AROUND THE WEB

Γνωρίστε τα 10 πιο ασυνήθιστα μοντέλα όλου του κόσμου

γνωρίστε-τα-10-πιο-ασυνήθιστα-μοντέλα-όλ-350330

Τα πρότυπα της ομορφιάς συμπυκνώνονται στην εικόνα ενός μοντέλου, τουλάχιστον όσον αφορά τη βιομηχανία της μόδας. Η εμμονή με την ομορφιά, τα νιάτα και το σεξ αντανακλάται στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, στα ιλουστρασιόν εξώφυλλα των περιοδικών, στην πασαρέλα, στη μουσική βιομηχανία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σχεδόν παντού.

Στο προϊόν της ομορφιάς γίνεται κατά καιρούς rebranding. Η βιομηχανία της μόδας προκαλεί τη δημόσια άποψη για το τι είναι «όμορφο», «ελκυστικό» ή «προκλητικό». Σήμερα τα σούπερ μοντέλα είναι όλων των σχημάτων και των μεγεθών και δεν έχουν την παραμικρή ομοιότητα με τους «αγγέλους» της Victoria’s Secret. Όταν οι περισσότεροι «όμορφοι» τείνουν να μοιάζουν και μάλιστα ενοχλητικά τότε αναζητείται το διαφορετικό και το ασυνήθιστο. Αποδοχή της διαφορετικότητας ή τερτίπια της μόδας; Όποια κι αν είναι η απάντηση το μήνυμα είναι θετικό.

Andrej Pejic

Ο πιο διάσημος ανδρόγυνος σούπερ μόντελ. Εντοπίστηκε από «κυνηγούς» πρακτορείου μοντέλων όταν ήταν 17 ετών και δούλευσε σε ένα Μακ Ντόναλντς. Έχει ανέβει τόσο σε γυναικείες όσο και σε ανδρικές πασαρέλες με μεγάλη επιτυχία. O Andrea Pejic συγκαταλέγεται στις 100 πιο σέξι γυναίκες του κόσμου σύμφωνα με το FHM.

Casey Legler

Πρώην Ολυμπιονίκης της κολύμβησης και σήμερα σούπερ μόντελ. Ποιο είναι το ασυνήθιστο στην περίπτωση της; Η Casey είναι η πρώτη γυναίκα που δουλεύει σαν άνδρας μοντέλο. Η καριέρα της ξεκίνησε όταν φιλικό της πρόσωπο έδειξε τις φωτογραφίες της στο πρακτορείο μοντέλων Ford. Το πρακτορείο την «έκλεισε» αμέσως.

Daphne Selfe

Συνήθως στα 40 τους χρόνια, τα μοντέλα αποσύρονται. Ή τουλάχιστον έτσι έκαναν μέχρι την εμφάνιση της Daphne. Η περίπτωση της είναι σίγουρα μοναδική και αλλάζει-έστω σαν αμυχή- τα στερεότυπα της ηλικίας και της ομορφιάς. Η 85χρονη Βρετανίδα εργάζεται σαν μοντέλο για 60 χρόνια και δεν δείχνει να το βάζει κάτω. Είναι το πρόσωπο γνωστών σχεδιαστών μόδας όπως Dolce και Gabana και οι Τata-Naka.

Ric Genest

Είναι πιο γνωστός σαν το «αγόρι ζόμπι». Γεννημένος στον Καναδά ο Rick Genest πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της εφηβικής του ηλικίας ταξιδεύοντας με ένα σακίδιο στην πλάτη. Στο Μόντρεαλ γνωρίζει τον καλλιτέχνη τατουάζ Φρανκ Λιούις. Ο Λιούις μετατρέπει τον Genest (τότε 19 ετών) σε «ζωντανή μορφή τέχνης». Τον ανακάλυψε η διευθύντρια μόδας της Λέιντι Γκάγκα . Ο Rick Genest εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο βίντεο κλιπ της Γκάγκα υπό τον τίτλο «Born this Way».

Shaun Ross

Είναι ο πρώτος αλμπίνος που έγινε μοντέλο. Είναι επαγγελματίας χορευτής και ξεκίνησε το μόντελινγκ στα 16 του χρόνια. Ο Shaun Ross έγινε εξώφυλλο σε πολλά περιοδικά, όπως την ιταλική Vogue και το GQ. Έκανε πασαρέλα για τον Givenchyκαι τον Alexander McQueen. Εμφανίζεται στo βίντεο κλιπ της Κέιτι Πέρι “E.T” και “Party” της Μπιγιονσέ Νόουλς. Πατρίδα του είναι το Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Moffy

Είναι νέα, εξαιρετικά λεπτή και πανέμορφη. Έχει τα χείλη της Αντζελίνας Τζολί και όλα τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ένα σούπερ μοντέλο. Το βλέμμα της μόνο διαφέρει. Και αυτό εξαιτίας του στραβισμού. Η ασυνήθιστη ομορφιά της Moffy την έχει κάνει περιζήτητη τόσο στη βιομηχανία της μόδας όσο και στη βιομηχανία της ομορφιάς. Έχει υπογράψει με το πρακτορείο Storm Models , που εκπροσωπεί την KateMoss, τη Cindy Crawford και την Cara Delevingne.

Alex Minsky

Πρώην πεζοναύτης, που έχασε το πόδι του ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν. Ο αμερικανός Minsky , με τους άψογους κοιλιακούς και το σμιλεμένο σώμα, δουλεύει σήμερα με επιτυχία σαν μοντέλο.

Jilian Mercado

Αυτή η νεαρή γυναίκα που πάσχει από μυική δυστροφία πήγε σε ένα κάστινγκ μοντέλων μόνο και μόνο για να διασκεδάσει. Δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξη της όταν πήρε τη δουλειά. Η Jillian Mercado είναι το πρόσωπο της Diesel. Κάθεται στο αναπηρικό της καροτσάκι πλαισιωμένη από μοντέλα, που αγγίζουν την τελειότητα. Παρά το κοντράστ είναι όμορφη και εκπέμπει αυτοπεποίθηση.

Liu Xianping

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο 72χρονος φόρεσε τα ρούχα της έφηβης εγγονής του. Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο ίντερνετ και ο Liu Xianping έγινε viral. Αυτό που ξεκίνησε σαν πλάκα εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα σουξέ του Ίντερνετ. ΟLiu δουλεύει σαν cross-dressing μοντέλο, με επιτυχία.

Chantelle BrownYoung

Είναι το πρώτο μοντέλο με λεύκη . Είναι πρέσβειρα όλων όσοι έχουν εμφανίσει τη συγκεκριμένη δερματική πάθηση . Η θετική της στάση (παρά το ανελέητο μπούλινγκ) την απογείωσε στη δουλειά της,ενώ πρόκειται να εμφανιστεί και στον επόμενο κύκλο του διεθνώς επιτυχημένου τηλεοπτικού σόου, Americas Next TopModel.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου