AROUND THE WEB

Αυτός είναι ο «αληθινός Ταρζάν» της Αυστραλίας – Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του

αυτός-είναι-ο-αληθινός-ταρζάν-της-αυ-327847

Ο Ταρζάν, ο πλασματικός χαρακτήρας που γέννησε η φαντασία του συγγραφέα Έντγκαρ Ράις Μπάροους δεν είχε άλλη επιλογή από το να ζήσει μακριά από τον πολιτισμό, αφού γεννήθηκε και ανατράφηκε από γορίλες.

Ωστόσο, υπάρχει στην Αυστραλία ένας πραγματικός «Ταρζάν» που απαρνήθηκε οικειοθελώς τις σύγχρονες ανέσεις πριν από εξήντα ολόκληρα χρόνια και έκτοτε επιβιώνει στη ζούγκλα σκοτώνοντας και τρώγοντας κροκόδειλους και αγριογούρουνα με μοναδικό όπλο τα δυο του χέρια.

Ο Μάικλ Πίτερ Φομένκο, γιος μίας Ρωσίδας πριγκίπισσας, αποφάσισε να αφήσει πίσω του τον μοντέρνο πολιτισμό σε ηλικία 24 ετών. Αφού εγκατέλειψε τη μεγαλούπολη του Σίδνεϊ, αποσύρθηκε σε ένα τροπικό δάσος της νότιας Αυστραλίας θέλοντας να ζήσει μία μεγάλη περιπέτεια, εμπνευσμένος από τον Οδυσσέα, τον επικό ήρωα του Ομήρου.

Αν και το ενδιαφέρον των τοπικών και διεθνών μέσων για τον εκκεντρικό άνδρα που επέλεξε να ζει ως ερημίτης ήταν ανέκαθεν μεγάλο, ο ίδιος προσπαθούσε πάντα να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail, ο Αυστραλός «Ταρζάν» έχει συλληφθεί αρκετές φορές τα τελευταία 60 χρόνια λόγω της «άσεμνης» εμφάνισής του ενώ παρέμεινε για ένα διάστημα έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία με ηλεκτροσόκ.

Ωστόσο, αμέσως μόλις πήρε εξιτήριο, ο αμετανόητος «Ταρζάν» επέστρεψε στη ζούγκλα καθώς είναι πλέον το μοναδικό περιβάλλον που αισθάνεται σαν σπίτι του.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, τα ίχνη του Φομένκο είχαν χαθεί από το 2012, όμως την περασμένη εβδομάδα ο 82χρονος πλέον άντρας εντοπίστηκε σε έναν οίκο ευγηρίας, όπου διαμένει τον τελευταία καιρό. Όπως φαίνεται, ο αληθινός Ταρζάν αναγκάστηκε στα γεράματα να συμβιβαστεί με τον πολιτισμό, χωρίς ωστόσο αυτό να κάνει τη ζωή του λιγότερο εντυπωσιακή.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου