ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΗ: Φαινόμενο ετών 15, η Βολιώτισσα κολυμβήτρια

αναστασια-μεντεκιδη-φαινόμενο-ετών-15-399606

Εντυπωσιακή εξέλιξη παρουσιάζει στην κολυμβητική της διαδρομή η 15χρονη Αναστασία Μεντεκίδη, αθλήτρια της Νίκης Βόλου, η οποία τη χρονιά που πέρασε πραγματοποίησε το ντεμπούτο της με την Εθνική ομάδα, συμμετέχοντας στις Πολυεθνή συνάντηση Παίδων – Κορασίδων, που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο του Πειραιά τον περασμένο Απρίλιο.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εκεί μάλιστα, πανηγύρισε και το πρώτο της μετάλλιο, ανεβαίνοντας στο 3ο σκαλί του βάθρου, στα 800μ. ελεύθερο. Επιτυχία, που μαζί με τις εξαιρετικές τις επιδόσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ κατηγορίας, όπου ήταν και πάλι χάλκινη στα 400μ. ελεύθερο, έφεραν και μια δεύτερη κλήση της Βολιώτισσας κολυμβήτριας στην Εθνική, για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, που θα πραγματοποιηθεί στο Γκιορ της Ουγγαρίας, το διάστημα 23-29 Ιουλίου.

Βέβαια, η κολυμβήτρια της Νίκης Βόλου έχει ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα, καθώς τις επόμενες ημέρες θα μετάσχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων- Κορασίδων στην Πάτρα, διοργάνωση που ολοκληρώνει τις κορυφαίες εγχώριες διοργανώσεις στα ηλικιακά, ενώ η Μεντεκίδη αναμένεται να διαπρέψει και εκεί!

Η Αναστασία Μεντεκίδη μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για τα πρώτα της βήματα στο χώρο της κολύμβησης, τονίζοντας ότι από την ηλικία των 4 χρόνων οπότε και ασχολήθηκε, δεν έχει βγάλει από τη ζωή της, «τη μεγάλη της αγάπη», με την οποία ασχολείται πια αισίως 11 χρόνια: «Ξεκίνησα να κολυμπάω σε ηλικία 4 χρόνων, στην αρχή από το ΝΟΒΑ και έπειτα μετακινήθηκα στη Νίκη Βόλου. Όσο μεγάλωνα και είδα ότι βελτιωνόμουν, άρχισα να το αγαπώ και περισσότερο. Πλέον, πιστεύω ότι δε θα σταματήσω να ασχολούμαι με το χώρο και την κολύμβηση. Το αγαπώ ιδιαίτερα και προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά».

Περνώντας τα χρόνια η Μεντεκίδη ομαλά κατέβαζε τους χρόνους της, ενώ στην αγωνιστική ομάδα μπήκε πριν από 3 χρόνια, ξεχωρίζοντας ήδη από τις κατηγορίες Παγκορασίδων Α’Β’, σημειώνοντας πανελλήνιες νίκες στις αγαπημένες της αποστάσεις, και παίρνοντας πρωτιές σε μίτινγκ και διοργανώσεις. Επιδόσεις, που έφεραν την πρώτη φετινή συμμετοχή και στην Εθνική ομάδα, με την 15χρονη Βολιώτισσα να υπογραμμίζει: «Ηταν όνειρο για εμένα η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα, ένιωσα ότι δικαιώθηκαν οι κόποι μου και ότι ανταμείφθηκα».

Η ίδια άλλωστε, μιλά με αγάπη για τη Νίκη Βόλου και τις συνθήκες που υπάρχουν στο σωματείο της, ξεχωρίζοντας και τον νέο προπονητή της, κ. Μάρκο Μανταλούφα: «Οι επιτυχίες, για να χτιστούν θέλουν κόπο και σκληρή δουλειά. Από την 1η γυμνασίου, οπότε και βρέθηκα στην αγωνιστική, είχα πάντα στο πλευρό μου, εκτός της οικογένειάς μου, ανθρώπους που ήθελαν την εξέλιξή μου και οφείλω πολλά στη Νίκη Βόλου. Αρχικά, ο κ. Στάθης Μέμος και τώρα πιο ο κ. Μάρκος Μανταλούφας έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο, ώστε να βρίσκομαι πια στην Εθνική. Νομίζω πως ήταν οι καλύτεροι προπονητές που θα μπορούσα να είχα. Φυσικά, το πλάνο διαφέρει, οι προπονήσεις άλλαξαν με την έλευση του κ. Μάρκου. Ωστόσο, το έργο του ενός συνέχισε ο άλλος και η Νίκη Βόλου βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Τους ευχαριστώ πολύ, ενώ ευελπιστώ ότι ο Μανταλούφας θα βρίσκεται στη Νίκη Βόλου και την επόμενη χρονιά».

Κοιτώντας το παρόν πρώτα, η Μεντεκίδη σημειώνει: «Ο χώρος της κολύμβησης είναι δύσκολος. Απαιτεί πρόγραμμα και προπόνηση για να φτάσεις και να διατηρηθείς στην κορυφή. Εμένα, η μεγάλη μου φιλοδοξία είναι να καταφέρω να φτάσω και να αγωνιστώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει όμως, για να πετύχω κάτι τέτοιο, να μείνω προσηλωμένη στο στόχο μου, να βελτιώνω τις επιδόσεις μου και να προσπαθήσω πάρα πολύ», για να προσθέσει: «Πρότυπό μου είναι η Αμερικανίδα, Κέιτι Λεντέκι. Βρίσκεται από πάρα πολύ μικρή στο χώρο της κολύμβησης και κολυμπάει στις ίδιες αποστάσεις, με εμένα. Θα ήθελα πολύ σε κάποια χρόνια, να είμαι σαν και εκείνη».

Στόχοι της Αναστασίας, είναι οι διοργανώσεις της Πάτρας και της Ουγγαρίας, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα στο Πανελλήνιο, οπότε και θα επιδιώξει μετάλλια και βελτίωση των χρόνων της: «Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας θα είναι μια δύσκολη διοργάνωση, γιατί θα πάρουν μέρος οι καλύτεροι Ελληνες αθλητές, αλλά θέλω να αποδώσω το καλύτερο δυνατό. Θέλω να ανέβω στο βάθρο, αλλά το σημαντικότερο για μένα είναι να κάνω ατομικά ρεκόρ. Οσον αφορά το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, θα έχω την ευκαιρία να πάρω πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια, να συναγωνιστώ με αθλήτριες από όλη την Ευρώπη. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα, θέλω να ξεπεράσω τον εαυτό μου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου