LIFE STYLE

Αντίδοτο στην κρίση η τέχνη

αντίδοτο-στην-κρίση-η-τέχνη-183987

Υπογράμμισε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης από το Βόλο με αφορμή τη χθεσινή επίσημη πρώτη της ταινίας του

Με θερμές εκδηλώσεις θαυμασμού υποδέχτηκαν οι ένθερμοι φίλοι του σινεμά το Χριστόφορο Παπακαλιάτη, ο οποίος βρέθηκε χθες στο Βόλο, με αφορμή την πανελλαδική επίσημη πρώτη της ταινίας του «Ενας άλλος κόσμος». Ο δημοφιλής δημιουργός, ο οποίος βρέθηκε χθες στα VILLAGE του Βόλου, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή την έναρξη προβολής της νέας του κινηματογραφικής δημιουργίας, στην οποία μέσα από το φακό, τη γραφή και τη ματιά του, ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του σήμερα.

Ο πολυπράγμων σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός, δήλωσε λάτρης του Βόλου, τον οποίο χαρακτήρισε «πάρα πολύ όμορφη πόλη». Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πάντα περνάω καλά όταν βρίσκομαι στο Βόλο» προσθέτοντας παράλληλα ότι είναι η πατρίδα της μοντέζ της ταινίας Στέλλας Φιλιπποπούλου, η οποία είναι συνεργάτιδά του.

Κατά συνέπεια, ο Βόλος αποτέλεσε σημαντικό σταθμό της παρουσίας του στη Θεσσαλία και την Ελλάδα γενικότερα, με σημεία αναφοράς τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τόπο καταγωγής του, το Βόλο, τη Λάρισα, τα Γιάννενα και τη Ρόδο.

Αναφερόμενος στα μηνύματα της νέας του ταινίας, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης υπογράμμισε ότι «η αγάπη ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές είναι αυτή που κερδίζει» ενώ σημείωσε παράλληλα ότι «ο άλλος κόσμος» στον οποίο επιχειρεί να μυήσει το κινηματογραφόφιλο κοινό είναι «εκεί όπου οι άνθρωποι είναι αληθινοί, πιστεύουν στις δεύτερες ευκαιρίες, εκεί που οι άνθρωποι είναι ο πραγματικός τους εαυτός και τολμούν».

Τα μηνύματα του έργου απευθύνονται εν πολλοίς και στους νέους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά έχουν τη δύναμη να τις ξεπεράσουν, όπως επεσήμανε ο ίδιος. Κλείνοντας, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης τόνισε ότι «η τέχνη είναι το αντίδοτο στην κρίση», δίνοντας στον ίδιο δημιουργικά κίνητρα, προκειμένου να αναπτύξει το πολύπλευρο ταλέντο του και να προχωρήσει στην υλοποίηση των επόμενων καλλιτεχνικών του σχεδίων.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πολλοί θαυμαστές του δημοφιλούς δημιουργού στη χθεσινή πρεμιέρα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου