LIFE STYLE

Πέθανε ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός, Μικαέλ Λονσντέιλ

πέθανε-ο-διάσημος-γάλλος-ηθοποιός-μικ-849347

Ο Μικαέλ Λονσντέιλ ερμήνευσε περισσότερους από 200 ρόλους και στα γαλλικά, αλλά και στα αγγλικά, σε μια καριέρα 60 ετών, η οποία περιλάμβανε πολλές τηλεοπτικές σειρές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Η μεταξένια αλλά επιβλητική φωνή του και το ξεχωριστό πρόσωπό του με το μούσι ήταν τα αναγνωρίσιμα στοιχεία του Μικαέλ Λονσντέιλ. Ακόμα και μικροί ρόλοι γίνονταν σημαντικοί από τις ερμηνείες του Μικαέλ Λονσντέιλ. Ο Γάλλος ηθοποιός πέθανε στο Παρίσι, στην πόλη όπου είχε γεννηθεί στις 24 Μαΐου του 1931, από πατέρα Άγγλο στρατιωτικό και Γαλλίδα μητέρα.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του Μικαέλ Λονσντέιλ ήταν όταν ερμήνευσε το ρόλο ενός μοναχού στην ταινία «Ενώπιον Θεών και Ανθρώπων» το 2010. Η ταινία στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και αφηγείται την ιστορία επτά Γάλλων μοναχών, που δολοφονήθηκαν έπειτα από απαγωγή από το μοναστήρι τους στην Αλγερία το 1996 κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της χώρας. Για τον ρόλο του ο Μικαέλ Λονσντέιλ κέρδισε το πρώτο και μοναδικό βραβείο «Cesar» – η γαλλική έκδοση των Όσκαρ – για τον καλύτερο ηθοποιό του 2011. Επίσης είχε λάβει μέρος σε ταινίες όπως: «Ρόνιν», «Μόναχο», «Τα φαντάσματα του Γκόγια», «Τ’ απομεινάρια μιας μέρας», ενώ εμβληματική ήταν η συμμετοχή του στο «Όνομα του Ρόδου».

Ωστόσο, στο μυαλό εκατομμυρίων φίλων του κινηματογράφου έμεινε ως ο σαδιστής βιομήχανος Ούγκο Ντραξ στην ταινία του 1979 «Moonraker» με πρωταγωνιστή, στο ρόλο του Τζέιμς Μποντ, τον Ρότζερ Μουρ.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου