AROUND THE WEB

Oι πιο απρόβλεπτες στιγμές σε live streams

oι-πιο-απρόβλεπτες-στιγμές-σε-live-streams-265001

Η ιδέα του Live Stream εδώ και αρκετά χρόνια έχει βουτήξει για τα καλά στον κόσμο του gaming, καθώς χιλιάδες παίκτες από όλο τον κόσμο έχουν ανοίξει την κάμερα τους στο κοινό, προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Κάποιοι από αυτούς ωστόσο, έχουν κάνει λαμπρή καριέρα στον χώρο, κερδίζοντας αμύθητα ποσά μέσω του καναλιού τους στο Twitch, κάποιοι άλλοι κατάφεραν να χτίσουν μονάχα μια αξιοπρεπή φήμη, ενώ κάποιοι άλλοι απέτυχαν παραμένοντας για πάντα στο σκοτάδι. Έτσι λοιπόν, τα μέλη της gaming κοινότητας διασκεδάζουν παρακολουθώντας ζωντανά τους αγαπημένους τους παίκτες να δοκιμάζουν τίτλους και να μοιράζονται τις απόψεις τους στο chat.

Είναι όμως όλα τόσο απλά και εύκολα όσο ακούγονται και για τους ίδιους τους streamers; Πιθανώς όχι, αφού πέρα από την ενεργοποίηση μιας κάμερας, έχουν πολλά ακόμα πράγματα στο μυαλό τους την ώρα του Live Stream. Πράγματα τα οποία θα μπορούσαν πιθανώς να τους εκθέσουν, να προδώσουν προσωπικά τους στοιχεία βάζοντας σε κίνδυνο τα σπίτια τους ή ακόμα και να αποκαλύψουν ευαίσθητα γεγονότα για την προσωπική τους ζωή.

Ας δούμε λοιπόν μερικές περιπτώσεις στις οποίες τα γεγονότα πρόλαβαν τους ανυποψίαστους streamers σε ζωντανή σύνδεση, δίχως εκείνοι να γνωρίζουν τι πρόκειται να τους συμβεί:

Ψηλά τα χέρια

Μια από τις πιο δημοφιλείς περιπτώσεις είναι εκείνη του Jordan Mathewson, ο οποίος είναι γνωστός στο ευρύτερο κοινό ως και Kootra, παίζοντας Counter-Strike με χιλιάδες viewers στο κανάλι του. Έτσι λοιπόν, μια μέρα ένας από εκείνους που τον παρακολουθούσαν αποφάσισε να στήσει μια φάρσα, καλώντας την αστυνομία ισχυριζόμενος ένα σωρό ανυπόστατες κατηγορίες σκιαγραφώντας τον Kootra, ενώ λίγο αργότερα μια ομάδα SWAT κατέφθασε στο σπίτι του συλλαμβάνοντας τον. Η σύλληψη ωστόσο, έγινε ζωντανά εν ώρα live stream και φυσικά, ο ανυποψίαστος streamer δεν πρόλαβε καν να συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε την ώρα που οι ένοπλοι αστυνομικοί του περνούσαν χειροπέδες.

Φωτιά στα μπατζάκια του

Η πιο πρόσφατη είδηση έρχεται από την Ιαπωνία, όπου ένας streamer έβαλε κατά λάθος φωτιά στο σπίτι του! Το κάπνισμα λοιπόν, πέρα των άλλων, φάνηκε να βλάπτει και το σπίτι του παίκτη, αφού όταν αποφάσισε να δείξει στους θεατές του τις “μαγικές” ιδιότητες ενός νέου αναπτήρα που αγόρασε, το δωμάτιο άρχισε να λαμπαδιάζει δίχως εκείνος να μπορεί να ελέγξει την κατάσταση…(δείτε από το 4.46).

Μια του κλέφτη, δυο του streamer!

Αντίθετα με τις υπόλοιπες περιπτώσεις, εδώ η υπόθεση του live stream φάνηκε σωτήρια για την Nikki Elise (ή αλλιώς Sajedene), η οποία είναι γνωστή στο ευρύτερο κοινό παίζοντας κυρίως Dota 2. Έτσι λοιπόν, την ώρα που έπαιζε το αγαπημένο της παιχνίδι, η νεαρή κοπέλα άκουσε έναν παράξενο ήχο μέσα από το σπίτι, ενώ αμέσως τα παράτησε όλα τρέχοντας να δει τι συνέβη. Μέσα στην βιασύνη και τον πανικό της όμως – για καλή της τύχη- άφησε ανοικτό το stream και την κάμερα της. Έπειτα από λίγο, ένας ένοπλος άντρας εμφανίστηκε στην κάμερα κλέβοντας πράγματα από το δωμάτιο της, δίχως να γνωρίζει πως τον παρακολουθούσαν εκατοντάδες άτομα εκείνη την στιγμή. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν πως κάποιες μέρες αργότερα η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει έναν ύποπτο για την υπόθεση, καθώς το video που προέκυψε ήταν άκρως βοηθητικό για τις αρχές.

Κατά λάθος πορνό

Όταν έχεις συνηθίσει να υπάρχει συνεχώς μια ανοικτή κάμερα στο δωμάτιο σου εν ώρα stream, ο κίνδυνος να ξεχάσεις να την κλείσεις είναι μεγάλος. Ένα μάθημα το οποίο φαίνεται να σημάδεψε τον murdaralph, αφού μόλις τελείωσε την μετάδοση του World of Warcraft Mists of Pandaria, έκλεισε το παιχνίδι, όμως η κάμερα παρέμεινε ανοικτή όλο το βράδυ μεταδίδοντας όλα όσα συνέβαιναν στο δωμάτιο του, συμπεριλαμβανομένης και την ερωτικής συνεύρεσης με την κοπέλα του. Ο ίδιος φάνηκε να συνειδητοποιεί το γεγονός το επόμενο πρωί, όμως το κανάλι του στο Twitch είχε ήδη κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες για ακατάλληλο υλικό. Έτσι λοιπόν, την επόμενη μέρα ο murdaralph βρέθηκε δίχως κανάλι και παραλίγο να βρεθεί και δίχως κοπέλα, ενώ εκείνη ήταν έξαλλη μαζί του όπως ο ίδιος ανέφερε.

Του Κουτρούλη ο Γάμος

Κάποιες ονειρεύονται την πρόταση γάμου τους σε ένα επίσημο δείπνο ή σε ένα ειδυλλιακό μέρος γεμάτο ροδοπέταλα και βεγγαλικά. όμως μιλώντας για streamers τα δεδομένα αλλάζουν κατά πολύ. Παίζοντας Destiny λοιπόν, η nescaughtfire33 παρατήρησε πως οι viewers του καναλιού της εκείνη την ημέρα είχαν αυξηθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ το παρόν τους έδιναν οι γονείς της και πολλοί ακόμα γνωστοί και φίλοι. Το μυστήριο λύθηκε όταν ο σκύλος της μπήκε στο δωμάτιο έχοντας στον λαιμό του ένα δαχτυλίδι, ενώ λίγο αργότερα το αγόρι της και συνάμα συνέταιρος της, της ζήτησε να παντρευτούν με έναν πολύ χαριτωμένο τρόπο (δείτε το εδώ περίπου στο 36ο λεπτό). Γιατί όχι;! Δείτε εδώ ολόκληρη την ιστορία.

Streamers είμαστε και σφάλματα κάνουμε

Την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε το expansion του Hearthstone “Goblins vs. Gnomes”, όλοι οι φιλόδοξοι οπαδοί του καρτοπαίχνιδου της Blizzard έσπευσαν να αγοράσουν πακέτα καρτών για να εμπλουτίσουν την συλλογή τους. Ανάμεσα σε αυτούς φυσικά ήταν και πολλοί δημοφιλείς streamers, οι οποίοι επένδυσαν πολλά από τα χρήματα του λογαριασμού τους στο εν λόγω expansion. “Όποιος βιάζεται σκοντάφτει” όμως, λέει ο λαός και άδικο δεν έχει, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που κατά λάθος – πάνω στην βιασύνη τους – αγόρασαν πακέτα με τις κλασσικές κάρτες του παιχνιδιού και όχι του expansion. Οι αντιδράσεις τους βέβαια ήταν κάτι παραπάνω από ξεκαρδιστικές, πράγμα που τους έκανε να ξεχάσουν λίγο τον πόνο τους…δείτε το παρακάτω video και θα καταλάβετε! Δείτε εδώ και άλλες αντιδράσεις.

Πατέρα κάτσε φρόνιμα

Εδώ έχουμε μια παράξενη περίπτωση, η οποία ενδέχεται να είναι και “στημένη”, ωστόσο είναι αρκετά αστεία για να την αφήσουμε στην άκρη. Ο Jessie ή αλλιώς McJuggerNuggets φαίνεται να απολαμβάνει την ανέμελη ζωή του Minecraft παρέα με το κοινό του, ενώ λίγο αργότερα ο πατέρας του εισβάλει στο δωμάτιο φωνάζοντας να σταματήσει να ασχολείται τόσες ώρες με τα βιντεοπαιχνίδια (απλά και καθημερινά πράγματα για κάθε νεαρό gamer). Όμως η κατάσταση ξεφεύγει όταν ο πατέρας του εξαγριώνεται τόσο που αρπάζει την οθόνη του Jessie και την μεταφέρει έξω όπου και την κάνει κομμάτια ! Κρίνοντας βέβαια από τις υπερβολικές και άκρως θεατρικές αντιδράσεις των “πρωταγωνιστών” του video, αλλά και από υπόλοιπα παρεμφερή videos που έχει δημοσιεύσει ο Jessie εστιάζοντας στην αέναη διαμάχη του “ψυχωτικού πατέρα” και του “ευαίσθητου γιου”, συμπεραίνουμε πως πιθανώς όλα είναι μια παράσταση… όμως ποτέ δεν ξέρεις (πολλά έχουμε δει από τον Angry Granpa) !

Tην Μαρίλη (Fairy), Editor-in-chief του Gaming Dep. θα την βρείτε στην εκπομπή GameZone ή κάπου τριγύρω να δοκιμάζει βιντεοπαιχνίδια και να ντύνει πολύχρωμα τους χαρακτήρες της.
news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου