ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«Μπαμ» με Μανταλούφα στη Νίκη

μπαμ-με-μανταλούφα-στη-νίκη-702333

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σαν «βόμβα» έσκασε σε όλο τον αθλητικό κόσμο της πόλης μας, ιδιαίτερα σε αυτόν της κολύμβησης, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του κολυμβητικού τμήματος της Νίκης Βόλου, από τον Μάρκο Μανταλούφα.

Επειτα από 11 χρόνια στην ομάδα του ΚΟ Ποσειδώνα Ιλισίων, ο πολύπειρος προπονητής, που αποτέλεσε μέλος της Ολυμπιακής ομάδας του Ρίο, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων Αγώνων, αφήνει την Αθήνα και έρχεται στο Βόλο, αναλαμβάνοντας ένα κομβικό ρόλο, σ’ ένα ιστορικό σωματείο, που φιλοδοξεί να ανέβει επίπεδο.

Πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας για εισαγωγή του μαθήματος της κολύμβησης, ως υποχρεωτικού, στα σχολεία, ο εν λόγω προπονητής έχει αποδείξει την αξία του αναδεικνύοντας πρωταγωνιστές του αθλήματος, ως σωματειακός αλλά και ως ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικών ομάδων, με πολλές παρουσίες σε σημαντικές διοργανώσεις του εξωτερικού.

Η Αννα Ντουντουνάκη και η Ηλέκτρα Λεμπλ, αθλήτριές του στο σωματείο των Ιλισίων, με τις οποίες άλλωστε είχε πραγματοποιήσει καμπ προετοιμασίας στο κολυμβητήριο που εδράζεται στη Ν. Ιωνία Βόλου, «Β. Πολύμερος», είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του χώρου σε όλη την Ελλάδα, με την εξέλιξή τους (συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες για τη Ντουντουνάκη, χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού για τη Λεμπλ) να οφείλεται στον χαρισματικό προπονητή.

«Είναι ένα ιστορικό σωματείο, με πολλούς ταλαντούχους κολυμβητές, με παιδιά που θέλουν να αναδειχθούν. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα, είναι μια άριστη ευκαιρία να ανανεωθώ, να δουλέψω στην περιφέρεια», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Μανταλούφας, μιλώντας για την απόφασή του να αναλάβει τη Νίκη Βόλου.

«Το υλικό της ομάδας είναι εξαιρετικό. Απαντες στην Αθήνα εντυπωσιάστηκαν από την 3η θέση στην Ελλάδα, που η ομάδα της Νίκης κατέλαβε στα πρωταθλήματα κατηγοριών και από τα παιδιά, που τώρα μπαίνουν σε πορεία πρωταθλητισμού. Το κολυμβητήριο «Β. Πολύμερος», είναι ένα από τα καλύτερα, ανυπομονώ να βρεθώ εκεί. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν λιγότερα προβλήματα, καθώς οι αποστάσεις είναι κοντινές και έτσι θα μπορούμε να δουλέψουμε σε καλύτερες συνθήκες, με τα παιδιά. Ερχομαι να συνεχίσω το έργο του εξαιρετικού προκατόχου μου», τόνισε ο κ. Μανταλούφας, ενώ αναφερόμενος στους λόγους της αποχώρησής του από τον Ποσειδώνα είπε: «Δυστυχώς τα τελευταία δύο-τρία χρόνια αντιμετώπιζα προβλήματα με τη λειτουργία του Ιλίσιου κολυμβητηρίου, οπότε σκέφτηκα ότι σ’ αυτή τη φάση μια αλλαγή θα επιδράσει θετικά σε εμένα. Πλέον υπάρχει μία νέα διοίκηση που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, και εύχομαι να βρεθεί μια λύση, γνωρίζοντας ότι αφήνω την ομάδα σε καλά χέρια. Προσωπικά, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες με τους συνεργάτες μου να δουλέψουμε και με τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο θεώρησα ότι σε αυτή τη φάση θέλω να ασχοληθώ με κάτι νέο, παραμένοντας πάντως στην ομάδα του Ποσειδώνα ως τεχνικός σύμβουλος», συμπλήρωσε ο νέος προπονητής της Νίκης Βόλου.

«Πατριάρχης της κολύμβησης»

Ο έφορος κολύμβησης της Νίκης κ. Πέτρος Παρασκευόπουλος καλωσόρισε, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τον κ. Μάρκο Μανταλούφα που θα αναλάβει, ήδη από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, χρέη αρχιπροπονητή στο σύλλογο: «Είναι ένας από τους πατριάρχες της κολύμβησης, από τους ανθρώπους που έχουν αφιερωθεί στο άθλημά μας και δουλεύουν πολύ σκληρά, ώστε να αναδείξουν το ταλέντο και το πάθος για εξέλιξη των παιδιών. Ο Μάρκος Μανταλούφας δε χρειάζεται συστάσεις, για όσους γνωρίζουν, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ελληνική κολύμβηση. Το πιο σημαντικό σε αυτό τον άνθρωπο είναι το ήθος, το οποίο μετέδιδε σε όλους στον Ποσειδώνα Ιλισίων επί σειρά ετών και είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα πράξει και στο κολυμβητικό τμήμα της Νίκης Βόλου».

Αναφερόμενος στο χρονικό της συμφωνίας του συλλόγου, με τον νέο πλέον γενικό αρχηγό του κολυμβητικού τμήματος, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε: «Με τον Μάρκο Μανταλούφα, η επικοινωνία μας κρατά χρόνια, δεν έγινε προσέγγιση από μέρους μας μέσα σε λίγες ημέρες. Οι απόψεις μας, σε θέματα κολυμβητικής τακτικής συμφωνούν στο μέγιστο, έχουμε κοινό όραμα για την εξέλιξη ενός παιδιού που φιλοδοξεί να φτάσει στη διάκριση, σε έναν δύσκολο χώρο, όπως της κολύμβησης. Ο Μάρκος επισκέπτεται συχνά το Βόλο, του αρέσει το κολυμβητήριό μας και έτσι όταν του έγινε η πρότασή μας, δεν του πήρε πολύ χρόνο για να μας απαντήσει θετικά. Του εύχομαι προσωπικά καλή επιτυχία, πιστεύω ότι η Νίκη αλλάζει επίπεδο».

Ο έφορος του κολυμβητικού τμήματος της Νίκης, αναφέρθηκε και στον απερχόμενο αρχιπροπονητή, κ. Στάθη Μέμο, ευχόμενος καλή επιτυχία στις επόμενες κινήσεις του: «Ο Στάθης Μέμος είναι ένας πολύ επιτυχημένος προπονητής, ο οποίος κατάφερε να αναδείξει τη Νίκη Βόλου, ως πρωταθλήτρια στα κορίτσια και ως τρίτη καλύτερη ομάδα πανελλαδικά, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ – Β’, που διοργανώθηκε στο Βόλο. Δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει την απόσπαση από τη Σκιάθο, όπου εργάζεται, ως γυμναστής, για την πόλη μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία, είναι σημαντικό κεφάλαιο για την ιστορία του συλλόγου μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου