AROUND THE WEB

Έχασε 38 κιλά προσπαθώντας να πείσει τα Taco Bell να επαναφέρουν το αγαπημένο του πιάτο

έχασε-38-κιλά-προσπαθώντας-να-πείσει-τα-taco-903764

Ακούγεται ειρωνικό και ο ίδιος το αντιλαμβάνεται. Για να πείσει τα Taco Bell να επαναφέρουν το αγαπημένο του πιάτο, το έριξε στην καθημερινή γυμναστική, καταγράφοντας την πορεία του στο TikTok. Έχει ήδη χάσει περίπου 38 κιλά και συνεχίζει.

Όταν το 2015 τα Taco Bell έβγαλαν το Grilled Stuft Nacho από το μενού τους στις ΗΠΑ, ο Κρις Σάντμπεργκ ήταν συντετριμμένος. Αυτή η τορτίγια με μοσχάρι, χαλαπένιο και sour cream ήταν «το καλύτερο που είχα φάει ποτέ στα Taco Bell», λέει στην Washington Post. Την ημέρα που ανακάλυψε το πιάτο του άρεσε τόσο, που το έτρωγε κάθε ημέρα επί μία εβδομάδα. Όμως, την επόμενη, το απέσυραν.

Αφού βγήκε από το μενού δοκίμασε άλλα πιάτα, όμως κανένα δεν ήταν αντάξιο με το Grilled Stuft Nacho κατά τη γνώμη του. Έτσι, στις 4 Ιανουαρίου 2021 αποφάσισε να ξεκινήσει ένα challenge καθημερινής γυμναστικής στο TikTok, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει την προσοχή των Taco Bell.

Ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο, λαχανιασμένος, λέει μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου του. «Πρώτη ημέρα καθημερινής γυμναστικής, μέχρι τα Taco Bell να επαναφέρουν το Grilled Stuft Nacho», έλεγε σε αυτό.

Το βίντεο έγινε viral και ο Σάντμπεργκ επέμεινε στην ασυνήθιστη- και κάπως παράλογη- προσπάθειά του να ασκήσει πίεση σε μια αλυσίδα εστιατορίου μέσω της γυμναστικής. Άρχισε να δημοσιεύει ανάλογα βίντεο κάθε ημέρα. Έως τώρα έχει χάσει πάνω από 38 κιλά, ενώ συνεχίζει να αναρτά καθημερινά βίντεο στο TikTok.

Ο στόχος του είναι διπλός. Αν και ο βασικός είναι να επαναφέρουν το αγαπημένο του Grilled Stuft Nacho, ο Σάντμπεργκ- που το βάρος του έφτανε περίπου τα 136 κιλά πριν από την πανδημία- ήθελε και να χάσει κιλά. Οπότε αποφάσισε να συνδυάσει αυτές τις δύο αποστολές.

«Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ειρωνικό να γυμνάζεσαι κάθε ημέρα για ένα πιάτο fast food. Ξεκίνησε ως αστείο και προφανώς έφτασε πολύ μακριά, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω τώρα», λέει ο άνδρας που ζει στο Σαν Φρανσίσκο και τονίζει ότι δεν έχει εργασιακή σχέση με τα Taco Bell.

Παρότι αρχικά ξεκίνησε για πλάκα, γρήγορα διαπίστωσε ότι η ιδέα του «έχει απήχηση» στον κόσμο, καθώς η απώλεια βάρους μπορεί να αποτελέσει μια αγχωτική «μάχη» για πολλούς. Ήθελε να βρει έναν τρόπο να κάνει πιο ξένοιαστη την εμπειρία του.

Σκέφτηκε πως ήθελε να βελτιώσει τη φυσική κατάστασή του όταν «διάβασα ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι ήταν πιο ευάλωτοι απέναντι στον κορωνοϊό, οπότε αυτό ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου για λίγο καιρό». Όταν ξεκίνησε το challenge ήταν περίπου 125 κιλά, καθώς είχε χάσει λίγο βάρος τους προηγούμενους μήνες.

Θεώρησε ότι καταγράφοντας στα social media αυτό το «ταξίδι» του για την απώλεια κιλών θα έμενε συνεπής, ενώ ίσως να έδινε κίνητρο και σε άλλους. Ήθελε κάτι που θα τον έκανε να ξεχωρίσει, έναν σκοπό που ίσως να ήταν αρκετά κωμικός ώστε άγνωστοι χρήστες του διαδικτύου να τον ενθαρρύνουν.

«Δεν ήθελα το ταξίδι να αφορά έναν αριθμό στη ζυγαριά. Ήθελα να είναι διασκεδαστικό, ο στόχος να είναι κάτι που δεν θα έχει καμία σχέση με το βάρος μου». Κάπως έτσι προέκυψε η σκέψη για το Grilled Stuft Nacho. Επίσης, πίστεψε ότι η προσπάθειά του μπορεί να έχει όντως αποτέλεσμα για την επαναφορά του πιάτου.

Το εν λόγω πιάτο εμφανίστηκε στο μενού για πρώτη φορά το 2013 και αποσύρθηκε τον Μάρτιο του 2014. Έκανε μια σύντομη επανεμφάνιση το 2015, προτού αποσυρθεί για τα καλά, σύμφωνα με το Taco Bell Fandom Wiki. Κάποιοι ενοχλήθηκαν, αλλά πιθανότατα κανείς τόσο πολύ όσο ο Σάντμπεργκ.

Η υποστήριξη της αρραβωνιαστικιάς, των συγγενών και των φίλων του, αλλά και εκείνη από τους followers του στο TikTok, του έχουν δώσει τεράστιο κίνητρο, επισημαίνει. «Οι άνθρωποι είναι πολύ θετικοί και ενθαρρυντικοί», συμπληρώνει.

Σήμερα ζυγίζει περίπου 85 κιλά και παρότι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα, δεν έχει πετύχει τον στόχο του να επανέλθει στο μενού το Grilled Stuft Nacho. Όμως κέρδισε την προσοχή των Taco Bell, που τον Φεβρουάριο επικοινώνησαν μαζί του και προσφέρθηκαν να του φτιάξουν μερικά.

«Ήταν τα καλύτερα που έφαγα», δηλώνει. Αν και η εταιρεία λέει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για επαναφορά του πιάτου, ο Σάντμπεργκ δεν σταματά να ελπίζει. Συχνά, τον ρωτούν αν θα συνεχίσει να γυμνάζεται καθημερινά σε περίπτωση που η επιθυμία του πραγματοποιηθεί. «Δεν μπορώ να σκεφτώ τόσο μπροστά. Το σημαντικό είναι να βλέπω κάθε μέρα ξεχωριστά», απαντά.

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει τελικά, επισημαίνει ότι ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα εμπνεύσει τόσους άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. «Αυτός ο λόγος αρκεί για να συνεχίσω», καταλήγει.

Πηγή: lifo.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου