ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Νέα επιτυχία για την Απλαντή

νέα-επιτυχία-για-την-απλαντή-73280

Η βολιώτικη κολύμβηση, αργά μεν, αλλά σταθερά κάνει βήματα προόδου, κάτι το οποίο έγινε εμφανές στους Χειμερινούς αγώνες ΟΠΕΝ κατηγορίας που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στο κολυμβητήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στην Αθήνα. Εκτός των τριών μεταλλίων της Σταυρούλας Καραντάκου και η Στελλίνα Απλαντή, αθλήτρια του ΠΑΟΚ που προπονείται με τη Νίκη Βόλου ανέβηκε στο βάθρο, τερματίζοντας 3η στα 800μ. ελεύθερο Γυναικών, με χρόνο 9:05.66.

Η επιτυχία της Βολιώτισσας κολυμβήτριας και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό, με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, την Κέλλυ Αραούζου και την Μαριάννα Λυμπερτά να παίρνουν τις δύο πρώτες θέσεις. Η 18χρονη αθλήτρια πραγματοποίησε εξίσου αξιόλογες κούρσες στα 200μ. ελεύθερο, αλλά και στη σκυταλοδρομία 4Χ200μ. Επιπλέον, η Απλαντή ήταν πέμπτη στα 400μ. ελεύθερο, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των αγώνων που έπονται έως την ολοκλήρωση της χρονιάς.

Αξίζει να σταθεί κανείς στη γενικότερη παρουσία των Βολιωτών κολυμβητών και κολυμβητριών, σε μιας πανελλήνιας εμβέλειας διοργάνωση. Εκτος ήταν ο Γεώργιος Τζώρτζης του ΝΟΒΑ στον τελικό των 400μ. ελεύθερο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η πρόκριση στην καλύτερη οκτάδα χάθηκε για λίγα εκατοστά για τους αθλητές των σωματείων της πόλης μας. Αξιέπαινη η προσπάθεια αυτών και των προπονητών τους, αν αναλογιστεί κανείς τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάζονται, με το κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας να στεγάζει προς το παρόν, όλα τα σωματεία, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου