LIFE STYLE

Μαριόν Κοτιγιάρ: Δεν υπάρχει χώρος για φεμινισμό στο Χόλιγουντ

μαριόν-κοτιγιάρ-δεν-υπάρχει-χώρος-για-301342

Έκπληξη προκάλεσαν τα σχόλια της γνωστής ηθοποιού Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία δήλωσε ότι δεν υπάρχει χώρος για φεμινισμός στο Χόλιγουντ επειδή ο όρος φεμινισμός δημιουργεί «διαχωρισμό».

Η Μαριόν Κοτιγιάρ, μιλώντας στο περιοδικό Porter, σημείωσε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό της φεμινίστρια.

«Το να κάνεις σινεμά δεν είναι θέμα φύλου» δήλωσε η γαλλίδα ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην ταινία Macbeth. «Δεν μπορείς να ζητάς από έναν πρόεδρο ενός Φεστιβάλ όπως οι Κάννες να έχει πέντε ταινίες γυρισμένες από γυναίκες και πέντε από άνδρες» σημείωσε η Κοτιγιάρ, αναφερόμενη στις επικρίσεις που έχει δεχθεί το γνωστό κινηματογραφικό Φεστιβάλ για «αποκλεισμό» των γυναικών σκηνοθετών.

«Για μένα αυτό δεν δημιουργεί ισότητα, δημιουργεί διαχωρισμό. Εννοώ ότι δεν κατατάσσω τον εαυτό μου στις φεμινίστριες» σημειώνει.

Και συνεχίζει: «Πρέπει να παλέψουμε για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά δεν θέλω να διαχωρίσω τις γυναίκες από τους άνδρες. Είμαστε ήδη διαχωρισμένοι, επειδή δεν κάνουμε το ίδιο και είναι η διαφορά αυτή που δημιουργεί αυτή την ενέργεια στη δημιουργία και την αγάπη. Μερικές φορές υπάρχει πολύς διαχωρισμός στην λέξη φεμινισμός».

Πριν από μερικές ημέρες, η βρετανίδα ηθοποιός Έμιλι Γουάτσον δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

«Όσον αφορά την ισότητα στους μισθούς, υπάρχει φυσικά ένα ζήτημα για το πώς μοιράζεται, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι προσωπική μου σταυροφορία» σημείωσε η γνωστή ηθοποιός. «Απλά αισθάνομαι τόσο ευγνώμων που κάνω μία δουλειά που αγαπώ και που κάποιος με πληρώνει» σημείωσε η Έμιλι Γουάτσον.

Την ίδια ώρα, πολλές γυναίκες συνάδελφοί τους έχουν επικρίνει ανοιχτά το Χόλιγουντ, τόσο για την ανισότητα στους μισθούς, όσο και για το γεγονός ότι η προσφορά ρόλων για γυναίκες ηθοποιούς μειώνεται όσο εκείνες μεγαλώνουν.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου