AROUND THE WEB

Αστεγες οικογένειες θα απομακρυνθούν από ξενοδοχείο λόγω συναυλιών της Beyonce

αστεγες-οικογένειες-θα-απομακρυνθού-951318

30 οικογένειες αναγκάζονται να μείνουν στον δρόμο

Οι οικογένειες αστέγων που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Travelodge του βόρειου Λονδίνου πρόκειται να μετακινηθούν όταν ξεκινήσουν οι συναυλίες της Beyoncé στο τέλος του μήνα, αφού το τοπικό συμβούλιο απέτυχε να ανανεώσει τη συμφωνία με το κατάλυμα.

Σύμφωνα με τον Guardian 30 οικογένειες θα εκδιωχθούν από το ξενοδοχείο και θα τοποθετηθούν σε εναλλακτικά προσωρινά καταλύματα, καθώς το ξενοδοχείο έχει κλείσει τα δωμάτιά τους σε άλλα άτομα κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας της Beyoncé. Η Beyoncé έχει προγραμματιστεί να παίξει πέντε βραδιές στο κοντινό στάδιο Tottenham Hotspur μεταξύ 29 Μαΐου και 4 Ιουνίου.

Περίπου 100 δωμάτια, τα δύο τρίτα του ξενοδοχείου, έχουν κρατηθεί από το τοπικό συμβούλιο. Αυτή τη στιγμή μένουν οικογένειες και άτομα που ανέφεραν ότι είναι άστεγοι, μερικοί από τους οποίους μένουν τέσσερα ή πέντε άτομα σε ένα δωμάτιο.

Το ξενοδοχείο δίνει το δικαίωμα για κρατήσεις έως και 28 ημερών και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ανάλογη αδυναμία εξυπηρέτησης των αναγκών αστέγων.

Σύμφωνα με μαρτυρία μητέρας δύο παιδιών στον Guardian, προ ημερών είχε μείνει εκτός δωματίου λόγω ανάλογου προβλήματος. «Πάσχω από άγχος και έπαθα κρίση πανικού» επεσήμανε.

Μία άλλη οικογένεια αναγκάστηκε να φύγει, χωρίς να έχει πουθενά να πάει. Μητέρα, παράλληλα, έμεινε 12 ώρες έξω από το ξενοδοχείο, μαζί με τα τρία παιδιά της και τα υπάρχοντά τους, πριν τη στείλουν σε άλλο ξενοδοχείο.

Σε απόγνωση οι οικογένειες

Ορισμένες οικογένειες ζουν στο ξενοδοχείο εδώ και μήνες, πολύ πέρα ​​από το νόμιμο όριο των έξι εβδομάδων . Ο Piotr Rembikowski, ένας χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου που έχασε το σπίτι του σε πυρκαγιά, μίλησε στον Guardian τον Απρίλιο. Από τον περασμένο Αύγουστο μένει στο ξενοδοχείο με τη γυναίκα του και τους δύο γιους του.

Η Collington έμεινε άστεγη αφού ο ιδιοκτήτης της αύξησε το νοίκι της. «Το μεγαλύτερο σοκ για μένα ήταν να μπω εδώ και να δω όλες τις άλλες οικογένειες. Νόμιζα ότι θα ήμουν η μόνη, αλλά μετά έρχεσαι εδώ και το βλέπεις αυτό», είπε.

«Είμαι ευγνώμων που έχω μια στέγη πάνω από το κεφάλι μου. Και οι δύο γιοι μου πίνουν ακόμα βρεφικό γάλα. Πρέπει να πλύνω και τα δύο μπουκάλια γάλακτος του γιου μου στον νεροχύτη του μπάνιου.

Ένας εκπρόσωπος της Travelodge δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με το συμβούλιο του Enfield για πολλά χρόνια για να παρέχουμε βραχυπρόθεσμη διαμονή. Και οι δύο μεριές κατανοούν ότι πρόκειται για μια προσωρινή ρύθμιση έως ότου η τοπική αρχή μπορέσει να βρει μια πιο μόνιμη λύση.

«Προς το παρόν, έχουμε άφθονη διαθεσιμότητα στο Enfield και στα κοντινά ξενοδοχεία μας για τις εν λόγω ημερομηνίες που το συμβούλιο είναι ευπρόσδεκτο να κάνει κράτηση. Τα δωμάτιά μας υπόκεινται στη διαθεσιμότητα, αλλά θα προσπαθούμε πάντα να υποστηρίξουμε το συμβούλιο του Enfield όπου μπορούμε».

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου