AROUND THE WEB

«Κρυφτό» για να αποφύγει την σύλληψη – Viral ο αστυνομικός που τον αναζητά

κρυφτό-για-να-αποφύγει-την-σύλληψη-931026

Ένα μοναδικό στιγμιότυπο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στο Λίβερπουλ της Αγγλίας με πρωταγωνιστές έναν 32χρονο και τον αστυνομικό που προσπαθούσε να τον συλλάβει.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος Etmond Lika ήταν μπλεγμένος σε υπόθεση καλλιέργειας κάνναβης σε σπίτι στο Λίβερπουλ και σε μία προσπάθεια να γλιτώσει την σύλληψη σκαρφάλωσε στην σκεπή του σπιτιού.

Αστυνομικός που βρέθηκε εντός του κτιρίου άνοιξε το παράθυρο για να ελέγξει το σημείο χωρίς να καταλάβει ότι ο 32χρονος βρισκόταν ακριβώς από πάνω του, ισορροπώντας στο παράθυρο.

Το μοναδικό στιγμιότυπο με τον άνδρα που κρύφτηκε ακριβώς πάνω από το κεφάλι ένστολου απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός και έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Ο 32χρονος τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Μάλιστα, εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου την Τρίτη και δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες που τον βάρυναν.

Όπως αποδείχθηκε ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, είχε διασχίσει τη Μάγχη με μια μικρή βάρκα πέρυσι και λάμβανε 100 λίρες την ημέρα για να μένει στο σπίτι, όπου βρέθηκαν τουλάχιστον 200 δενδρύλλια κάνναβης.

Η επεισοδιακή του σύλληψη είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο χθες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών.

viral Λίβερπουλ

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο εισαγγελέας διευκρίνισε στο δικαστήριο πως ο κλειδαράς που εργαζόταν στο κτίριο παρατήρησε τα δενδρύλλια και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Το ίδιο απόγευμα, άνδρες της αστυνομίας πήγαν στο σημείο και διαπίστωσαν πως καλλιεργούνταν κάνναβη σε έξι δωμάτια.

Την στιγμή της έρευνας ο ένοικος ανέβαινε από τον φεγγίτη στην σκεπή για να μην τον πιάσουν, το πλάνο του όμως στέφθηκε με πλήρη αποτυχία.

«Τον προσέλαβε κάποιος για να τρέξει την επιχείρηση», τόνισε ο εισαγγελέας.

Αρχικά ο 32χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με τα ναρκωτικά παραδέχθηκε ωστόσο πως εισήλθε παράνομα στην χώρα, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή και αποκάλυψε ότι πλήρωσε 5.000 ευρώ για το ταξίδι χωρίς να δώσει άλλη πληροφορία στο δικαστήριο.

Η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου δήλωσε ότι στον πελάτη της προσφέρθηκαν 100 λίρες την ημέρα για να ζήσει στο συγκεκριμένο ακίνητο, ενώ υποστήριξε πως ο 32χρονος έφυγε από την Αλβανία για οικονομικούς λόγους. Μάλιστα, η ίδια δήλωσε για τον πελάτη της ότι «θέλει να εργαστεί, αλλά γνωρίζει τώρα ότι θα έπρεπε να το είχε κάνει μέσω της κατάλληλης οδού».

«Επιθυμεί να αποδεχθεί την ποινή του και κατανοεί ότι πρέπει να τιμωρηθεί για τέτοιου είδους παραβάσεις», τόνισε.

Τέλος η δικηγόρος επεσήμανε ότι ο 32χρονος ζήτησε να παρακολουθήσει μαθήματα αγγλικής γλώσσας κατά τη διάρκεια της κράτησής του και ότι ήταν άστεγος για μια εβδομάδα πριν διαπράξει το αδίκημα.

Πηγή: BBC, Daily Mail, FOX 32 Chicago

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου