LIFE STYLE

Μαίρη Συνατσάκη : “Παρέλυσα, υπήρχε κίνδυνος να πεθάνω“

μαίρη-συνατσάκη-παρέλυσα-υπήρχε-κίν-227088

Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε για μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές της και για σοβαρά θέματα υγείας που αντιμετώπισε.

Στο πλατό της Ελεονώρας Μελέτη βρέθηκε καλεσμένη το βράδυ της Τετάρτης (22/1) η Μαίρη Συνατσάκη, και με εξομολογητική διάθεση μίλησε για δύσκολες στιγμές και για σοβαρά θέματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει.

Το τελευταίο διάστημα μπορεί να μην την βλέπουμε συχνά στην τηλεόραση, ωστόσο η Μαίρη Συνατσάκη είναι μία από τις μεγαλύτερες influencers και youtubers στην Ελλάδα, με κοινό που την ακολουθεί πιστά στα social media.

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, η Μαίρη Συνατσάκη αποκάλυψε πως σε ηλικία μόλις 18 μηνών ήρθε αντιμέτωπη με ένα σπάνιο σύνδρομο που προκαλεί παράλυση και λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή.

Συγκεκριμένα η Μαίρη Συνατσάκη είπε:

«Όταν ήμουν 18 μηνών πέρασα μια σοβαρή ασθένεια. Πέρασα το σύνδρομο Guillain Barre. πολυριζονευρίτιδα λέγεται. Παρέλυσα, υπήρχε κίνδυνος να πεθάνω. Τότε είχαν συμβεί μόνο 8 περιστατικά στην Ελλάδα. Οι γνώμες διίστανται.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτοάνοσος ο λόγος που προκλήθηκε. Ήταν ένα ρίσκο τι θα προκαλέσει. Αν θα προκαλέσει μόνιμη βλάβη. Είχε να κάνει με τους μύες.

Είχα παραλύσει ολόκληρη και φοβόντουσαν οι γιατροί αν πάει σε κάποιο ζωτικό όργανο» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια η Μαίρη αναφέρθηκε και στις κρίσεις πανικού που κατά καιρούς πάθαινε.

«Στα 18 έχασα τη θεία μου ξαφνικά. Εγώ τότε είχα μπει και στη φάση με τις κρίσεις πανικού. Πάντα κερδίζει η ζωή σε αυτές τις φάσεις. Υπέφερα πολλά χρόνια από κρίσεις πανικού. Ήταν ένας από τους λόγους που ξεκίνησα ψυχοθεραπεία στα 18.

Η ψυχοθεραπεία βοήθησε. Ο μπαμπάς μου με βοήθησε, γιατί πάντα μπορούσα να βρω σε εκείνον έναν άνθρωπο που αναγνώριζε τι περνάω και δεν με περνούσε για τρελή. Το Dancing ήταν η τελευταία δύσκολη περίοδος που έζησα και γι’ αυτό και ήμουν και τόσο αδύνατη.

Είχα ζήσει την πιο δύσκολη φάση με τις κρίσεις πανικού.

Δεν μπορούσα να φάω, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Πάλευα να βρω την ώρα της μέρας που δεν θα είμαι σε κατάσταση πανικού. Μου το ενεργοποίησε όλο αυτό η αίσθηση απώλειας ελέγχου» εξήγησε η Μαίρη Συνατσάκη.

Δείτε παρακάτω όσα δήλωσε η Μαίρη Συνατσάκη σχετικά με την ασθένεια που κόντεψε να της στοιχίσει τη ζωή :

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου