LIFE STYLE

Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου επιστρέφουν στο Mega με νέα σειρά

μιχάλης-ρέππας-θανάσης-παπαθανασίο-798416

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου του «Δις Εξαμαρτείν» οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας επιστρέφουν στη γενέθλια γη, στο Μεγάλο Κανάλι. Την άνοιξη του 2021 μπαίνουν σε γυρίσματα για την τρίτη τηλεοπτική τους κωμική σειρά και πάλι για το MEGA.

Για τρεις δεκαετίες θήτευσαν σε όλα τα είδη θεάματος. Αφού διαμόρφωσαν τη σύγχρονη γλώσσα του ελληνικού «σιτκομ» με τις «Τρεις Χάριτες» , έβαλαν ξανά το ελληνικό έργο στα κεντρικά Αθηναϊκά θέατρα με την κωμωδία τους «Μπαμπάδες με Ρούμι», το ελληνικό φιλμ στις επιλογές του μεγάλου κοινού με το «Safe Sex» και το ελληνικό μιούζικαλ στο Εθνικό μας Θέατρο με το έργο «Βίρα τις άγκυρες». Συνολικά έχουν γράψει και σκηνοθετήσει 28 πρωτότυπα θεατρικά έργα, έχουν διασκευάσει 12 άλλων συγγραφέων και στο σινεμά έκαναν 4 ταινίες. Ένα ρεπερτόριο όχι μόνο εντυπωσιακά μεγάλο και πολυσχιδές αλλά και έντονα επιδραστικό.

Είναι φυσικό να περιμένουμε την καινούργια τους σειρά για να ζήσουμε ξανά αυτή την ευφορία γέλιου, ανεμελιάς και τρυφερότητας, που θυμόμαστε από τις «Τρεις Χάριτες» και το «Δις Εξαμαρτείν».

Ποιοι είναι

O Θανάσης Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα του Έβρου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου.

Ο Μιχάλης Ρέππας γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας. Σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Παράλληλα εργάζεται και σαν ηθοποιός.

Από το 1987 συνεργάζονται γράφοντας και σκηνοθετώντας για το θέατρο, την τηλεόραση (Τρεις Χάριτες, Το δις εξαμαρτείν) και τον κινηματογράφο (Safe Sex, Το κλάμα βγήκε από το Παράδεισο, Οξυγόνο, Αυστηρώς Κατάλληλο). Έχουν επίσης διασκευάσει πληθώρα θεατρικών έργων.

Οι Παπαθανασίου και Ρέππας συμμετείχαν ακόμα με κείμενα τους σε πολλές θεατρικές επιθεωρήσεις και τηλεοπτικές εκπομπές και συνεργάστηκαν σε μουσικές παραστάσεις με την Δήμητρα Γαλάνη, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Γιώργο Μαρίνο, την Μαρινέλλα και την Αφροδίτη Μάνου.

Τα έργα τους

Φεγγάρι από χαρτί, 2019

Το δικό μας σινεμά, 2019

Άντρες έτοιμοι για όλα, 2012

Βαλ’ τον Υπουργό στην πρίζα, 2012

Πατρίδες, 2012

Ράους, 2010

Αττική Οδός, 2009

Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα, 2008

Φούστα Μπλούζα, 2007

Τσινετσιτά, 2006

Ποιά Ελένη, 2003

Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός, 2002

Δύομισι φόνοι και ένα μπουλντόγκ, 2000

Ο Έβρος απέναντι, 1999

Βίρα τις άγκυρες, 1997

Μπαμπάδες με ρούμι, 1996

Ροζ Μολότωφ, 1988

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου