LIFE STYLE

Mplathri Radio: «Διασκεδάζουν» τον ιό μέσω των ερτζιανών

mplathri-radio-διασκεδάζουν-τον-ιό-μέσω-των-ερτ-108364

Οι νεολαίοι της Συκής Πηλίου έσπασαν την καραντίνα, δημιουργώντας διαδικτυακό ραδιόφωνο εν μέσω πανδημίας

Oι νεολαίοι της Συκής Πηλίου βρήκαν τρόπο να διασκεδάσουν τη μοναξιά, που προκαλούν η καραντίνα και ο εγκλεισμός. Αποφάσισαν να δημιουργήσουν διαδικτυακό ραδιόφωνο εν μέσω πανδημίας, μόνο και μόνο για να έρθουν πιο κοντά. «Το κnow us better», όπως έλεγε στην παλιά ταινία του ελληνικού κινηματογράφου η Νόρα Βαλσάμη στον αείμνηστο Χρόνη Ξαρχάκο.

Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι μόλις άρχισε να σφίγγει ο κλοιός των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης των μετακινήσεων και δεν άργησε να γίνει πράξη. Το όλο εγχείρημα δεν ήταν εύκολο, καθώς στη Συκή δεν υπάρχει η δυνατότητα σταθερής σύνδεσης στο διαδίκτυο, παρά μόνο μέσω των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας (data). Ωστόσο, δεν εμπόδισε την παρέα των νεολαίων του χωριού να πάρουν την απόφαση και να προχωρήσουν.

«Είναι εθελοντικό ραδιόφωνο, που προέκυψε από ιδέα, που ήρθε στην παρέα μας χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Εν μέσω καραντίνας κι ενώ καθόμασταν προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο να έρθουμε πιο κοντά ως παρέα, αφού δεν γινόταν να βρεθούμε διά ζώσης, ούτε να επικοινωνήσουμε ενεργά και με κάποιον άλλο συμπατριώτη μας», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γκουμάκης, εκ των πρωτεργατών του εγχειρήματος.

Mε συνοπτικές διαδικασίες βρέθηκε και το όνομα. Η παρέα αποφάσισε να το βαπτίσει Mplathri Radio.

Γιατί Mplathri; «Στην τοπική μας διάλεκτο, στα συκιώτικα, σημαίνει δύο πράγματα. Κάτι που είναι όπως να ’ναι και δεύτερον παραπέμπει στο έμπλαστρο. Οπως και να το πάρει ο καθένας η λειτουργία του ραδιοφώνου μάς παραπέμπει και στις δύο έννοιες. Είναι κάτι παρεΐστικο, άρα «χύμα», προσφέρει όμως και στήριξη στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, όπως τα έμπλαστρα», εξηγεί ο κ. Γκουμάκης.

Το mplathri radio βγήκε στον «αέρα» για πρώτη φορά στις 27 Μαρτίου και μέχρι σήμερα έχει αποκτήσει αρκετούς φανατικούς φίλους, όχι μόνο στη Συκή, αλλά σ’ ολόκληρο το Νότιο Πήλιο και όχι μόνο. Μετρά μάλιστα ήδη 290 μέλη που σε καθημερινή βάση συνδέονται διαδικτυακά και απολαμβάνουν τη μουσική παρέα του εναλλακτικού ραδιοφώνου.

«Η παρέα που το δημιούργησε είναι η νεολαία της Συκής. Είναι καθαρά εθελοντική προσπάθεια για να μας φέρει πιο κοντά στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Αφενός εμάς ως παρέα, αφετέρου όσους μας ακούν και μέσω του διαδικτύου μπορούν να επικοινωνούν με άλλους συνανθρώπους μας», προσθέτει ο ίδιος.

Οι εκπομπές είναι καθημερινές και περιλαμβάνουν κυρίως μουσικά αφιερώματα. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται στο facebook και το instagram. Οποιοσδήποτε μπορεί να βρει το ραδιόφωνο πληκτρολογώντας στο διαδίκτυο Mplathtri Radio: www.sikipelion.com/mplathriradio (ιστοσελίδα), ενώ στα social media μπορεί κανείς να το βρει στο Instagram στη διεύθυνση radiompla3 και στο Facebook στη διεύθυνση Mplathri Radio.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου