ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αυλαία στο λιμάνι του Βόλου

αυλαία-στο-λιμάνι-του-βόλου-824536

ΛΕΖ ΚΟΥΒΕΛΟΣ: Ο Ισίδωρος Κούβελος έδωσε το παρών στις απονομές του απογεύματος

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, που φιλοξένησε ο Βόλος από τις 24 Ιουνίου, με το αγωνιστικό πρόγραμμα να ρίχνει την αυλαία του χθες το απόγευμα στο Λιμάνι, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με το Οpen Water και την τελετή λήξης στο θόλο του Πανεπιστημίου εξαιτίας της βροχόπτωσης.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Γκουντέλια

Μπορεί ο καιρός να τα χάλασε για λίγο στους διοργανωτές, αλλά η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στο θόλο του Πανεπιστημίου και η σκυτάλη πλέον δίδεται στην 30η Διεθνή Πανεπιστημιάδα με αθλητές και αθλήτριες από 33 χώρες, που ακολουθεί σήμερα και αύριο στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος» και θα κλείσει την κολυμβητική πανδαισία που προηγήθηκε.

Εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία έκαναν την εμφάνισή τους στην διοργάνωση, σε ένα από τα πιο άρτια οργανωτικά Παγκόσμια πρωταθλήματα, με τους Ρώσους να κατακτούν 19 μετάλλια (10 από τα οποία χρυσά), ενώ η Κίνα με 14 και η Κορέα με 12 συμπλήρωσαν την τριάδα των πλέον επιτυχημένων αποστολών.

Επιπλέον, η πόλη μας δίκαια χαρακτηρίστηκε «Βόλος των ρεκόρ», αφού μόνο οι Ρώσοι έκαναν 22 φορές νέες καλύτερες επιδόσεις. Η ελληνική 20μελής αποστολή έμελλε να ενθουσιάσει, καθώς κατέκτησε συνολικά 7 μετάλλια, κατέρριψε 1 Παγκόσμιο ρεκόρ με τον Λουκά Καρετζόπουλο στα 100μ. επιφάνεια, 1 Ευρωπαϊκό ρεκόρ με τη Βολιώτισσα Σοφία Κτενά στα 100μ. υποβρύχιο και αρκετά Πανελλήνια, κυρίως από τις σκυτάλες μας, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις (στα αγωνίσματα πισίνας) βρέθηκαν μία ανάσα από ένα μετάλλιο.

Χάλκινη η ελληνική σκυτάλη

Οι επιτυχίες της ελληνικής Τεχνικής κολύμβησης στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα συνεχίστηκαν πάντως στο Open Water. Η Εθνική μας ομάδα μικτής σκυταλοδρομίας 4Χ2.000 (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 1ώρα18.22.49. Την ομάδα αποτελούσαν οι Χρήστος Χριστοφορίδης, Χρήστος Δαμολής, Δέσποινα Μακριά και Κατερίνα Καλαμαρίδη. Ολοι και όλες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έκαναν σπουδαίες αλλαγές δίνοντας μια ακόμη σπουδαία διάκριση στην Ελλάδα (στην πρώτη αλλαγή, μάλιστα ήταν 1η).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία με 1ώρα και 16.19.04, το ασημένιο η Ουκρανία με 1ώρα και 17.42.94. Εκ μέρους της ελληνικής 4άδας έκανε δηλώσεις για την επιτυχία ο Χρήστος Χριστοφορίδης: «Οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες. Η Δέσποινα είχε το πρόβλημα με το πόδι της, αλλά υπερέβη εαυτόν και τα κατάφερε να τερματίσει καλά.

Θεωρώ ότι η προσπάθεια δικαίωσε και τα τέσσερα παιδιά. Προσωπικά από τη δική μου επίδοση είμαι ευχαριστημένος, παρότι δεν είχα κάνει καθόλου προπόνηση θάλασσας. Ομως, τόσο η πορεία μου, όσο και η τακτική που ακολούθησα ήταν άψογη. Γι’ αυτό κατάφερα κι έδωσα πρώτος τη σκυτάλη. Ολα τα παιδιά, όμως, έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν».

Βλιώρας: «Ολα πήγαν εξαιρετικά»

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργος Βλιώρας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχολίασε αναφορικά με τη λήξη του Πρωταθλήματος:

«Αισίως φτάσαμε στο τέλος, στο τελευταίο αγώνισμα μας τα χάλασε ο καιρός λόγω βροχής, αλλά και αυτό είχε την ομορφιά του έγινε γραφικά μέσα στο θόλο και ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο που μας επέτρεψε να κάνουμε τις απονομές στο χώρο του. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πήγε πάρα πολύ καλά τόσο γενικά όσο και αγωνιστικά. Αγωνιστικά και η Εθνική μας ομάδα όσο και γενικά είχαμε παγκόσμια ρεκόρ και όλοι οι αθλητές αποχωρούν ευχαριστημένοι. Οργανωτικά δεν είχαμε κανένα ευτράπελο και πήγαν όλα καλά. Τώρα έχουμε τις δύο ημέρες της Πανεπιστημιάδας και θα τελειώσει και αυτό. Νομίζω πως έγινε κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη, ήταν πολύ μεγάλο το πρωτάθλημα και ευτυχώς πήγαν όλα εξαιρετικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου