ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το 2018 ήταν χρονιά επιτυχιών για τον Κωνσταντίνο Λιβογιάννη

το-2018-ήταν-χρονιά-επιτυχιών-για-τον-κωνσ-675034

Χρονιά γεμάτη επιτυχίες ήταν η φετινή για τον Κωνσταντίνο Λιβογιάννη, με τον 17χρονο αθλητή τεχνικής κολύμβησης του ΝΟΒΑ να ξεπερνά και το 2018 τον εαυτό του, κατακτώντας πλήθος διακρίσεων και μεταλλίων τόσο σε εγχώριο επίπεδο με τον σύλλογό του, όσο και σε διεθνές με το εθνόσημο.

Από τους χειμερινούς αγώνες του Μαρτίου, που ήρθαν τα πρώτα όρια, έως και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων της Τουρκίας, που κατέκτησε 3 ασημένια μετάλλια, ο ταλαντούχος Βολιώτης αθλητής είχε μια αξιομνημόνευτη χρονιά, αποχαιρετώντας πια την ηλικιακή κατηγορία των Νέων και μπαίνοντας σε εκείνη των Ανδρών.

Πρώτη σπουδαία διοργάνωση για τον Λιβογιάννη στο 2018 ήταν τον περασμένο Μάρτιο, με τον ίδιο να πιάνει από νωρίς τον στόχο, πετυχαίνοντας δύο όρια για το Ευρωπαϊκό Νέων της Κωνσταντινούπολης στα 100μ και 400μ διπλά πέδιλα, με χρόνους 44:39 και 3:39.63. Παράλληλα, κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια, στα 100μ, 200μ και 400μ διπλά πέδιλα.

Σειρά… είχε η Θεσσαλονίκη, τον περασμένο Μάιο, με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ κατηγορίας, εκεί όπου, έπειτα από σκληρή δουλειά, ο Λιβογιάννης πέτυχε και νέο όριο, στα 200μ διπλά πέδιλα, επιβεβαιώνοντας παράλληλα και τα δύο όρια που είχε ήδη πετύχει στα 100μ και 400μ διπλά πέδιλα και κατεβάζοντας τις επιδόσεις του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Νέων στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2017 πέτυχε από ένα όριο… κάθε μία από τις μέρες της διοργάνωσης, με την αρχή να γίνεται από τα 200μ διπλά πέδιλα, όπου με χρόνο 1:40.23 εξασφάλισε σε τρίτο αγώνισμα τη συμμετοχή του στο στόχο που είχε θέσει από την αρχή του έτος, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Ο Λιβογιάννης, συναγωνιζόμενος εμπειρότερους αθλητές, στην κατηγορία των ανδρών κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ διπλά πέδιλα.

Τη σκυτάλη πήρε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών, εκεί που ο Λιβογιάννης, πέραν των τριών χρυσών μεταλλίων που πανηγύρισε, κατέρριψε και πανελλήνιο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, ο Βολιώτης πρωταθλητής ξεπέρασε τον εαυτό του, όντας αρχικά 1ος στα 200μ Διπλά Πέδιλα, με 1:39.36… χωρίς συναγωνισμό, αφού ο δεύτερος ήταν σχεδόν 3 δευτερόλεπτα πιο αργός.

Η συνέχεια προμήνυε νέο χρυσό μετάλλιο για τον Λιβογιάννη, που πρώτευσε και στα 100μ Διπλά Πέδιλα, με 43.84. Το… «μπαμ» για τον Βολιώτη πρωταθλητή έγινε στα 400μ Διπλά Πέδιλα, όπου πέραν του χρυσού μεταλλίου, με χρόνο 3:33.65, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, βελτιώνοντας το… προηγούμενο δικό του. Έτσι ο τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία του, ολοκλήρωσε επιτυχημένα τη διοργάνωση, με το βλέμμα στην γειτονική χώρα και τη μεγάλη διοργάνωση, στα τέλη Ιουλίου.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τον Λιβογιάννη να ξεπερνά τον εαυτό του, εντυπωσιάζοντας και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης της Κωνσταντινούπολης. Εκεί κατέκτησε τρία ασημένια μετάλλια, κάνοντας άλλωστε δύο πανελλήνια ρεκόρ εφήβων στα 200μ. και 400μ. διπλά πέδιλα και ένα πανελλήνιο ρεκόρ αντρών στα 400μ. του ίδιου αγωνίσματος.

Η αρχή έγινε στα 100μ διπλά πέδιλα, με τον Λιβογιάννη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο, με χρόνο 42.91, που ήταν και νέο ατομικό ρεκόρ. Τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, ο αθλητής του ΝΟΒΑ επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρέθηκε με ένα δεύτερο σερί ασημένιο μετάλλιο στα 200μ Διπλά Πέδιλα, με χρόνο 1:37.03, που αποτέλεσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων και ατομικό ρεκόρ.

Τέλος, την τρίτη ημέρα της διοργάνωση, ο Λιβογιάννης πήρε και τρίτο ασημένιο μετάλλια στα 400μ Διπλά Πέδιλα, με επίδοση 3:31.31, σημειώνοντας ρεκόρ σε επίπεδο ανδρών και νέων.

Ο χαρισματικός 17χρονος κολυμβητής έκλεισε έτσι με εμφατικό τρόπο μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά ενώ πλέον σκέφτεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα γίνει στα Ιωάννινα, την πρώτη του μεγάλη διοργάνωση στην ανώτερη κατηγορία.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου