ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τι απαντά ο 80χρονος πρώην διοικητής του ΓΝ Καρδίτσας για την αποπομπή του

τι-απαντά-ο-80χρονος-πρώην-διοικητής-του-290338

Τη δική του απάντηση μετά τον σάλο που προκάλεσε ο διορισμός αλλά και η παραίτησή του από τη διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας έδωσε ο 80χρονος γυμνασιάρχης Κώστας Πατέρας

Μιλώντας στον Ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 είπε πως «η δήλωση του πρωθυπουργού ότι συμπεριλάβαμε τους ανθρώπους, που είχαν και πείρα και μόρφωση, νομίζω πως είναι αρκετή, εγώ δεν θα ήθελα να ρίξω λάδι στη φωτιά. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην προκήρυξη για τη διοίκηση των νοσοκομείων, και έχω ένα αξιόλογο βιογραφικό. Έχω διδακτορικό ψυχολογίας, έχω διδάξει ψυχολογία, έχω κάποια σχέση με το χώρο της υγείας. Όλη μου η οικογένεια είναι μέσα στο ιατρικό επάγγελμα. Σ’ αυτήν περίπτωση όμως, δεν ήθελαν γιατρό, ήθελαν μάνατζερ και με επέλεξαν. Έτσι αποφάσισε η επιτροπή, που ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση. Εγώ έκανα ό,τι προέβλεπε η προκήρυξη, στην περιοχή μας ήμασταν 35 υποψήφιοι», σημείωσε

«Η επίθεση στο πρόσωπό μου εξυπηρετεί προσωπικές φιλοδοξίες και έχω την αίσθηση ότι είναι και μία ευκαιρία ορισμένοι να εκτονωθούν, έχοντας μίσος εναντίον συγκεκριμένων ανθρώπων. Θα είμαστε από αυτούς, που όχι μόνο θα πετύχουν, άλλα θα προσφέρουν και τεράστιο έργο. Να είστε σίγουροι, ότι αν για οποιοδήποτε λόγο εμποδίζομαι να κάνω αυτό που θέλω να κάνω, θα σηκωθώ και θα φύγω μόνος μου», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του από τη θέση του διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας.

Η υπόθεση μεταφέρθηκε και στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εξαπολύσει βολές εναντίον της κυβέρνησης.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει τις παραιτήσεις των 111 “αρίστων” και του υπουργού των ρουσφετιών κ. Βασίλη Κικίλια»

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει τις παραιτήσεις των 111 «άριστων» και του «υπουργού των ρουσφετιών», όπως χαρακτηρίζει τον κ. Κικίλια.

«Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, σχολιάζει, «αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης «ξέχασε» τον «διοικητή – κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά», τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας, τη «σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια».

«Μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της “αναξιοκρατίας” και του κράτους των “αρίστων” του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «με μία παραίτηση το μόνο που προσπαθεί είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία και να τους αποπροσανατολίσει από το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα αν θα παραμείνουν στις θέσεις τους «οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι παντελώς άσχετοι με το χώρο της Υγείας».

Στο ίδιο πνεύμα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «επειδή το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 “αρίστων” που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια».

Σκληρή απάντηση από τη ΝΔ

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση.

Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση.

Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά”.

«Πελατειακές σχέσεις» «βλέπει» το ΚΙΝΑΛ στις τοποθετήσεις νέων διοικητών στα νοσοκομεία

Ιδιαίτερα επικριτικά σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τις τοποθετήσεις νέων διοικητών στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο για «πελατειακές σχέσεις» της ΝΔ.

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι «η ανακοίνωση των νέων διοικητών των νοσοκομείων είναι η άλλη μια απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η ΝΔ τη Δημόσια Διοίκηση. Πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια, κομματικοί φίλοι και λοιποί συγγενείς…».

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τη δημόσια υγεία ως ένα ακόμα πεδίο διευθετήσεων ανειλημμένων υποχρεώσεων απέναντι στα «γαλάζια» παιδιά κάθε ηλικίας.

«Άριστοι στις παλιές πρακτικές με τους αρεστούς!», σχολιάζει στη σχετική ανακοίνωση το Κίνημα Αλλαγής.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου