LIFE STYLE

Ρουβάς: Δεν θα μείνω στάσιμος επειδή έτσι θέλουν κάποιοι

ρουβάς-δεν-θα-μείνω-στάσιμος-επειδή-έτ-544808

«Δεν θα μείνω στάσιμος επειδή έτσι θέλουν κάποιοι» δηλώνει ο Σάκης Ρουβάς, εν μέσω των αντιδράσεων που προκάλεσε η είδηση ότι θα ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί» στη συναυλία «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου στη Νέα Σμύρνη.

«Ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να αναλογιστεί τη ζωή του, να σκεφτεί πολύ καλά ποιος είναι, πού πάει και κυρίως πού θέλει να πάει. Και στην περίπτωση που θέλει να προχωρήσει οφείλει να αναρωτηθεί αν μπορεί να το καταφέρει στάσιμος ή πρέπει να δοκιμαστεί για να εξελιχθεί. Κι εγώ δεν θα μείνω στάσιμος επειδή έτσι θέλουν κάποιοι» λέει ο γνωστός τραγουδιστής σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, προσθέτοντας:

«Έχω δεχτεί τόσα πυρά από την ημέρα που ξεκίνησα που τίποτα πια δεν μου προκαλεί εντύπωση. Η ζωή μου όλη είναι ένας αγώνας. Η μητέρα μου λέει ότι τριών μηνών κόντευα να πεθάνω. Είμαι φτιαγμένος έτσι, να δίνω μια ζωή τον δικό μου αγώνα. Είμαι από τη φύση μου μαχητής. Δεν τίθεται θέμα λοιπόν για το αν και πώς θα ζήσω. Θα ζήσω – και μάλιστα όπως επιλέγω εγώ. Όποιος θέλει να βαράει, ας βαράει».

Αναφερόμενος στη συναυλία, ο Σ.Ρουβάς εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους διοργανωτές που «με εμπιστεύτηκαν για να δώσω το δικό μου ερμηνευτικό αποτύπωμα στο μυθικό αυτό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη».

«Στέκομαι με δέος και σεβασμό απέναντι στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, που αποτελεί τον μέγιστο οικουμενικό δημιουργό και παγκόσμιο σύμβολο του Ελληνισμού. Κάθε φορά που διαβάζω, ακούω, μελετώ το ’Αξιον Εστί’ η μελωδία του αγγίζει βαθιά την ψυχή μου. Θα το προσεγγίσω με πάθος, σεβασμό και με τη δύναμη των συναισθημάτων που προκαλεί το μεγαλείο του έργου» υπογραμμίζει.

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο ίδιος ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, στηρίζοντας την απόφαση να ερμηνεύσει ο Σ.Ρουβάς πέντε εμβληματικές συνθέσεις («Ένα το Χελιδόνι», «Με το λύχνο του άστρου», «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Της αγάπης αίματα» και «Ανοίγω το στόμα μου») από το «Άξιον Εστί».

«Πιστεύω ότι το έργο από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί, ξεφεύγει ακόμα και από τον ίδιο τον δημιουργό, που δεν έχει δικαίωμα να κρίνει δικτατορικά ποιος είναι ’άξιος’ να το ερμηνεύσει και ποιος όχι. Μόνος κριτής είναι το κοινό και ο χρόνος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου