AROUND THE WEB

H λέξη της χρονιάς είναι ένα… emoji

h-λέξη-της-χρονιάς-είναι-ένα-emoji-230285

Για πρώτη φορά, η λέξη της χρονιάς από το λεξικό της Οξφόρδης δεν είναι λέξη αλλά ένα… emoji, δηλαδή ένα από τα κινούμενα εικονίδια που χρησιμοποιούνται πλέον καθημερινά σε email και μηνύματα SMS.

Κάθε χρονιά, το λεξικό της Οξφόρδης επιλέγει μια λέξη που πιστεύει ότι «στιγμάτισε» το έτος που πέρασε. Φέτος, παρότι δεν πρόκειται για λέξη, επέλεξε το emoji που κλαίει από χαρά.

«Υπήρχαν και αρκετοί άλλοι ισχυροί υποψήφιοι από διάφορα πεδία. Αλλά το emoji επιλέχθηκε ως η “λέξη” που αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το ήθος, τη διάθεση και τις ανησυχίες τους 2015» ανέφεραν σε ανακοίνωση οι υπεύθυνοι του λεξικού.

Τα εικονογράμματα, που χωρίζονται σε emoticons και emoji ανάλογα με τον εάν έχουν ή όχι κίνηση, ξεκίνησαν να διαδίδονται από έφηβους που επικοινωνούσαν μέσω SMS.

«Είναι εμφανές ότι η παραδοσιακή γραφή δυσκολεύεται πλέον να αντιμετωπίσει την ταχύτατη και βασισμένη σε εικόνα επικοινωνία του 21ου αιώνα. Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη ότι εμφανίστηκε “γραφή” βασισμένη σε εικόνα για να καλύψει αυτά τα κενά -είναι ευέλικτη, άμεση και δίνουν υπέροχο τόνο» δήλωσε ο πρόεδρος του λεξικού της Οξφόρδης Κάσπερ Γκράθχολ.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου