ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Διέπρεψαν με την Εθνική τα αδέλφια Ιωαννίδη  

διέπρεψαν-με-την-εθνική-τα-αδέλφια-ιωα-14853

Με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος κολύμβησης συμμετείχαν δύο αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου «Αξιον Εστί». Πρόκειται για την Ευτυχία Ιωαννίδη, η οποία έλαβε μέρος στους Πολυεθνείς Αγώνες Νέων – Νεανίδων στο Κραν της Σλοβενίας, και για τον αδερφό της Γεώργιο Ιωαννίδη, που αγωνίστηκε στη Λεμεσό της Κύπρου αντίστοιχα.

Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν 16 χώρες, οι Πολωνία, Ρουμανία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρος, Ουκρανία, Ισραήλ, Ελβετία, Λιθουανία, Τσεχία, Αυστρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Φιλανδία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία. Οι αθλητές του βολιώτικου συλλόγου πέτυχαν αξιοσημείωτες επιδόσεις τόσο σε ατομικά όσο και σε ομαδικά αγωνίσματα. Αναλυτικότερα οι διακρίσεις που πέτυχαν είναι οι εξής:

Η Ευτυχία Ιωαννίδη κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 400 μέτρων μικτής ατομικής. Επίσης πήρε μέρος στο αγώνισμα των 200 μέτρων μικτής ατομικής και κατέλαβε την 8η θέση. Αγωνίστηκε επίσης με την ομάδα σκυτάλης των 4Χ200 μέτρων ελεύθερο, η οποία κατέκτησε την 6η θέση.

Ο Γεώργιος Ιωαννίδης κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 4Χ200 μέτρων ελεύθερο με την ομάδα σκυτάλης. Στο αγώνισμα των 200 μέτρων ελεύθερο κατέκτησε την 5η θέση. Αγωνίστηκε επίσης με την ομάδα σκυτάλης των 4Χ100 ελεύθερο, η οποία κατέκτησε την 6η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική κατέκτησε την 3η θέση στη γενική βαθμολογία πίσω από Πολωνία και Ρουμανία, την 5η θέση στην κατηγορία των παίδων και την 1η θέση στην κατηγορία των κορασίδων.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου τονίζεται: «Ο πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» εύχονται θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτή την τεράστια επιτυχία στους αθλητές μας. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις οικογένειες των αθλητών μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν αδιάλειπτα στο Αθλητικό Σύλλογο «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ».

Τέλος, συγχαίρουμε τον προπονητή του Αθλητικού Συλλόγου μας κ. Δημήτριο Αδαμόπουλο,

καθώς η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα μιας καλά οργανωμένης και συστηματικής προσπάθειας, της οποίας προΐσταται και η οποία επιδιώκει όχι μόνο την άσκηση του σώματος, αλλά εξίσου την άσκηση του πνεύματος, όπως επίσης και την καλλιέργεια της αγάπης για άθληση και ευγενή άμιλλα. Αυτά είναι τα μέσα που οδηγούν τους αθλητές μας σε υψηλές διακρίσεις».

Επτά μετάλλια

για την προαγωνιστική

Εν τω μεταξύ εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν τα παιδιά της προαγωνιστικής ομάδας του αθλητικού συλλόγου «Αξιον Εστί» στην πόλη του Βόλου και σε αγώνες που έγιναν στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος». Ο σύλλογος συμμετείχε με 11 άτομα στο σύνολο του και κατάφερε να αποσπάσει 7 μετάλλια εκ των οποίων 2 χρυσά, 1 ασημένιο και 4 χάλκινα.

Οι αθλητές που συμμετείχαν είναι: Ράπτης Αθανάσιος, Νιφόρος Ορέστης, Μπαλαμπάνης Θωμάς, Καλπία Βασιλική, Μπουρλότου Σοφία, Τζιουμάκης Απόστολος, Τριάντος Γεώργιος,

Ραχμανίδης Αχιλλέας, Κιάκος Παναγιώτης, Σπαθής Δημήτριος, Παπαγεωργίου Δημήτριος.

Τα μετάλλια απέσπασαν οι αθλητές:

Ράπτης Αθανάσιος: 200 ελεύθερο: 1 η θέση, 400 ελεύθερο: 1 η θέση

Ραχμανίδης Αχιλλέας: 50 πεταλούδα: 2η θέση

Νιφόρος Ορέστης: 50 ελεύθερο: 3η θέση

Μπουρλότου Σοφία: 100 ελεύθερο: 3η θέση, 400 ελεύθερο: 3η θέση

Καλπία Βασιλική: 200 μικτή: 3η θέση

Εκτός απ’ τα μετάλλια είχαμε και εξαιρετικές επιδόσεις από τους υπόλοιπους αθλητές: (Μπαλαμπάνης Θωμάς, Σπαθής Δημήτριος, Κιάκος Παναγιώτης, Τριάντος Γεώργιος, Παπαγεωργίου Δημήτριος, Τζιουμάκης Απόστολος), κάνοντας ατομικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «βάπτισμα του πυρός» πήραν στους πρώτους τους αγώνες οι αθλητές Κιάκος Παναγιώτης και Παπαγεωργίου Δημήτριος. Σε ανακοίνωση του συλλόγου τονίζεται: «Στόχος του συλλόγου είναι τα παιδιά που ασκούνται συστηματικά, κατά την εκπαίδευση τους να βελτιώνουν όχι μόνο τη φυσική τους υγεία αλλά και την νοητική. Από την πιο μικρή ηλικία ο σύλλογος στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και εφοδιάζει τους αθλητές με πειθαρχία, αποφασιστικότητα, υπακοή, θέληση, αξίες και αρετές που τους επιτρέπουν να στοχεύσουν ψηλά και να κάνουν πράξη όλους τους στόχους τους. Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ εύχονται ολόψυχα συγχαρητήρια σε όλους και πάντα επιτυχίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου