LIFE STYLE

Εθισμένος στο… σεξ ο Μ. Μπράντο

εθισμένος-στο-σεξ-ο-μ-μπράντο-446219

«Ηταν επικός γυναικάς και η ανάγκη του για σεξ με γυναίκες έφτανε στα όρια της εξάρτησης», γράφει για τον Μάρλον Μπράντο η καθηγήτρια Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης Σούζαν Μιζρούτσι στο βιβλίο της «Το χαμόγελο του Μπράντο», το οποίο κυκλοφόρησε εν όψει της 10ης επετείου από τον θάνατό του την 1η Ιουλίου του 2004.

Το βιβλίο αποκαλύπτει πολλά για την αχαλίνωτη ερωτική ζωή του διάσημου ηθοποιού, αλλά και μία εικόνα που λίγοι ήξεραν: ενός άνδρα του οποίου η λαχτάρα της μάθησης απεικονιζόταν σε μία βιβλιοθήκη με περισσότερα από 4.000 βιβλία για φιλοσοφία, θρησκεία, αλλά και για επιστήμη και, φυσικά, λογοτεχνία.

Η συγγραφέας, που είχε απεριόριστη πρόσβαση σε προσωπικό αρχείο, γράμματα και μαγνητοφωνήσεις, ανακάλυψε έναν άνδρα που πάλεψε να τα βγάλει πέρα με δύο αλκοολικούς γονείς, που στα οκτώ του αναζητούσε τα βράδια στα μπαρ τη μητέρα του Ντόντι και που οι γυμνές του νύχτες δίπλα στην νταντά του Ερμι, ασιατικής καταγωγής, τον έκαναν να ελκύεται από μελαχρινές, εξωτικές γυναίκες. Εξάλλου και οι τρεις γυναίκες που παντρεύτηκε είχαν καταγωγή από την Ινδία, το Μεξικό και την Ταϊτή.

Σχέσεις και με άνδρες

Εκτός από τρεις συζύγους και 12 παιδιά που απέκτησε (όσα τουλάχιστον ήξερε), βιολογικά και υιοθετημένα, είχε αμέτρητες ερωτικές σχέσεις και με άνδρες, όπως είχε παραδεχτεί στην αυτοβιογραφία του. Ωστόσο, η Μιζρούτσι δεν βρήκε κανένα σχετικό στοιχείο στο αρχείο του. Πάντως, εικάζεται πως είχε κοιμηθεί με τον Κάρι Γκραντ, τον Ροκ Χάτσον, τον Τζέιμς Ντιν και τον Λόρενς Ολιβιέ.

Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Μεταξύ δε των γυναικείων κατακτήσεών του συγκαταλέγονται η Μέριλιν Μονρόε, η Μάρλεν Ντίντριχ, η Γκρέις Κέλι, η Ρίτα Μορένο και η Τζάκι Κένεντι. Πάντως είχε απορρίψει και δύο από τις ομορφότερες σταρ της εποχής του, τη Σοφία Λόρεν επειδή η ανάσα της μύριζε «σαν δεινοσαύρου» κι επειδή «είχε τρίχες στη μύτη της» και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ επειδή βρήκε τα οπίσθιά της πολύ μικρά για το γούστο του.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, η σεξουαλική του πείνα και εμμονή, που τον ωθούσε να έχει τέσσερις με πέντε ερωμένες ταυτόχρονα, προκλήθηκε από την νταντά του Ερμι, όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών.

Η εμμονή

Σοφία Λόρεν

«Στη διάρκεια της ημέρας παίζαμε συνεχώς. Τη νύχτα κοιμόμασταν μαζί. Ηταν γυμνή, όπως ήμουν κι εγώ. Την έπαιρνε ο ύπνος εύκολα κι εγώ καθόμουν δίπλα της, κοιτώντας το κορμί της, χαϊδεύοντας τα στήθη της και κολλώντας πάνω στο κορμί της. Ηταν δική μου, άνηκε σε μένα μόνο», έγραψε στην αυτοβιογραφία του.

Οταν έφυγε από το σπιτικό των Μπράντο για να παντρευτεί, ο Μάρλον δεν συνήλθε ποτέ κι έγραψε: «Από εκείνη την ημέρα απομονώθηκα από τον κόσμο. Πέρασα όλη σχεδόν την υπόλοιπη ζωή μου προσπαθώντας να τη βρω». Η μοναδική μεγάλη τύψη της ζωής του δεν ήταν οι γυναίκες που πλήγωσε, αλλά τα παιδιά του και ο πατέρας που ποτέ του δεν μπόρεσε να είναι.

«Ηταν συμπονετικός και νοιαζόταν», γράφει η Μιζρούτσι. «Ομως ποτέ του δεν έδωσε στα παιδιά του ένα σταθερό σπιτικό ή τον χρόνο που χρειάζονταν. Ηταν απασχολημένος με τις ταινίες, τις γυναίκες και τα κοινωνικά δικαιώματα των μειονοτήτων και παραμελούσε τα παιδιά του».

Τζάκι Κένεντι

«Κατέρρευσε όταν ο πρωτότοκος γιος του Κριστιάν δολοφόνησε τον εραστή της ετεροθαλούς αδελφής του Τσεγιέν κι όταν αυτοκτόνησε η Τσεγιέν σε ηλικία 25 ετών. Προς το τέλος της ζωής του ήταν βουτηγμένος στην κατάθλιψη και στις τύψεις», γράφει η Μιζρούτσι.

Τι έλεγε

Ο Μάρλον Μπράντο για…

• Την Ελίζαμπεθ Τέιλορ: «Δεν μου άρεσε ο π…ός της, ήταν πολύ μικρός».

• Τη Σοφία Λόρεν: «Δεν ήθελα να κοιμηθώ μαζί της, η ανάσα της ήταν χειρότερη από δεινοσαύρου».

• Την Τζάκι Κένεντι: «Με περίμενε συνεχώς να την πάω στο κρεβάτι. Οταν δίστασα να κάνω το πρώτο βήμα, πήρε την κατάσταση στα χέρια της και έκανε τη μαγική ερώτηση: “Θα θέλατε να περάσατε τη νύχτα μαζί μου;”. Κι εγώ απάντησα: “Νόμιζα ότι δεν θα ρωτούσατε ποτέ”».

• Για τις γυναίκες: «Ηθελα οι γυναίκες να με αγαπούν και να με ποθούν. Τελικά όμως ράγιζα τις καρδιές τους, γιατί οι σχέσεις μου δεν ήταν αληθινές».
• Για τον πατέρα του: «Αν σε μία σκηνή έπρεπε να υποδυθώ τον θυμωμένο, θυμόμουν τον πατέρα μου όταν με χτυπούσε».

• Για τα παιδιά του: «Ζούσα σαν ρεμάλι. Κυνηγούσα γυναίκες. Ισως να απέτυχα ως πατέρας. Σίγουρα υπήρχαν πράγματα που μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά, έκανα πάντως το καλύτερο που μπορούσα».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου