ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πρωτοπορούν και πάλι τα Δελφίνια Βόλου

πρωτοπορούν-και-πάλι-τα-δελφίνια-βόλο-313925

Ένα νέο πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Ελλάδας και ιδιαιτέρα διαδεδομένο στο εξωτερικό πρόγραμμα έρχεται στον Βόλο, από τα Δελφίνια Βόλου, το mermaiding. Η εξειδικευμένη προπονήτρια Κωνσταντίνα Δεληγιάννη, θέλοντας να μεταδώσει την εντυπωσιακή τέχνη που σχετίζεται με τις «γοργονίσιες» κινήσεις κάτω από το νερό στα παιδιά, θα εφαρμόσει τη συγκεκριμένη μέθοδο, ανανεώνοντας και τα προγράμματα που προσφέρει ο σύλλογος. Η 28χρονη προπονήτρια παρουσίασε το πρόγραμμα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προτρέποντας γονείς και παιδιά να δοκιμάσουν το mermaiding. Αναλυτικά:

Μπορεί να έχουμε ακούσει πολλές φορές εκφράσεις όπως «Δελφίνι είσαι» .Ωστόσο, αν εμείς το έχουμε με το λέγειν, στις Φιλιππίνες φαίνεται να το έχουν και με το πράττειν. Το ίδιο και η Κωνσταντίνα Δεληγιάννη, που φέρνει γι’ ακόμα μια φορά ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό, όχι μόνο για τον Βόλο, αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Πιο απλά, πρόκειται για ένα «σχολείο», που διδάσκει «γοργονίσιες» κινήσεις, ελιγμούς και λακτίσματα κάτω από το νερό. Όπως σημειώνεται στη Mirror, από την καθηγήτρια Arabelle Jimilez: «Υπάρχει η πεποίθηση ότι οι γοργόνες είναι όμορφες, παιχνιδιάρες, διασκεδαστικές, περιπετειώδεις και χαριτωμένες. Αυτό είναι που θέλουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά».

Από τους πρώτους που ξεκίνησαν να διδάσκουν σε κορίτσια και αγόρια, να κινούνται όπως οι γοργόνες, ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής Claudio Lemmi, μαζί με τη σύντροφό του Julia Sardella, η οποία ήταν πρωταθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης.

Στην αρχή, το Mermaiding διδάσκεται σε πισίνες, ενώ όταν οι αθλητές κατακτήσουν τις απαραίτητες τεχνικές, βγαίνουν στα αλμυρά νερά, δηλαδή στις θάλασσες, φορώντας τις ουρές τους.

Η πεπειραμένη και καταρτισμένη προπονήτρια του Ομίλου, Δεληγιάννη Κωνσταντίνα, έχει ειδικευτεί σε ακόμα ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τις μικρές γοργόνες. Η αγάπη της για τα παιδιά είναι μεγάλη και γνωστή σε όσους τη γνωρίζουν, κι αυτή είναι που την οδηγεί σε νέα προγράμματα γι’ αυτά.

Όπως τονίζει η 28χρονη προπονήτρια: « Ό,τι καλύτερο μπορώ να δώσω στα παιδιά, θα το κάνω. Το νερό είναι ευεργετικό και έχει μόνο θετικά να προσφέρει σ’ ένα παιδί. Ψυχαγωγία, παιχνίδι κ πολλές εμπειρίες. Πολλά λένε για το νερό για την πισίνα και όχι μόνο. Είμαι από 3 χρονών μέσα στο νερό και έχω κολυμπήσει σχεδόν σε όλες τις πισίνες, θάλασσες ακόμα και στη Λίμνη των Ιωαννίνων, αγκαλιά με τα νερόφιδα. Περνώντας απ’ όλες τις θέσεις, του αθλητή, του βοηθού προπονητή σε μεγάλες ομάδες, του υπεύθυνου προπονητή και του προπονητή μιας νέας ομάδας, μπορώ να νιώσω τι θέλουν τα παιδιά για να είναι ευτυχισμένα. Το κολύμπι είναι η μονή δραστηριότητα που μπορεί να κάνει ένα μωράκι μέχρι και ένας υπερήλικας. Η κολύμβηση δεν έχει ηλικία, όρια και διακρίσεις. Είναι για ΟΛΟΥΣ. Εμείς οι γονείς (σαν μαμά πια κι εγώ), θα κοιτάξουμε για τα παιδιά μας μια δραστηριότητα “φθηνή”. Για όλους είναι δύσκολα, γι’ αυτό κι εμείς κατανοούμε και είμαστε κοντά στους γονείς, χωρίς να ρίχνουμε την ποιοτική προπόνηση. Μέσα από τα δικά μου μάτια και τις εμπειρίες, προσπαθώ ΠΑΝΤΑ να μεταδώσω στα παιδιά την αγάπη μου για το νερό. Γοργόνες, σχεδόν όλα τα κοριτσάκια θέλουν να γίνουν… τους δίνω λοιπόν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν. Ας δώσουμε στα παιδιά μας, όσα περισσότερα εφόδια κ εμπειρίες μπορούμε».

Τα τμήματα του Ομίλου και οι εγγραφές

Ο Αθλητικός Όμιλος Δελφίνια Βόλου, έχει αποδείξει ότι είναι κοντά στα παιδιά με σεβασμό και αγάπη. Τα τμήματα του Ομίλου απευθύνονται σε όλους, από βρέφη μέχρι ενήλικες και είναι τα εξής: Βρεφική Κολύμβηση – Ειδική Βρεφική Κολύμβηση από 3 μηνών – 3,5 χρονών, Εκμάθηση Κολύμβησης από 4 και άνω, Τεχνική Κολύμβηση από 9 ετών και άνω, Συγχρονισμένη Κολύμβηση από 6 ετών και άνω και το Τμήμα Ενηλίκων.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν από 1/9 και για όλο τον Σεπτέμβρη μαζί με την εγγραφή είναι δώρο του σκουφάκι του Ομίλου. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986295020 & 6986206034, στο fb: swimclub ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΒΟΛΟΥ, στο site: swimclub.gr ή στο email: [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου