AROUND THE WEB

Σε δημοπρασία για τα παιδιά της Τουρκίας τα «αμφιλεγόμενα» παπούτσια του Τεντόγλου

σε-δημοπρασία-για-τα-παιδιά-της-τουρκί-914406

Αυτό αποκάλυψε ο προπονητής του Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι, κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα – Πρόκειται για τα spikes που φορούσε, όταν έκανε την επίδοση 8,40, που ακυρώθηκε

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχωρούν ο Μίλτος Τεντόγλου και ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι.

Κατά την άφιξη τους από την Γαλλία όπου ο Έλληνας Ολυμπιονίκης πήδηξε στα 8,41μ και έκανε φετινό ρεκόρ στον κόσμο στο μήκος ο ομοσπονδιακός προπονητής αποκάλυψε ότι τα επίμαχα παπούτσια θα δοθούν σε δημοπρασία με τα χρήματα να πηγαίνουν στα παιδιά που επλήγησαν από τους σεισμούς της Τουρκίας.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας» είπε ο Γιώργος Πομάσκι.

Για την ακύρωση του ρεκόρ λόγω των παπουτσιών σημείωσε: «Αυτά τα έχουμε συνηθίσει. Δεν έγινε σε μεγάλη οργάνωση. Δεν έχασε μετάλλιο. Αύριο συνεχίζουμε».

Ο Μίλτος Τεντόγλου δείχνει για άλλη μια φορά ότι εκτός από μεγάλος αθλητής είναι σπουδαίος άνθρωπος! Τα παπούτσια είναι αυτά που φορούσε στο Τορούν όπου έκανε το ρεκόρ (8,40μ) και ακυρώθηκε από την World Athletics.

Από την πλευρά του ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είπε στο αεροδρόμιο: «Κατάλαβα ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να το εξηγήσω και σε αυτούς πρώτα απ’ όλα. Ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και ποιο καρφί ήταν οκ και ποιο όχι και τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί στο παπούτσι, αλλά το θεώρησα αδικία, γι’ αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση.

Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή για μένα και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει… Γέλασα πολύ, στο τέλος της ημέρας ήταν πολύ αστείο όλα αυτά που έγραφαν και όλος ο χαμός δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους».

O Μίλτος Τεντόγλου αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι στο ΣΕΦ για να αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου