LIFE STYLE

Σε οκτάμηνο κατ’ οίκον περιορισμό καταδικάστηκε ο ντράμερ των AC/DC

σε-οκτάμηνο-κατ-οίκον-περιορισμό-κατ-433099

Σε οκτάμηνο κατ’ οίκον περιορισμό καταδικάστηκε από δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας, ο Φιλ Ραντ, ο αυστραλός ντράμερ του διάσημου ροκ συγκροτήματος AC/DC, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του στις κατηγορίες για απειλή με σκοπό τη δολοφονία και για κατοχή ναρκωτικών.

Στη διάρκεια του οκταμήνου, ο Ραντ θα παρακολουθείτε ηλεκτρονικά, ενώ θα επιτρέπεται να πραγματοποιεί επισκέψεις κατόπιν ειδικής αδείας.

Ο 61χρονος Ραντ είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Νοέμβριο και τον Απρίλιο δήλωσε ένοχος των κατηγοριών, που επισύρουν ανώτατη ποινή επταετούς κάθειρξης.
Η πολιτική αγωγή ζήτησε να του επιβληθεί ελάχιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετά την κατηγορία ότι ο Ραντ απείλησε να σκοτώσει έναν άνδρα, επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος από το πάρτι που διοργανώθηκε για την κυκλοφορία του άλμπουμ του.

Ο συνήγορός του δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του βρισκόταν υπό πίεση την περίοδο της διάπραξης του αδικήματος και υπό την επήρεια ναρκωτικών και περιέγραψε το περιστατικό απλώς ως ένα οργισμένο τηλεφώνημα.

Ζητώντας την απαλλαγή του, ο συνήγορός του υποστήριξε, επίσης, ότι μία καταδίκη θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα ο Ραντ να χάσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια μελλοντικών εσόδων, αφού δεν θα μπορεί να συμμετέχει στις περιοδείες του διάσημου συγκροτήματος.

«Αυτό το σημείο δεν με πείθει πλήρως. Οι Queen αντικατέστησαν τον Φρέντι Μέρκιουρι και το συγκρότημα περιοδεύει αυτή τη στιγμή χωρίς εσάς» αντέτεινε ανέφερε ο δικαστής Τόμας Ίνγκραμ.

Είπε ακόμα πως η απειλή κατά ζωής ήταν κάτι περισσότερο από ένα οργισμένο τηλεφώνημα και πως ο Ραντ βρέθηκε να κατέχει μία σημαντική ποσότητα ναρκωτικών. Ωστόσο δέχθηκε ότι ο Ραντ συμφιλιώθηκε με τον υπάλληλο και κατέβαλε αποζημίωση.

Η αρχική κατηγορία, σύμφωνα με την οποία ο Ραντ προσπάθησε να προκαλέσει τον φόνο, αποσύρθηκε ελλείψει στοιχείων.

Ο Ραντ ζει στην παραλιακή πόλη Ταουράνγκα, περίπου 200 χλμ. νοτιοανατολικά του Όκλαντ, αφότου εγκατέλειψε το συγκρότημα χέβι μέταλ το 1983. Επανεντάχθηκε στους AC/DC το 1994 αλλά εξακολούθησε να διαμένει στη Νέα Ζηλανδία, όπου είναι ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου