LIFE STYLE

Naomi Campbell: Εξετάζεται για φοροδιαφυγή η φιλανθρωπική της οργάνωση «Fashion for Relief»

naomi-campbell-εξετάζεται-για-φοροδιαφυγή-η-φιλαν-287729
Το διάσημο σουπερμόντελ Ναόμι Κάμπελ (Naomi Campbell), που πρόσφατα έγινε μητέρα, ίδρυσε την οργάνωση «Fashion for Relief» το 2005, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά σε συνθήκες φτώχειας και λέει ότι έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια μέσω της ετήσιας φιλανθρωπικής επίδειξης μόδας του.

Η Επιτροπή Φιλανθρωπίας πρόκειται να εξετάσει εάν η Κάμπελ και οι συνεργάτες της «έχουν ασκήσει ορθά τα νομικά τους καθήκοντα βάσει της σχετικής νομοθεσίας» και θα διερευνήσει δαπάνες που πραγματοποιεί η οργάνωση ανάμεσα στα μέλη της. Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μητρώο της Επιτροπής Φιλανθρωπίας, οι λογαριασμοί του ιδρύματος για το 2020 έχουν καθυστερήσει περισσότερο από 178 ημέρες.

Σύμφωνα με λογαριασμούς του ιδρύματος, για το 2020 συγκεντρώθηκαν περίπου 1.722.000 λίρες, εκ των οποίων μόλις 5.515 δόθηκαν για καλό σκοπό. Τα υπόλοιπα χρήματα διατέθηκαν για την οργάνωση μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης και την πληρωμή των δημοσίων σχέσεων.

Το «Fashion for Relief» έκανε μάι επίδειξη μόδας στο πλαίσιο της Εβδομάδας μόδας του Λονδίνου τον Σεπτέμριο στο Βρετανικό Μουσείο με celebrities όπως η Ναόμι Χάρις, ο Πιρς Μπρόσναν και η Αλέξα Τσανγκ. Σε περίπτωση που αποδειχθεί κακή διαχείριση των οικονομικών ή φοροδιαφυγή, η Επιτροπή έχει δικαίωμα να απαιτήσει όχι μόνο να κλείσει οριστικά η φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά να απαγορευτεί επίσης στις ιδιοκτήτριες (Campbell, Bianka Hellmich και Veronica Sylvia Wing Wai Au Chou) να κατέχουν διευθυντικές θέσεις.

Σε ανακοίνωση, η Fashion for Relief απαντά: «Η Fashion For Relief (FFR) συνεργάζεται πλήρως με την Επιτροπή Φιλανθρωπίας και θα συνεχίσει σε όλη τη διαδικασία έρευνας. Δυστυχώς, λόγω πανδημίας δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις ή να συγκεντρώσουμε κεφάλαια εδώ και πάνω από δύο χρόνια γι’ αυτό ζητήσαμε παράταση στην προθεσμία. Οποιαδήποτε κατηγορία αθέμιτης συμπεριφοράς εκ μέρους των διαχειριστών είναι εντελώς αναληθής».

Πρόσφατα η Βρετανίδα καλλονή ένωσε τις δυνάμεις της με τη φιλανθρωπική οργάνωση για τη διεθνή ανάπτυξη Queen’s Commonwealth Trust (QCT) της βασίλισσας Ελισάβετ, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της παγκόσμιας πρέσβειρας για τη στήριξη των νέων ηγετών.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου