LIFE STYLE

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού για την Αρλέτα

έγιναν-τα-αποκαλυπτήρια-του-γλυπτού-γ-25050

Στη συμβολή των οδών Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, στην μικρή πλατεία απέναντι από το πατρικό της, στο μέρος που γεννήθηκε και έζησε η Αρλέτα, οι φίλοι της συγκεντρώθηκαν για να κάνουν τα αποκαλυπτήρια γλυπτού προς τιμήν της.

Φίλοι της Αρλέτας ζήτησαν από τον Δήμο Αθηναίων να τοποθετηθεί γλυπτό προς τιμήν της στην περιοχή των Εξαρχείων. Μετά τη θετική απάντηση του Δήμου, κόσμος συγκεντρώθηκε για να δει από κοντά τα αποκαλυπτήρια του έργου.

Η τραγουδοποιός γεννήθηκε στο Μεταξουργείο αλλά έζησε για πάρα πολλά χρόνια στα Εξάρχεια, τα οποία αγάπησε με πάθος.

Το έργο έχει φιλοτεχνήσει ο Κυριάκος Ρόκος, γλύπτης και συμφοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ τα έξοδα για το μνημείο ανέλαβε η στενή της φίλη Άννα Σταματοπούλου. Τον χώρο παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων.

Το άγαλμα τοποθετήθηκε ακριβώς απέναντι από το πατρικό της, όπου έχει ήδη μπει πλακέτα που αναγράφει ότι εκεί έζησε η Αρλέτα αλλά και ο Γιώργος Ιωάννου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σταυροδρόμι γυρίστηκε και η τελευταία σκηνή από την ταινία «Στέλλα».

Το οικόπεδο της Δεληγιάννη 3, εκεί ακριβώς που χτίστηκε το σπίτι της Αρλέτας, ήταν η αυλή της ταβέρνας Μιχαλάκου που χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραστήσει το κέντρο «Ο παράδεισος» της θρυλικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη.

Στη συγκέντρωση τραγούδησε ο Χρήστος Θηβαίος συγκινώντας τους παρευρισκόμενους μαζί με τους οποίους ερμήνευσε τα «Έρημα βράδια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου