ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Επιτέλους δικαίωση για την 19χρονη Βολιώτισσα κολυμβήτρια του ΝΟΒΑ

επιτέλους-δικαίωση-για-την-19χρονη-βολι-513927

Βαλίτσες για Παρίσι ετοιμάζει η Βολιώτισσα κολυμβήτρια Μαρίνα Τριανταφυλλίδη του ΝΟΒΑ, που θα μετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Open Water Νέων ανδρών / Νέων γυναικών (Κ18-Κ19), Εφήβων / Νεανίδων (Κ16-Κ17) και Παίδων / Κορασίδων (Κ14-Κ15), που διεξάγεται το διάστημα 22-25 Ιουλίου.

Συνέντευξη στη: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Στην «πόλη του Φωτός» θα βρεθεί εξαμελής ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από τους: Αγγελο Χριστοδούλου (Γλαύκος Περιστερίου) και Γεωργία Μακρή (ΓΣ Πετρούπολης) στα 5χλμ Παίδων / Κορασίδων Κ14-Κ15, Κώστα Ζαχαριάδη (Αρης Θεσσαλονίκης) και Βασιλική Τάτσιου (ΝΟ Πατρών) στα 7,5χλμ Εφήβων / Νεανίδων Κ16-Κ17), Μιχάλη Διασίτη (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) και Μαρίνα Τριανταφυλλίδη (ΝΟΒΑ) στα 10χλμ Νέων ανδρών / Νέων γυναικών (Κ18-Κ19).

Για τη 19χρονη Βολιώτισσα πρωταθλήτρια -που θα κολυμπήσει στις 24 Ιουλίου- θα είναι η παρθενική συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση, ως μέλος της Εθνικής ομάδας, συνθήκη για την οποία πάλευε πολλά χρόνια, για να έρθει ο Ιούνιος και ο αγώνας πρόκρισης στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας, όπου η Τριανταφυλλίδη πήρε την πρώτη θέση στα 10χλμ Νέων Γυναικών, με επίδοση 2.10.50.

Επίδοση που έδωσε στην αθλήτρια του ΝΟΒΑ την πολυπόθητη κλήση στην Εθνική ομάδα και στην σημαντική διεθνή διοργάνωση, με την ίδια να δηλώνει, μιλώντας, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ δικαιωμένη για τους καρπούς που έδρεψε ο κόπος, η προσπάθεια και η υπό αντίξοες συνθήκες -εν μέσω και της πανδημίας του κορονοϊού- προπόνησή της, το προηγούμενο διάστημα.

«Κυνηγάω αυτό το στόχο και την κλήση μου στην Εθνική ομάδα, εδώ και εφτά χρόνια. Είναι ένας στόχος που ήρθε με πολύ επιμονή, υπομονή και πείσμα. Φυσικά, δε θα είχα καταφέρει τίποτα, χωρίς τον προπονητή και την ομάδα μου. Νιώθω απόλυτα δικαιωμένη, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα» τονίζει και συνεχίζει: «Βρέθηκα σε αγώνα πρόκρισης, στην οποίο, οι καλύτερες επιδόσεις θα έδιναν το εισιτήριο στους αθλητές, για τη συγκρότηση της Εθνικής ομάδας. Κατάφερα να πάρω την πρώτη θέση, αλλά είχα αμφιβολίες, έως ότου είδα το όνομά μου ανάμεσα στις κλήσεις για την Εθνική ομάδα. Εκείνη τη στιγμή ήταν που ένιωσα χαρά, ικανοποίηση και δικαίωση γιατί στόχος κάθε αθλητή και κολυμβητή είναι να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή διοργάνωση».

Στην τελευταία της χρονιά στην κατηγορία των Νέων Γυναικών, η Τριανταφυλλίδη πέτυχε το στόχο που είχε θέσει από τις πρώτες χρονιές που αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του Open Water, της Ανοιχτής Θάλασσας, που τα τελευταία χρόνια, έχει εξελιχθεί ραγδαία και στην Ελλάδα, με κύριους εκπροσώπους τους κορυφαίους Σπύρο Γιαννιώτη και Κέλλυ Αραούζου, που έχουν πια αποσυρθεί. Η αθλήτρια του ΝΟΒΑ, θα βρεθεί σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Γυναικών και έπειτα, από την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα ενταχθεί στην μεγαλύτερη κατηγορία, αυτή των Γυναικών, όπου υπάρχει πολύς συναγωνισμός όπως η ίδια τονίζει, αλλά και θέληση να παλέψει για το καλύτερο δυνατό.

Στην επιτυχία της Βολιώτισσας κολυμβήτριας, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει κανείς τις δυσκολίες που η ίδια αντιμετώπισε στην προετοιμασία της, στη δεύτερη χρονιά εν μέσω πανδημίας, όπου άλλωστε οι πισίνες ήταν κλειστές από τον Οκτώβριο έως τον Φλεβάρη -για την ίδια- Η Μαρίνα κολυμπούσε όλο τον χειμώνα… στον Αναυρο, φορώντας στολή, σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, από άποψη θερμοκρασίας και κρύου: «Αυτή η χρονιά ήταν λίγο δύσκολη με την καραντίνα. Εκανα προπόνηση στη θάλασσα και είχα μεγάλο διάστημα αποχή από την πισίνα, καθώς ήταν κλειστές. Πέρασα το χειμώνα στον Αναυρο, με τους προπονητές μου Κώστα και Αγγελο Σελήνη, έχοντας να αντιμετωπίσουμε την κρύα θάλασσα, αλλά και το γεγονός ότι εκεί δεν υπάρχουν και οι καλύτερες συνθήκες. Το άλλο θέμα έγκειται στο ψυχολογικό κομμάτι, καθώς με τις πισίνες κλειστές, δε μπορούσα να ξέρω πότε θα ξανακολυμπήσω σε πισίνα και έχοντας το βάρος και την πίεση που προκαλεί η πανδημία και την αβεβαιότητα στο χώρο του αθλητισμού συνολικά, . Όταν τελικά ξανάνοιξε ο φυσικός μας χώρος και μπόρεσα να κολυμπήσω στην πισίνα -και νωρίτερα από άλλους αθλητές- ένιωσα ευγνώμων που μπορώ να το κάνω ξανά, ήταν μια μεγάλη ανακούφιση, το ότι θα μπορούσα να προπονηθώ ξανά στις συνθήκες που έχω συνηθίσει».

Η Τριανταφυλλίδη αφοπλίζει με τις σκέψεις της, για τον τρόπο που ήρθε αυτή η κλήση στην Εθνική ομάδα και τη σημασία της συμμετοχής σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την ίδια: «Ακόμα και βλέποντας την ανακοίνωση της ΚΟΕ ότι είμαι στην Εθνική ομάδα, δε μπορούσα να το πιστέψω. Ελεγα στον εαυτό μου, επειδή στόχος μου ήταν από την αρχή της χρονιάς το Ευρωπαϊκό, ότι πρέπει αυτή τη χρονιά να τα καταφέρω, να κάνω την υπέρβαση και για μένα και για τον προπονητή μου. Με έχουν βοηθήσει άλλωστε πολύ, εκτός από την οικογένεια μου και ο ΝΟΒΑ και οι Αγγελος και Κώστας Σελήνης και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Όταν παλεύεις τόσα χρόνια κυνηγώντας αυτό το στόχο και απογοητεύεσαι, είναι δύσκολο γενικά να συνεχίζεις βλέποντας ίσως πώς δεν έχει νόημα ή πώς ότι και να κάνεις δε θα φτάσεις στο επίπεδο που ονειρεύεσαι. Με το να δίνει και η Ομοσπονδία ευκαιρίες σε αθλητές να μετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, τους αναπτερώνει το ηθικό, εξελίσσονται και παλεύουν διαρκώς για το καλύτερο».

Κατασταλαγμένη πια, η Βολιώτισσα αθλήτρια εστιάζει περισσότερο στην πορεία της στην Ανοιχτή Θάλασσα, άθλημα που είναι άλλωστε και εκείνο που της αρέσει πιο πολύ, χωρίς πάντως να αφήνει την κλασσική κολύμβηση: «Κλασσική κολύμβηση και Ανοιχτή Θάλασσα είναι αλληλένδετες για έναν κολυμβητή που θέλει να διακριθεί στις μεγάλες αποστάσεις, καθώς στο Open Water δε γίνονται αγώνες, παρά το καλοκαίρι. Οπότε οι αθλητές πρέπει να διατηρούνται σε φόρμα και ως μέρος και της προπόνησης να μετέχουν και στην κλασσική κολύμβηση, σε αγώνες».

Η 19χρονη αθλήτρια, μιλώντας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πλησιάζει επισημαίνει: «Είναι μια πραγματική γιορτή, μια απίστευτη, τεράστια εμπειρία για εμένα. Δε γνωρίζω ακόμα πώς θα είναι οι συνθήκες, εξάλλου πηγαίνω για πρώτη φορά σε μια τέτοιου βεληνεκούς διοργάνωση, δεν έχω γνωρίσει και τους συναθλητές μου, πιστεύω όμως πώς θα είμαστε ένα σύνολο που θα διεκδικήσει με αξιώσεις μια συνολικά καλή πορεία στη διοργάνωση. Προσωπικός μου στόχος είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Δε φοβάμαι κάτι, θα πάω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου