ΤΟΠΙΚΑ

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στον Βόλο: 32 ημέρες με 145 εκδηλώσεις

χριστούγεννα-και-πρωτοχρονιά-στον-βό-326322

Στις 3 Δεκεμβρίου το εναρκτήριο λάκτισμα με Βανδή, Μάστορα και Μέλισσες – Συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου για φιλανθρωπικό σκοπό και φαναράκια με Ηλία Καμπακάκη και Josephine

Τριάντα δύο ημέρες, από τις 3 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 5 Ιανουαρίου 2020, 145 εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους, που θέλουν να ξανανιώσουν παιδιά, συνθέτουν το φετινό πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Ανδρέα Ζέρβα, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην παραλία μπροστά στο Ηρώο. Στην εναρκτήρια εορταστική εκδήλωση τα «αστέρια» που θα πατήσουν το κουμπί για τη φωταγώγηση της πόλης θα είναι η Δέσποινα Βανδή και ο Χρήστος Μάστορας με τις Μέλισσες, ενώ μέρος θα λάβουν η Συμφωνική Ορχήστρα και οι χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά και στο τραγούδι τη Σύλβια Τσιαμπανάκου.

Την ίδια ημέρα, στη διάρκεια της βόλτας στο κέντρο της πόλης κάτω από τον φωτισμένο μπλε ουρανό, θα εγκαινιαστεί το θεματικό πάρκο στην πλατεία Πανεπιστημίου που φέτος θα μας φέρει σε γνωριμία με τον «κόσμο των Δεινοσαύρων». Η βόλτα του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου με τους επίσημους προσκεκλημένους του στην οποία είθισται να λαμβάνουν μέρος χιλιάδες κόσμος, δημότες και επισκέπτες, θα περάσει κάτω από τον «ιπτάμενο Αη Βασίλη» στον κόμβο του Δημαρχείου και θα καταλήξει στο πάρκο Ρήγα Φεραίου όπου και φέτος θα λειτουργήσει το Χωριό του Αη Βασίλη για το οποίο θα γίνει δημοπρασία.

Το πλούσιο καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, εκ των οποίων και μία παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, κινηματογραφικές προβολές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, εκθέσεις και μουσικά stage που φέτος δεν θα βρίσκονται σε τροχούς αλλά θα στηθούν σε σταθερά σημεία στην πόλη.

Στα hightlight της φετινής εορταστικής περιόδου θα είναι ο αγαπημένος Πλούταρχος που θα τραγουδήσει μεταξύ 15 και 19 Δεκεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου για φιλανθρωπικό σκοπό.

Επίσης η βραδιά των φαναριών και φέτος θα πλαισιωθεί από επίσημους προσκεκλημένους. «Ενα φως, μια ευχή» θα στείλουν στον ουρανό μαζί με χιλιάδες κόσμου ο Ηλίας Καμπακάκη και η Josephine.

Μέσα από τις εκδηλώσεις κάθε χρόνο υποστηρίζονται οικονομικά ιδρύματα της πόλης. Ετσι και φέτος σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του Ορφανοτροφείου Βόλου, της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων – ΕΛΕΠΑΠ, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη», του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Φλόγα», του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» και της Κουζίνας Αλληλεγγύης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου