LIFE STYLE

Έλεν Μίρεν: Οι γυναίκες ηθοποιοί πρέπει να κυνηγούν ρόλους για άνδρες

έλεν-μίρεν-οι-γυναίκες-ηθοποιοί-πρέπε-27652

Η Dame Έλεν Μίρεν δήλωσε ότι οι γυναίκες ηθοποιοί θα πρέπει να κυνηγούν ρόλους που έχουν γραφτεί για άνδρες. Η βρετανίδα ηθοποιός ερμηνεύει στην καινούρια της ταινία «Eye in the Sky» μία συνταγματάρχη, ρόλος που προοριζόταν αρχικά να ερμηνευτεί από άνδρα ηθοποιό.

Η ηθοποιός, μία από τις σημαντικότερες γυναίκες ηθοποιούς και με τη δυνατότητα να ερμηνεύει κεντρικούς ρόλους σε ταινίες του Χόλιγουντ, δήλωσε ότι την εξοργίζει το γεγονός ότι πολλοί ρόλοι δίνονται σε άνδρες.

«Βλέπεις μία σκηνή και θα έχεις γύρω από το τραπέζι μόνο άνδρες και σκέφτεσαι ότι τουλάχιστον οι μισοί θα μπορούσαν να αφορούν γυναίκες» τόνισε η Μίρεν.

«Είναι τόσο δύσκολο να βρεις δουλειά ως ηθοποιός. Δεν μιλάμε για σταρ, αλλά απλά μία δουλειά. Να είσαι εργαζόμενη ηθοποιός είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι είναι για τους άνδρες» τόνισε η ηθοποιός.

Η Έλεν Μίρεν είπε ότι η έλλειψη γυναικών φαίνεται και στην περίπτωση των extras. «Η μόνη περίπτωση όπου βλέπεις περισσότερες γυναίκες extras στο σετ είναι σε σκηνή όπου υπάρχει μία πισίνα και φορούν όλες μπικίνι» τόνισε.

Πέρυσι, η Σάντρα Μπούλοκ αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον ατζέντη της να της βρει ενδιαφέροντες ρόλους που έχουν γραφτεί για άνδρες και στη συνέχεια να τους κυνηγήσει για την ίδια. Ένας από αυτούς τους ρόλους ήταν ο ρόλος της στην πολιτική ταινία Our Brand is Crisis.

Στο «Eye in the Sky», η Μίρεν ερμηνεύει μία συνταγματάρχη που είναι υπεύθυνη για μία μυστική επιχείρηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Λονδίνο που έχει στόχο τη σύλληψη μιας ομάδας τρομοκρατών.

Αν και αρχικά ο ρόλος προοριζόταν για άνδρα ηθοποιό, τελικά οι παραγωγοί της ταινίας τον άλλαξαν σε γυναικείο ρόλο πριν δώσουν το σενάριο στη Μίρεν.

«Η ταινία αφορά τις συζητήσεις που έχουν οι θεατές όταν βγαίνουν από το σινεμά. Το να βάλεις μία γυναίκα σε αυτό το ρόλο σού επιτρέπει να κάνεις αυτή τη συζήτηση. Αντί να πεις: “ε, αυτά κάνουν οι άνδρες στον πόλεμο”, θεωρώ ότι ο Γκάβιν (Χουντ, σκηνοθέτης της ταινίας) συνειδητοποίησε ότι το να βάλεις μια γυναίκα στον ρόλο αυτό αλλάζει τη συζήτηση» τόνισε η Μίρεν.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου