ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Χάλκινες στο Ευρωπαϊκό οι Βολιώτισσες Φραγκάκη-Καράγγελου

χάλκινες-στο-ευρωπαϊκό-οι-βολιώτισσε-878286

Την κατάκτηση του πρώτου της μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης στον τελικό του κόμπο της Ρώμης, πανηγυρίζει από το απόγευμα της Κυριακής (14/8) η ελληνική αποστολή με τις Βολιώτισσες αθλήτριες του ΝΟΒΑ, Ζωή Καράγγελου και Ελένη Φρακγάκη.

Συγκεκριμένα, η ελληνική ομάδα με τις Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς (αναπλ. Λυδία Παπαναστασίου, Ευαγγελία Πλατανιώτη) εκτέλεσε υπέροχα το πρόγραμμά της και βαθμολογήθηκε με 89,4000 β., που την έφερε στην τρίτη θέση της Ευρώπης.

Είναι το τρίτο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στο κόμπο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (τα προηγούμενα ήταν το ασημένιο πέρυσι στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης και το χάλκινο το 2004 στη Μαδρίτη) και ένατο συνολικά για την καλλιτεχνική κολύμβηση (έκτο χάλκινο, ενώ έχουμε και τρία ασημένια).

Οι δύο Βολιώτισσες πανευτυχείς με το μετάλλιο

 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανία με 95,2000 β. και το ασημένιο η Ιταλία με 92,6667 β.

Τον αγώνα των κοριτσιών παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της LEN Κυριάκος Γιαννόπουλος μαζί με τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ Νίκο Ξυλούρη και Δέσποινα Καράμπελα (μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής στη LEN), οι οποίοι αμέσως μετά συνεχάρησαν τα κορίτσια, την ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα και τη Βολιώτισσα συνεργάτιδά της Βιβή Λιθαδιώτη.

Αύριο Δευτέρα 15/8, τελευταία ημέρα των αγωνισμάτων της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό, στις 10:30 το πρωί αγωνίζονται στο τελικό του τεχνικού ντουέτου οι Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου και στις 16:00 η Εθνική μας ομάδα στον τελικό του ελεύθερου ομαδικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου