διοικητής αναλαμβάνει ένας παλιός γνώριμος του Βόλου, ο Χαράλαμπος Μπαλής, που έχει διατελέσει υποδιοικητής στο Αχιλλοπούλειο. Στο Νοσοκομείο Τρικάλων διορίζεται διοικητής ο Κων. Γρηγορίου και στην Καρδίτσα ο Κων. Πατέρας. Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου διοικητής αναλαμβάνει ο Δημ. Καρατσίκης, στην Αμφισσα ο Χαρ. Γεωργίου και στη Λειβαδιά διοικητής αναλαμβάνει ο Θαν. Τσαντήλας και υποδιοικητής ο Κων. Τυρηνόπουλος, ενώ τέλος στο Νοσοκομείο Χαλκίδας- ΚΥ Καρύστου- Κύμης διορίζεται διοικητής ο Ευάγ. Χατζημαργαρίτης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου