AROUND THE WEB

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη φρίκη του Β Παγκοσμίου Πολέμου

συγκλονιστικές-φωτογραφίες-από-τη-φρ-366299

Οι φωτογραφίες του συνταγματάρχη Charles Day Palmer από τα πεδία μάχης της Γαλλίας και της Γερμανίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Το προσωπικό του αρχείο μοιράστηκε για πρώτη φορά ο εγγονός του, Daniel Palmer, στην ιστοσελίδα Argunners.com.

Ο Charles Day Palmer πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου πολεμώντας στο δυτικό μέτωπο και απαθανάτισε πτώματα, βομβαρδισμένες πόλεις και κατάκοπους άντρες που αντίκρισε στο πέρασμά του.

Ο συνταγματάρχης γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις στις 20 Φεβρουαρίου 1902 και σπούδασε στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, από την οποία αποφοίτησε το 1924.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βοηθούσε στην εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων και ήταν υπέυθυνος για διάφορα projects που αφορούσαν στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

Το 1944 έγινε επικεφαλής του Δεύτερου Θωρακισμένου Τμήματος, το οποίο είχε υποκοριστικό «Hell on Wheels» ( «Η Κόλαση σε Ρόδες») που πήρε μέρος στην εισβολή της Νορμανδίας.

Τον Οκτώβριο του 1944 μεταφέρθηκε ως αρχηγός του επιτελείου του VI Corps, όπου προήχθη σε ταξίαρχος.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πήγε να υπηρετήσει στον πόλεμο της Κορέας και συνέχισε να ανεβαίνει σε ιεραρχία στον αμερικανικό στρατό.

Συνταξιοδοτήθηκε το 1962 και εγκαταστάθηκε στην Ουάσιγκτον όπου εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως στρατιωτικός σύμβουλος. Πέθανε στις 7 Ιουνίου του 1999 από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στην Ουάσιγκτον.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου