AROUND THE WEB

H συγκλονιστική ζωή του πιο ψηλού άντρα που έζησε ποτέ

h-συγκλονιστική-ζωή-του-πιο-ψηλού-άντρα-364367

Ο Robert Wadlow, ο πιο ψηλός άντρας που έζησε ποτέ, ως νήπιο είχε ήδη 1,5 μέτρο ύψος, σε ηλικία 9 ετών μπορούσε να κουβαλήσει στα χέρια τον πατέρα του και, τελικά, άγγιξε τα 2 μέτρα και 72 εκατοστά.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ που έγινε για τη ζωή του, ο Robert Wadlow, γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1918 έχοντας φυσιολογικό βάρος και ύψος, αλλά λίγο μετά τη γέννησή του άρχισε να μεγαλώνει με γοργούς ρυθμούς, φτάνοντας να ζυγίζει σε ηλικία μόλις 6 μηνών, 15 κιλά.

Όταν ήταν 5 ετών, είχε το σώμα ενός 17χρονου και 3 χρόνια αργότερα είχε ύψος 1 μέτρο και 87 εκατοστά και βάρος 100 κιλά.

Φορούσε νούμερο παπούτσι 76(!), το οποίο έκανε ειδική παραγγελία, πληρώνοντας για κάθε ζευγάρι 100 δολάρια.

Όταν ήταν νέος, χρειαζόταν τρεις φορές περισσότερο ύφασμα από τους άνδρες της ηλικίας τους για να ράψει τα κουστούμια του.

Στα 19 του χρόνια έφτασε να έχει ύψος 2 μέτρα και 72 εκατοστά, παίρνοντας επάξια τον τίτλο του πιο ψηλού άντρα στον κόσμο.

Στις 15 Ιουλίου του 1940, ο Wadlow πέθανε στον ύπνο του, μετά από μόλυνση στο πόδι του. Ήταν 22 ετών, ζύγιζε περίπου 230 κιλά. Το φέρετρό του ζύγιζε 450 κιλά και χρειάστηκαν 18 άντρες για να το κουβαλήσουν.

Σήμερα, στην γενέτειρα πόλη του, υπάρχει ένα χάλκινο άγαλμα στη μνήμη του αγαπημένου τους συμπατριώτη.

huffintonpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου