ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ρεκόρ Ευρώπης η Βολιώτισσα Σ. Κτενά

ρεκόρ-ευρώπης-η-βολιώτισσα-σ-κτενά-826419

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής που διεξάγεται στο Βόλο

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται στο Βόλο, για τα ελληνικά χρώματα, με τη Σοφία Κτενά να κάνει νέο ρεκόρ Ευρώπης, στην πρεμιέρα των συμμετοχών της στη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια, με επίδοση 36.70, στα προκριματικά των 100μ. υποβρύχιο σημείωσε Ρεκόρ Ευρώπης, το οποίο κρατούσε η Καμίλ Χέιτζ, με 36.86, από το 2008. Σαφώς, ο χρόνος της Κτενά, αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, δίνοντας στην ελληνική αποστολή την αισιοδοξία για συνέχεια των μεγάλων επιτυχιών, μετά τα 3 μετάλλια που κατέκτησαν οι Τσουρουνάκης, Καρετζόπουλος και Χριστοφορίδης.

Τις βάσιμες ελπίδες της για μετάλλιο θα εξαντλήσει η Κτενά στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς με το χρόνο της προκρίθηκε ως 4η. Στο ίδιο αγώνισμα ένατη και εκτός τελικού έμεινε η νεαρή Νικολέτα Παπαδοπούλου με 37.80.

Η έμπειρη Βολιώτισσα κολυμβήτρια σημείωσε: «Στον τελικό περιμένω ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση του χρόνου. Παρότι κολύμπησα γρήγορα, δεν ήμουν 100% το πρωί. Οπότε είμαι αισιόδοξη για το απόγευμα στον τελικό. Οποια είναι πιο χαλαρή εκεί θα πάει καλά. Πάντα σε έναν τελικό όποιος φορτώσει πολύ, παρότι είναι φαβορί, μπορεί να μείνει πίσω. Θα είμαι ανταγωνιστική στον τελικό, αλλά συγκεντρωμένη και χαλαρή, παρότι θα είμαι μπροστά στο κοινό από την ιδιαίτερη πατρίδα μου».

Τρελές κούρσες στα 100μ. υποβρύχιο των ανδρών

Τρία Παγκόσμια ρεκόρ σημειώθηκαν στα 100μ. υποβρύχιο ανδρών, ενώ οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος» παρακολουθούσαν τις τρελές κούρσες των αθλητών, με κομμένη την ανάσα.

Αρχικά, στην 3η προκριματική σειρά ο Κορεάτης Κιμ Τάε και ο Κολομβιανός Φερνάντεζ τερμάτισαν με ταυτόχρονη άφιξη κάνοντας χρόνο 31.50 καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ. Στην επόμενη σειρά όμως ο έτερος Κορεάτης Κουάν χου Λι, απάντησε με νέο παγκόσμιο ρεκόρ κάνοντας χρόνο 31.24 προσδίδοντας ξεχωριστή μαγεία στο ντόμινο των ρεκόρ.

Με τον 8ο χρόνο στον τελικό του αγωνίσματος ο Αναστάσιος Μυλωνάκης. Επιπλέον, ο χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400 επιφάνεια, ο Αντώνης Τσουρουνάκης πέρασε τελικό και στα 200 επιφάνεια με την 6η καλύτερη επίδοση των προκριματικών 1.21.79.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου