ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μετάλλια και διακρίσεις για τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β.

μετάλλια-και-διακρίσεις-για-τον-ο-ε-α-ν-494112

Σημαντικές και μεγάλες διεθνείς και πανελλήνιες επιτυχίες χάρισαν αθλητές του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. τις τελευταίες ημέρες.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ23 που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία, αθλητές του Συλλόγου και μέλη της Εθνικής Ομάδας κωπηλασίας που επιλέχθηκαν μέσα από σκληρές δοκιμασίες και κοινόβια, κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς αγώνες και να χαρίσουν μετάλλια στην Ελλάδα, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 4η θέση στην τελική κατάταξη μεταξύ 55 χωρών.

Κορυφαία επίδοση για αθλητή του ΟΕΑ-ΝΑΒ είναι αυτή της επί σειρά ετών Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, Αγγελικής Αραμπατζή, η οποία ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα του διπλού σκιφ, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στην έκτη θέση των τελικών τερμάτισαν οι αθλητές Ζωγράφος Δημήτρης στο αγώνισμα της Δίκωπου άνευ πηδαλιούχου και οι αδελφές Βαρελοπούλου Ειρήνη και Βαρελοπούλου Ελένη στο διπλό σκιφ Ελαφρών βαρών.

Υπό το πρίσμα των συνθηκών της πανδημίας και κάτω από ιδιαίτερες καταστάσεις, πραγματοποιήθηκε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας στη λίμνη της Καστοριάς από 14 έως 18 Ιουλίου. Και το 2021, όπως και το 2020, το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε σε μια φάση για όλες τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων, Κ23, Ανδρών-Γυναικών και Ελαφρών Βαρών και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι σύλλογοι με τον τρόπο λειτουργίας λόγω της πανδημίας, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές από 28 σωματεία.

Ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., με πολυπληθή αποστολή 35 αθλητών – τριών και τριών προπονητών, συμμετείχε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, αφού κατάφερε να αποσπάσει 4 Χρυσά μετάλλια, 8 Αργυρά και 1 Χάλκινο, διατηρώντας την υψηλή θέση του κι αυτή την αγωνιστική χρονιά στην τελική πανελλήνια κατάταξη, κατακτώντας την 5η Πανελλήνια θέση και χάνοντας την 3η για ένα μετάλλιο.

Κατάταξη στις κατηγορίες:

2η θέση στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και Ελαφρών Βαρών με 3 Χρυσά, 4 Αργυρά και 1 Χάλκινο μετάλλιο

Αναλυτικά:

Χρυσά μετάλλια:

-Διπλό σκιφ Ελαφρών Βαρών με τις Βαρελοπούλου Ειρήνη, Βαρελοπούλου Ελένη.

-Δίκωπος με πηδαλιούχο Ανδρών με τους Ζωγράφο Δημήτρη, Παπαδόπουλο Γιώργο και πηδαλιούχο τη Σάμιου Αποστολία.

-Τετραπλό σκιφ Γυναικών με τις Βαρελοπούλου Ειρήνη, Βαρελοπούλου Ελένη, Αραμπατζή Αγγελική και Αγιώτη Ελένη

Ασημένια μετάλλια:

-Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου Γυναικών με τις Βαρελοπούλου Ειρήνη, Βαρελοπούλου Ελένη, Αραμπατζή Αγγελική, Αγιώτη Ελένη.

-Διπλό σκιφ Γυναικών με τις Βαρελοπούλου Ειρήνη, Αραμπατζή Αγγελική.

-Τετραπλό σκιφ Ελαφρών Βαρών με τους Τσίρτογλου Γιώργο, Αργύρη Μάριο, Σάμιο Βασίλη και Βαλσάμη Νίκο.

-Οκτάκωπος Γυναικών με τις Βαρελοπούλου Ειρήνη, Βαρελοπούλου Ελένη, Αραμπατζή Αγγελική, Αγιώτη Ελένη, Καλανδαρίδη Αναστασία, Σάμιου Αποστολία, Γιάννου Άσπα, Τσόγκα Ολγα και πηδαλιούχο τον Καραρρήγα Θεόδωρο.

Χάλκινο μετάλλιο:

-Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου Ανδρών με τους Αδάμ Παναγιώτη, Κουκουτή Βασίλη.

4η θέση:

-Τετράκωπος με πηδαλιούχο Ανδρών με τους Αδάμ Παναγιώτη, Ζωγράφο Δημήτρη, Παπαδόπουλο Γεώργιο, Κουκουτή Βασίλη και πηδαλιούχο τον Καραρρήγα Θεόδωρο

-Τετραπλό σκιφ Ανδρών με τους Τσίρτογλου Γιώργο, Αργύρη Μάριο, Σάμιο Βασίλη και Βαλσάμη Νίκο

5η θέση

-Οκτάκωπος Ανδρών με τους Τσίρτογλου Γιώργο, Αργύρη Μάριο, Σάμιο Βασίλη και Βαλσάμη Νίκο, Βαλσάμη Αντώνη, Βασιλούδη Γιάννη, Καμήτα Άγγελο, Κουκουτή Βασίλη και πηδαλιούχο τον Καραρρήγα Θεόδωρο.

4η θέση στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Κ23 με 1 Χρυσό και 2 Αργυρά μετάλλια

Αναλυτικά:

Χρυσό μετάλλιο:

-Δίκωπος με πηδαλιούχο Εφήβων με τους Αδάμ Παναγιώτη, Παπαδόπουλο Γεώργιο και πηδαλιούχο τη Σάμιου Αποστολία

Ασημένια μετάλλια:

-Τετράκωπος με πηδαλιούχο Εφήβων με τους Αδάμ Παναγιώτη, Παπαδόπουλο Γεώργιο, Καμήτα Άγγελο, Βασιλούδη Γιάννη και πηδαλιούχο τον Καραρρήγα Θεόδωρο

-Διπλό σκιφ Κ23 με τις Βαρελοπούλου Ειρήνη και Βαρελοπούλου Ελένη

4η θέση:

-Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου Νεανίδων με τις Δαλίδου Σοφία και Σάμιου Αποστολία

5η θέση:

-Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου Κ23 με τους Ζωγράφο Δημήτρη και Κουκουτή Βασίλη.

-Οκτάκωπος Εφήβων με τους Μελαχροινάκη Κων/νο, Κωνσταντινίδη Ανδρέα, Διαμαντάκο Σωτήρη, Παπαδόπουλο Απόστολο, Καραρρήγα Θεόδωρο, Πολύζο Κωνσταντίνο, Πατσιούρη Κων/νο, Βασιλούδη Γιάννη και πηδαλιούχο τη Σάμιου Αποστολία.

8η θέση στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων με 2 Αργυρά μετάλλια

Ασημένια μετάλλια:

-Σκιφ Κορασίδων με τη Δαλίδου Σοφία

-Τετράκωπος Παίδων με τους Μελαχροινάκη Κων/νο, Κωνσταντινίδη Ανδρέα, Διαμαντάκο Σωτήρη, Παπαδόπουλο Απόστολο

5η θέση:

-Τετράκωπος με πηδαλιούχο Παίδων με τους Μαρούσο Αναστάσιο, Πατσιούρη Κων/νο, Λύκα Μάριο, Γεωργόπουλο Αθανάσιο και πηδαλιούχο τον Παπαδόπουλο Απόστολο

-Σκιφ Παίδων με τον Χατζηγιάννη Γρηγόρη

Παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς λόγω covid κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε, η προπονητική ομάδα του Ομίλου, που απαρτίζεται από τον Τεχνικό σύμβουλο, Συμεών Σάμιο, και την προπονήτρια Σοφία Τασιού, τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και με σκληρή δουλειά των αθλητών και των αθλητριών, κατάφεραν να διατηρήσουν το τμήμα κωπηλασίας σε πολύ υψηλό επίπεδο κι αυτό αποδεικνύεται τόσο από τις Πανελλήνιες επιτυχίες, όσο και από τις Διεθνείς, αφού και το 2021 επτά αθλητές – αθλήτριες ύστερα από αγώνες αξιολόγησης συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα.

Το Δ.Σ. συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, χρησιμοποιώντας στο έπακρο τα αγωνιστικά και ψυχικά τους χαρακτηριστικά, τους προπονητές Σίμο Σάμιο και Σοφία Τασιού για την προσφορά τους στο άθλημα και την ποιοτική δουλειά που κάνουν τα τελευταία εννιά χρόνια, καθιερώνοντας τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. ως ένα από τα κορυφαία ναυταθλητικά σωματεία της Ελλάδας. Τέλος, συγχαίρει και ευχαριστεί ιδιαίτερα τις οικογένειες όλων των αθλητών που επωμίζονται το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος της συμμετοχής στους αγώνες και προσφέρουν την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση τους στη λειτουργία του τμήματος Κωπηλασίας.

Χρυσό μετάλλιο τετραπλό γυναικών με τις:

Βαρελοπούλου Ελενα, Βαρελοπούλου Ειρήνη, Αραμπατζή Αγγελική, Αγιώτη Ελενα

Αργυρό μετάλλιο στην οκτάκωπο γυναικών με τις:

Βαρελοπούλου Έλενα, Σάμιου Λίνα, Τσόγκα Όλγα, Γιάννου Άσπα, Καλανδαριδη Αναστασία, Αγιώτη Έλενα, πηδαλιούχος Καραρήγας Θεόδωρος. Λείπουν από τη φωτογραφία οι Βαρελόπουλου Ειρήνη και Αραμπατζή Αγγελική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου