AROUND THE WEB

Ιταλία: Εθαψαν 4 εκατ. ευρώ σε κήπο

ιταλία-εθαψαν-4-εκατ-ευρώ-σε-κήπο-463417

Περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ σε χαρτονομίσματα βρέθηκαν θαμμένα στον κήπο του σπιτιού ενός ατόμου που φέρεται να είναι αρχηγός ενός δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, κοντά στο Τορίνο.

Τα χρήματα εντοπίστηκαν μετά από επιχείρηση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας έχουν εκδοθεί 15 εντάλματα σύλληψης. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 8 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 7 στην Ιταλία και ένας στην Πορτογαλία, ενώ αναζητούνται ακόμα 7.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν στη συμμετοχή σε μία οργάνωση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών που εισήγαγε κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική για λογαριασμό της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας.

Τα χαρτονομίσματα που εντοπίστηκαν θαμμένα στον κήπο αποτελούν το “θησαυρό” της εγκληματικής οργάνωσης, λένε οι ιταλικές αρχές. Κατά την έρευνα βρέθηκαν επίσης πολλά πολυτελή ρολόγια, κοσμήματα και άλλα πολυτελή αντικείμενα. Επίσης κατασχέθηκαν 415 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 35 εκατ. ευρώ, σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις στην Ισπανία, στο λιμάνι της Βαλένθιας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου