LIFE STYLE

Μάμι Γκάμερ, όχι απλά η κόρη της Μέριλ Στριπ

μάμι-γκάμερ-όχι-απλά-η-κόρη-της-μέριλ-σ-350391

Η Μάμι Γκάμερ θέλει να ξεφύγει από τη σκιά της διάσημης μητέρας της. Μπορεί η Μέριλ Στριπ να είναι μία από τις μεγαλύτερες εν ζωή ηθοποιούς, αλλά η Μάμι Γκάμερ (κόρη της Στριπ με τον Ντον Γκάμερ) θέλει να χαράξει τα δικά της βήματα στον χώρο της υποκριτικής.

Στην ταινία Η Ρίκι και η Ροκ, πάντως, συναντά επί της οθόνης τη διάσημη μητέρα της, η οποία ερμηνεύει μια ροκ σταρ που δίνει προτεραιότητα στην καριέρα της και όχι στην οικογένειά της.

Και φυσικά ο ρόλος που κρατά είναι εκείνος της Τζούλι, της κόρης της Ρίκι. Η οργή της Τζούλι για τη Ρίκι είναι προφανής αρχικά, αλλά στη συνέχεια θα κληθεί να βρει έναν τρόπο να συμπεριφέρεται δίπλα της.

Από κοντά η Μάμι Γκάμερ φαίνεται ένας ήσυχος άνθρωπος. Το in.gr τη συνάντησε στο Κανκούν του Μεξικό, όπου είχε έρθει για την προώθηση της ταινίας (χωρίς τη διάσημη μαμά της, αλλά με τον Ρίκι Σπρίνγκφιλντ, τον συμπρωταγωνιστή της).

Και παρά το γεγονός ότι φαίνεται να κατανοεί ότι το ενδιαφέρον στρέφεται στην Μέριλ Στριπ, μοιάζει να θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι απλά η κόρη της Μέριλ Στριπ. Οι μέχρι τώρα δουλειές της (ανάμεσά τους και το τηλεοπτικό και βραβευμένο The Good Wife) δείχνουν ότι μπορεί να τα καταφέρει.

«Με τη μητέρα μου θέλαμε να δουλέψουμε μαζί και πάντα υποθέταμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί. Όταν διαβάσαμε το σενάριο, μάς εξέπληξε. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν η ιστορία που μπορούσαμε και που θέλαμε να αφηγηθούμε. Βρέθηκε και ένα κενό στο πρόγραμμα της μητέρας μου και έτσι όλα ήρθαν και έδεσαν.

Στα γυρίσματα ήμασταν πολύ προσεκτικές, σεβαστήκαμε όσα μας έλεγε ο Τζόναθαν (σ.σ. Ντέμι, ο σκηνοθέτης). Εκείνος ήθελε να μας κρατήσει σε απόσταση στη διάρκεια των γυρισμάτων. Πηγαίναμε στη δουλειά ξεχωριστά και είχε η καμία τον δικό της χώρο. Αλλά πάντα γυρίζαμε μαζί στο σπίτι το βράδυ. Αυτό μας βοήθησε κυρίως στην αρχή, όταν προσπαθούσαμε να “βρούμε” τους χαρακτήρες και τη σχέση μεταξύ τους. Στη συνέχεια, όσο η ιστορία εξελισσόταν, δεν χρειαζόταν να είμαστε τόσο αυστηρές.

Δεν είναι βάρος το να είμαι κόρη της Μέριλ Στριπ. Αυτό είναι το “θέμα” μου και όλοι έχουμε τα θέματά μας.

Πάντα έδινα παραστάσεις σαν παιδί, ήμουν εξωστρεφής, έκανα φασαρία, ήμουν απαιτητική. Έβλεπα τη δουλειά που κάνει η μητέρα μου και πόσο την αγαπάει. Αυτό ήταν “κολλητικό” και με ενέπνευσε πολύ. Στο Γυμνάσιο έκανα θέατρο και ήταν το μοναδικό πράγμα που μου άρεσε να κάνω, δεν μου άρεσαν τα μαθήματα. Πήγαινα στις πρόβες και ασχολιόμουν πολύ με τις παραστάσεις που ανεβάζαμε. Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξω τι θα κάνω, επέλεξα το θέατρο. Νομίζω ότι αρχικά ήμουν αφελής. Μεγάλωσα μακριά από τη βιομηχανία του Χόλιγουντ, δεν μου άρεσε τι σήμαινε για μένα να κάνω αυτή την επιλογή. Δεν πίστευα ότι ήμουν διαφορετική από τα άλλα παιδιά που ήθελαν το ίδιο με μένα.

Μου αρέσουν οι καλοί, σύνθετοι χαρακτήρες. Θα μου άρεσε να δουλέψω με περισσότερες γυναίκες. Οι χαρακτήρες που δημιουργεί η Ντιάμπλο (σ.σ. Κόντι η σεναριογράφος) δεν απολογούνται, είναι πολυεπίπεδοι, δεν μοιάζουν με τους χαρακτήρες που βλέπουμε συνήθως στην ταινία. Δεν είναι τα γλυκά κορίτσια που απλά στηρίζουν τον άνδρα-ήρωα της ταινίας. Όσο για το εάν θα μπορούσα να παίξω σε ταινία δράσης, νομίζω ότι θα πρέπει να αλλάξει η έννοια της ταινίας δράσης. Θα λάτρευα να υπήρχε μία ταινία δράσης στην οποία θα μπορούσα να παίξω γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα ήταν μία μη συμβατική ταινία δράσης.

Ο χαρακτήρας μου στο η Ρίκι και η Ροκ είναι ειλικρινής με βάρβαρο τρόπο, αισθάνεται ότι δεν έχει τίποτα να χάσει και αυτό είναι ένα επικίνδυνο σημείο να βρίσκεται κανείς για πολύ καιρό. Παράλληλα, υπάρχει μια πραγματική ελευθερία στο να λες αυτό που οι κανόνες της ευπρέπειας δεν επιτρέπουν. Ήταν πολύ διασκεδαστικός χαρακτήρας.

Όταν δεν δουλεύω, μου αρέσει να κάνω γιόγκα, να τρώω, να βλέπω φίλους, να εκμεταλλεύομαι την Νέα Υόρκη, να βλέπω όσο περισσότερα μπορώ, προσπαθώ να μένω περίεργη.

Όσο με προσλαμβάνουν θα θέλω να κρατώ το κεφάλι μου έξω από το νερό. Θα ήθελα να κάνω εγώ τα επαγγελματικά τηλεφωνήματα, τα οποία συνήθως περιμένω. Θα με ενδιέφερε να δουλέψω στην παραγωγή μιας ταινίας ή ακόμα και ως σκηνοθέτης. Θα μου άρεσε να είμαι το “αφεντικό”».

Η ταινία «Η Ρίκι και η Ροκ» θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 10 Σεπτεμβρίου σε διανομή Feelgood Entertainment.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου