AROUND THE WEB

«Ενωμένη Δεξιοκεντροαριστερά»: Η Φίνος Φιλμ τρολάρει τις εκλογές

ενωμένη-δεξιοκεντροαριστερά-η-φίν-929429

Στις 21 Μαΐου θα οδηγηθούν στις κάλπες οι πολίτες όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αφού «κλείδωσε» η ημερομηνία των εκλογών, ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος και τα αντίστοιχα σποτάκια έχουν αρχίσει να «κατακλύζουν» τις οθόνες των ψηφοφόρων. Σε… προεκλογική διάθεση μπήκε και η Finos Film η οποία με τον δικό της μοναδικό τρόπο σχολίασε την προκήρυξη των εκλογών αλλά και τις ενδεχόμενες συνεργασίες των κομμάτων.

Με μερικά πλάνα από την ταινία «Τρομοκράτης» του 1975 η Finos Film σχολίασε τις εκλογές ενώ συνόδευσε το βίντεο με τη λεζάντα: «Εκλογές 2023: «Ενωμένη». Η ενωμένη δεξιό-κέντρο-αριστερά του «Τρομοκράτη» (1975) είχε αν μη τι άλλο… όραμα. Μείνετε συντονισμένοι για απολαυστικά προεκλογικά «σφηνάκια» με την διαχρονική ματιά της Φίνος Φιλμ!».

Στο βίντεο ακούγεται ο «Περικλής Αθανασίου» τον οποίο υποδύεται ο Νίκος Δαδινόπουλος να λέει στον «Κώστα Παπακώστα» που υποδύεται ο Κώστας Βουτσάς και στον «Σπύρος Βούρο» που υποδύεται ο Σωτήρης Τζεβελέκος το όραμα του για τις επερχόμενες εκλογές.

«Εμείς θα δημιουργήσουμε ένα κόμμα το οποίο να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του λαού. Δηλαδή θα είναι δεξιό, θα είναι αριστερό και κεντρώο. Τίτλος του κόμματος Ενωμένη Δεξιοκεντροαριστερά» θα πει ο «Περικλής» και ο «Κώστας» τον διορθώνει επισημαίνοντας του πως: «Μην βάζεις ενωμένη. Δεν πάει γούρι. Όσοι χρησιμοποίησαν τη λέξη ενωμένη δεν τους πήγε γούρι».

Στην κωμική ταινία του 1975 «Ο Τρομοκράτης» πρωταγωνιστεί ο Κώστας Βουτσάς. Στην έγχρωμη αυτή κωμωδία τρεις φίλοι μετά τη Δικτατορία φτιάχνουν ένα κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα. Προκειμένου να βρουν χρήματα απάγουν έναν πλούσιο και απειλούν να τον σκοτώσουν αν δεν τους δώσουν χρήματα. Τελικά όμως διαπιστώνουν πως οι συγγενείς του πλούσιου δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτόν και οι ίδιοι δεν θέλουν να τον σκοτώσουν.

Πηγή: newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου