LIFE STYLE

Καραμπόλες, προβλήματα, καθυστερήσεις και σύγχυση για One και MEGA

καραμπόλες-προβλήματα-καθυστερήσει-307006

Γνώστες του εγχώριου τηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα που προέβλεπαν αμέσως μετά τον πλειστηριασμό της 1ης Νοεμβρίου πως το παλιό Mega δεν θα έχει καμία σχέση με το νέο, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Από χθες διακινείται εκ νέου το σενάριο που θέλει να συνυπάρχουν υπό την ευρύχωρη -στα όρια του μπερλουσκονισμού- «ομπρέλα» της Alter Ego το One αλλά και το Mega.

To One ως διαδικτυακό κανάλι (web tv), με αμιγώς ενημερωτικό πρόγραμμα και ταυτόχρονη παρουσία στις συνδρομητικές πλατφόρμες, και το Mega ως ο «παίκτης» που θα ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Μάλιστα, ο εν λόγω σχεδιασμός προβλέπει κοινές ενημερωτικές ζώνες των δύο σταθμών (για παράδειγμα, η πρωινή ενημερωτική ζώνη και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων). Από κει και πέρα, θα υπάρχει διαφορετικό πρόγραμμα για τα δύο κανάλια, με κάποια από τα πρόσωπα που είχαν συμφωνήσει με το One να παραμένουν στο One, καθώς, κατά κάποια στελέχη της Alter Ego, δεν ταιριάζουν στο προφίλ του Mega.

Προφανώς και είναι μια λύση που «χρυσώνει το χάπι» σε όσους δεν χωρούν στο νέο Mega, το θέμα όμως είναι κατά πόσον όσοι είχαν συμφωνήσει για την παρουσία τους σε ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας θα συμβιβαστούν με μια web εκπομπή…

Όλα αυτά δεν πρέπει να θεωρούνται άσχετα με την κάθοδο στη Συγγρού του Πέτρου Μπούτου. Του μακροβιότερου διευθυντή προγράμματος του Mega, που αποχώρησε από τη Μεσογείων το 2013, όταν ήταν ορατά τα πρώτα σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον σταθμό.

Τώρα επιστρέφει, και παρότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής τίτλος του (σύμβουλος προγράμματος, διευθυντής προγράμματος, επικεφαλής διαχείρισης προγράμματος, υπεύθυνος παραγωγής περιεχομένου), είναι βέβαιο πως θα έχει ισχυρό λόγο στη διαμόρφωση του προγράμματος στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως επιθυμεί το πρόγραμμα του Mega -σε σχέση με αυτό που ήταν να εκπέμψει από το One- να επανεξεταστεί από μηδενική βάση. Και ενώ φέρεται να έχει κάνει επαφές με παρουσιαστές της επιλογής του, κάποιους εκ των οποίων είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στο «Μεγάλο Κανάλι», αντίθετα λέγεται πως δεν έχει υπάρξει ακόμη επαφή με πρόσωπα που θεωρούνταν βέβαια για το One και τα πρώτα 24ωρα μετά τον πλειστηριασμό ανέφεραν αυτάρεσκα πως θα δουλεύουν στο νέο Mega.

Η ρευστή, λοιπόν, κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έφερε τις φήμες για νέα αναβολή στο σχέδιο για… πανηγυρική επαναλειτουργία του Mega την Πρωτοχρονιά, με πηγές να ισχυρίζονται πως το εγχείρημα ίσως πάει και έναν μήνα αργότερα, δηλαδή αρχές Φλεβάρη του 2020. Υπάρχουν και τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού.

Και, βέβαια, τίθενται και χωροταξικά ζητήματα, καθώς μέχρι στιγμής το διαδικτυακό One διαθέτει ένα και μόνο στούντιο στις μισθωμένες εγκαταστάσεις της Alter Ego στη λεωφόρο Συγγρού.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου