LIFE STYLE

Ελεν Ντε Τζένερις: Εσωτερική έρευνα στο σόου της

ελεν-ντε-τζένερις-εσωτερική-έρευνα-στ-760998

Το σόου της Έλεν Ντε Τζενέρις είναι υπό έρευνα μετά από πολυάριθμες αναφορές για «τοξική» και «εκφοβιστική» κουλτούρα στο περιβάλλον εργασίας.

Σύμφωνα με το Variety, ξεκινά μία εσωτερική έρευνα για να εξεταστούν οι εμπειρίες που είχαν οι εργαζόμενοι στο σετ. Υπάλληλοι έλαβαν ένα υπόμνημα την περασμένη εβδομάδα από στελέχη της Telepictures του διανομέα Warner Bros. Television στα οποία αναφερόταν ότι όσοι εργάζονται τώρα αλλά και πρώην υπάλληλοι θα περάσουν από συνέντευξη.

Το υπόμνημα έκανε αναφορά σε πρόσφατα άρθρα σχετικά με τη μεταχείριση του προσωπικού, με ισχυρισμούς για κακομεταχείριση, ρατσισμό, και εκφοβισμό στο σόου, σύμφωνα με το Variety. Ωστόσο, η παρουσιάστρια της εκπομπής, Έλεν Ντε Τζένερις, 62 ετών, έχει κατηγορηθεί για κακή συμπεριφορά.

Ένα από τα μέλη του προσωπικού που έλαβε το υπόμνημα αποκάλυψε ότι «υπογράμμιζε τη δέσμευσή τους να παρέχουν ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να αναπτυχθούν».

Η είδηση για τη έρευνα στο σόου της Έλεν Ντε Τζενέρις έρχεται καθώς νωρίτερα αυτό τον μήνα, πολλοί υπάλληλοι της εκπομπής έκαναν λόγο για «τοξικό περιβάλλον εργασίας». Ένα άτομο που εργάζεται ήδη και 10 πρώην εργαζόμενοι στην εκπομπή κατηγόρησαν τρεις εκτελεστικούς παραγωγούς, τους Ed Glavin, Mary Connelly και Andy Lassner, για «εκφοβισμό».

«Το ζήτημα είναι ότι αυτοί οι τρεις εκτελεστικοί παραγωγοί που τρέχουν το σόου, που είναι υπεύθυνοι για όλους αυτούς τους ανθρώπους [και] που δημιουργούν την κουλτούρα και βάζουν αυτό το αίσθημα εκφοβισμού και κακίας». «Πιστεύουν ότι όλοι όσοι εργάζονται στο The Ellen Show είναι τυχεροί που εργάζονται εκεί: “Άρα, αν έχετε κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να φύγετε γιατί θα προσλάβουμε κάποιον άλλο γιατί όλοι θέλουν να εργαστούν εδώ”», ανέφερε πηγή στο Buzzfeed.

Παρόλο που η Ντε Τζένερις δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι, υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι τους δόθηκε εντολή να μην της μιλήσουν εάν τη δουν στο κτίριο. Ένας πρώην υπάλληλος είπε: «Εάν θέλει να έχει το δικό της σόου και να έχει το όνομά της στον τίτλο της εκπομπής, πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο για να δει τι συμβαίνει. Νομίζω ότι οι εκτελεστικοί παραγωγοί την περιβάλλουν και της λένε, “Τα πράγματα πάνε καλά, όλοι είναι χαρούμενοι” και απλά το πιστεύει αυτό, αλλά είναι ευθύνη της να πάει πέρα από αυτό».

Μια μαύρη γυναίκα ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα μίας σειράς από «μικροεπιθέσεις», το αίτημά της για αύξηση αγνοήθηκε και κατηγορήθηκε ότι «τριγύριζε και φαινόταν μνησίκακη και θυμωμένη» αφού ζήτησε από τα μέλη του προσωπικού να περάσουν από εκπαίδευση για ζητήματα διαφορετικότητας και ένταξης.

Από την πλευρά τους και με αφορμή την έναρξη της έρευνας, οι εκτελεστικοί παραγωγοί της εκπομπής σε δήλωσή του αναφέρουν: «Κατά τη διάρκεια σχεδόν δύο δεκαετιών, 3.000 επεισοδίων, και απασχόλησης πάνω από 1000 μελών προσωπικού, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό, ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακό περιβάλλον. Είμαστε πραγματικά θλιμμένοι και λυπούμαστε που μάθαμε ότι ακόμη ένα άτομο στην οικογένεια παραγωγής είχε αρνητική εμπειρία. Δεν είναι ποιοι είμαστε και ποιοι προσπαθούμε να είμαστε ούτε η αποστολή που έχει ορίσει η Έλεν για εμάς», ανέφερε η δήλωση και τόνιζε: «Για την ιστορία, η καθημερινή ευθύνη της εκπομπής Ellen είναι απολύτως δική μας. Τα λαμβάνουμε όλα αυτά πολύ σοβαρά υπόψη και συνειδητοποιούμε, όπως και πολλοί στον κόσμο μαθαίνουν, ότι πρέπει να πράττουμε καλύτερα, δεσμευόμαστε να πράξουμε καλύτερα και θα πράξουμε καλύτερα».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου