ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στοχεύει να εδραιωθεί ο Μαγνησιακός

στοχεύει-να-εδραιωθεί-ο-μαγνησιακός-582474

Ενα νέο κολυμβητικό τμήμα, εκείνο του Μαγνησιακού ενεργοποιήθηκε στα μέσα του Σεπτέμβρη 2018 οπότε και πήρε μητρώο στην ΚΟΕ, φιλοδοξώντας να αποτελέσει μία ακόμα υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο της βολιώτικης κολύμβησης.

Υπήρχε στο καταστατικό του συλλόγου, ενώ ο πρόεδρος κ. Γκουγκουλιάς αποφάσισε να κάνει πράξη την ενεργοποίηση του τμήματος, σε μια απόφαση σύμφωνη με το όραμά του για το Μαγνησιακό. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε να λειτουργεί το τμήμα το οποίο έχει τμήματα μικρής πισίνας, εκμάθησης, προαγωνιστικών και αγωνιστικών κατηγοριών.

Η αγωνιστική ομάδα ολοκλήρωσε τον χειμερινό κύκλο με τη συμμετοχή της στους χειμερινούς αγώνες Βορείου Ελλάδος. Ο απολογισμός ήταν κάτι παραπάνω από θετικός, καθώς συμμετείχαν 5 κολυμβητές συγκεντρώνοντας 7 ατομικά μετάλλια. Αυτό το γεγονός κατέταξε τον Μαγνησιακό στην τρίτη θέση, πίσω από τον ΚΟ Δράμας και την ΑΑ Αστέρια στην ηλικία των Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β, σε ατομικό επίπεδο.

Αναλυτικά οι θέσεις των κολυμβητών ήταν:

Σταθόπουλος Βασίλης: 1ος στα 100μ. πρόσθιο, 2ος στα 50μ. πρόσθιο, 2ος στα 200μ. πρόσθιο.

Γκιτέρσου Αρτεμις: 2η στα 1500μ. ελεύθερο, 3η στα 400μ. ελεύθερο και 3η στα 800μ. ελεύθερο.

Παπαϊωάννου Νικόλας: 3ος στα 400μ. ελεύθερο.

Εκτός των μεταλλίων οι κολυμβητές κατέλαβαν τις εξής θέσεις: Παπαϊωάννου Νικόλας 4ος στα 800μ. και στα 1500μ. ελεύθερο και Ντίτσα Μαριαλένα 9η στα 200μ. πεταλούδα, 8η στα 200μ. μ. ατομική και 9η στα 400μ. μ. ατομική. Τέλος, ο Πρίγκος Νικόλαος κατετάγη 5ος στα 400μ. μ. ατομική και 13ος στα 200μ. ύπτιο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο χρόνος του Βασίλη Σταθόπουλου στα 100μ. πρόσθιο είναι άτυπο ρεκόρ αγώνων, όντας ο καλύτερος χρόνος που έγινε στο αγώνισμα αυτό από το 1988 . Εκτός αυτού, μέχρι αυτή τη στιγμή, αποτελεί και την 1η επίδοση σε πανελλήνιο επίπεδο. Οι επιδόσεις του Παπαϊωάννου Νικόλαου στα 400μ.-800μ. είναι στην 8η θέση και 1500μ. ελεύθερο στην 5η και της Γκιτέρσου Αρτεμης στα 800μ. και 1500μ. ελεύθερο είναι στην 9η και 6η θέση αντίστοιχα, στον πίνακα των καλύτερων επιδόσεων πανελλαδικά. Οι ατομικές επιδόσεις και των Ντίτσα Μαριαλένας και Πρίγκου Νικόλαου βελτιώθηκαν αρκετά, καθώς οι κολυμβητές έδειξαν την ικανότητά τους να διακριθούν σε αγωνίσματα στα οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά.

Η εμφάνιση των αθλητών του Μαγνησιακού μόνο τυχαία δεν ήταν, όντας αποτέλεσμα ενός πολύπλευρου και άρτιου προπονητικού σχεδιασμού. Παράλληλα, με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις πραγματοποιήθηκαν κοινές προπονήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τον ΑΝΟ Αργυρούπολης και Α.Α. Αστέρια, αντίστοιχα. Υπήρξε επίσης συμμετοχή της ομάδας στους διασυλλογικούς αγώνες του Ωκεανού στο ΟΑΚΑ τον Οκτώβριο και στους διεθνείς αγώνες «SVETI NICOLA» στην πόλη Nις στη Σερβία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μέρος αυτού του σχεδιασμού ήταν η συνεργασία με το swimming workout lab και τον κ. Προβολισιάνο Αλέξανδρο, ο οποίος εξειδικεύεται στην εκγύμναση κολυμβητών έξω από το νερό.

Σημαντικότατη επίσης συνεργάτιδα από την αρχή της πορείας του κολυμβητικού τμήματος είναι η εργοφυσιολόγος κ. Λυκομήτρου Μαρία, η οποία έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξατομικευμένη υποστήριξη των κολυμβητών. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες, οι κολυμβητές του Μαγνησιακού ολοκλήρωσαν τον χειμερινό κύκλο με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Παράλληλα με την αγωνιστική ομάδα έχει ξεκινήσει και η προαγωνιστική η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στους χειμερινούς προαγωνιστικών και συνεχίζεται η προσπάθεια να πλαισιωθεί και με άλλους μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες από τις ακαδημίες.

«Το κολυμβητικό τμήμα φιλοδοξεί να εδραιωθεί στον χώρο της κολύμβησης ως η ομάδα η οποία θα συγκεντρώσει στους κόλπους της παιδιά που θέλουν να μάθουν κολύμπι, να το γνωρίσουν, να το αγαπήσουν και να ασχοληθούν με αυτό, είτε ως αθλητές, είτε ως πρωταθλητές. Με την αμέριστη υποστήριξη της διοίκησης του Μαγνησιακού και του προέδρου κ. Γκουγκουλιά συνεχίζεται η προσπάθεια για την ανάπτυξη του συλλόγου και την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί», αναφέρει ο προπονητής του τμήματος Θανάσης Γκιτέρσος.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου