LIFE STYLE

Planet of Humans: «Πέταξαν» από το Youtube την… αντι-οικολογική ταινία του Μάικλ Μουρ

planet-of-humans-πέταξαν-από-το-youtube-την-αντι-οικολ-64632

Απροκάλυπτη παρέμβαση της λογοκρισίας καταγγέλει ο Μάικλ Μουρ μετά την απαγόρευση προβολής της τελευταίας του ταινίας «Planet of Humans» («Ο πλανήτης των ανθρώπων») από το Youtube. Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης εξηγεί ότι το ντοκιμαντέρ του δεν είναι πλέον διαθέσιμο, με μόνη εξήγηση για την απαγόρευση προβολής του κάποιο αίτημα περί πνευματικών δικαιωμάτων το οποίο εγέρθη από «τρίτους».

Ο λόγος για τον Τόμπι Σμιθ, έναν Βρετανό φωτογράφο, ο οποίος ειδεκεύεται στην απεικόνιση φυσικών φαινομένων, τοπίων και καταστροφών και ο οποίος ενημέρωσε το YouTube ότι το ντοκιμαντέρ του Μουρ προέβαλλε φωτογραφίες που είχε τραβήξει εκείνος χωρίς ο ίδιος να έχει δώσει τη δική του άδεια. Ως εκ τούτου, οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας απαγόρευσαν άμεσα την προβολή του εν λόγω φιλμ.

Σημειώνεται ότι το ντοκιμαντέρ από την πρεμιέρα του, στις 21 Απριλίου 2020, έως και το αιφνίδιο μπλοκάρισμά του στις 24 Μαΐου είχε προσελκύσει περί τα 8,5 εκατομμύρια θεατές.

Το θέμα του αφορά στον τρόπο αλλά και τον βαθμό που η Γη μπορεί να περιμένει τη σωτηρία της από το οικολογικό κίνημα, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας κ.ο.κ.

Όπως πάντα, ο Μάικλ Μουρ υιοθετεί μια μαχητική, καταγγελτική κινηματογραφική αφήγηση, προκαλώντας, για ακόμα μια φορά, έντονες αντιδράσεις.

Η βασική του θέση είναι ότι ούτε οι λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά ούτε οι κάθε είδους «πράσινοι ακτιβιστές» μπορούν να δώσουν λύση στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Αντιθέτως, το όλο κίνημα προστασίας του περιβάλλοντος είναι, πάντα κατά την άποψή του, «μια απάτη», ενώ πολλοί από τους «σταυροφόρους» της οικολογίας χρηματοδοτούνται από μεγάλες επιχειρήσεις..

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου